KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Tezgahlara soğuk zam!

Yağışlar, don olayları ve soğuyan hava, narenciye ve sebze gurubunu vurdu. Domates 4, patlıcan 6, biber 5,5 lirayı gördü. Narenciye grubu da kötü hava koşullarında nasibini alırken, yoksul halk çarşı pazara hasret kaldı.

Tezgahlara soğuk zam!
20 OCAK 2016 ÇARŞAMBA 21:57
0
3025
0
AA aa

 Ocak ayından itibaren Türkiye'nin büyük bölümünde etkili olan yoğun kar yağışı ve çetin kış şartlarıyla birlikte sebze ve meyve fiyatları tavan yaptı. Tezgâhlarda 6 TL'den satılan patlıcan fiyatları cep yakarken, domatesin kilosu 4 TL'ye kadar yükseldi.

Aralık ayında yükselmeye başlayan fiyatlar, Ocak ayında tavan yaptı. Kar ve soğuk havadan dolayı en çok domates, biber, patlıcan gibi sebzelerde yükselen fiyatlar, vatandaşın cebini yaktı.

Olumsuz hava şartlarından dolayı fiyatların tavan yaptığını bunun ise en çok vatandaşın cebine yansıdığı belirten Bingöl Kaan Komisyon Evi işletmecisi Fatih Kaan, “Soğuk hava şartlarından dolayı sebze ve meyve fiyatlarında büyük artış var. Akdeniz bölgesindeki yağış, buradakinden çok fazla. Serayı, açık tarlayı, narenciyeyi etkiliyor. 10 gün önce Mersin'de don yaşandı. Narenciye bundan çok etkilendi” dedi.

ÜRÜN AZ OLUNCA FİYATLAR YÜKSELİYOR

Kış aylarında ürünlerin geç yetiştiğini belirten Kaan, “Havalar soğuyunca ürünün yetişmesi uzuyor. Haliyle ihtiyaca cevap veremeyince fiyatlar artıyor. Soğuk havalardan en fazla sebze çeşitleri etkileniyor. Şuanda Bingöl'de patlıcan 6, domates 3.99, salatalık 3.49, biber 5.50 TL'den satılıyor” dedi.

Sezonu geçen narenciye gurubunun fiyatlarında da artış yaşandığını belirten Kaan, vatandaşa önemli tavsiyelerde de bulundu; “Mandalina gurubu kendi sınıfında ikiye ayrılıyor. Erkenci ve gecikmeli. Örneğin, Rize Mandalinası 9-12 ayları arasında olur. 12'inci ay ile 3'üncü ayın sonuna kadar Armudi denilen mandalina (Kıbrıs Mandalinası) ve King mandalina tüketiliyor. Rize mandalinası sezonu geçtiği için 3 TL'den satılıyor. Stoklanan üründür, daldan koparılan ürün değil. Narenci çeşitleri de King mandalina kilosu 1.75, Armudi kilosu 1.75'den marketlerde satılıyor” diye konuştu.

“KIŞ AYINDA YAZ SEBZESİ TÜKETİLMEMELİ”

Vatandaşın kış aylarında kış sebzesi yerine yaz sebzesi tükettiğine de işaret eden Kaan; “Brokoli, turp, ıspanak, Brüksel lahanası, Karalahana, Kabak, Kereviz, Marul, Mantar vs. kış sebzeleri Bingöl'de yeterince tüketilmiyor. Bunlar sezonunda uygun fiyata satılırken, halkımız damak tadı olarak domates, biber, salatalık, patlıcan gibi yaz meyvelerini tercih ettikleri için haliyle yüksek fiyata sofra kuruyor. Bu alışkanlıklarımızı değiştirdiğimizde, sofralarımızın hem daha renkli, hem daha sağlıklı yemek türleriyle donatılmış olacağını göreceğiz. Bu alışkanlıklarımız, fiyat bakımından bütçemize de yarar sağlar” tavsiyelerinde bulundu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.01.2026
14:51
Bingöl`de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Bingöl'de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Başvuru koşullarını paylaşan Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, başvuruların 15 Ocak 2026'da sona ereceğini duyurdu.
14.01.2026
14:42
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi. BDDK'nın bankalara ilettiği yeni düzenlemeyle, kredi ve banka kartlarında şifre girilmeden yapılabilecek temassız harcamaların üst sınırı 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 15 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak uygulama sayesinde tüketiciler, POS cihazlarında tek dokunuşla daha yüksek tutarlı alışveriş yapabilecek.
14.01.2026
14:20
Diyanet 2026 fitre miktarını açıkladı!
Diyanet 2026 fitre miktarını açıkladı!
Belirlenen meblağın, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden aynî olarak da verilebileceğine ve bu meblağın, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedeli olduğuna karar verildi
14.01.2026
14:09
Atan, TSYD Bingöl Temsilcisi Oldu
Atan, TSYD Bingöl Temsilcisi Oldu
TRT Haber muhabiri Sinan Atan, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Bingöl temsilciliğine atandı.
14.01.2026
13:33
Kar geliyor! Bingöl`de Termometreler –18`i Görecek
Kar geliyor! Bingöl'de Termometreler –18'i Görecek
Meteoroloji, Cuma günü başlayacak yeni kar yağışı ve günlerce sürecek dondurucu soğuklara karşı Bingöl için kritik uyarılarda bulundu.
14.01.2026
13:03
Karlıova buz kesti! Kar ve buzla kaplı ilçe sessizliğe büründü
Karlıova buz kesti! Kar ve buzla kaplı ilçe sessizliğe büründü
Karlıova'da kar kalınlığı 1 buçuk metreyi bulurken dondurucu soğuk nedeniyle gündüz eksi 10, gece eksi 20'ye kadar düşen sıcaklık ilçeyi sessizliğe bürüdü; cadde ve sokaklar boş kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın