KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Şubat 2026 Cuma
°C

TFF geri adım atmadı! İşte yabancı kuralı

TFF, kulüplerin isteğine karşın yabancı oyuncu sınırlamasında değişikliğe gitmedi. 2021-22'de sahada en fazla 8 yabancı futbolcu yer alabilecek.

TFF geri adım atmadı! İşte yabancı kuralı
17 HAZİRAN 2021 PERŞEMBE 10:40
0
3815
0
AA aa

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yönetim kurulunun kararıyla profesyonel liglerde ilan edilen takım sayılarını ve yürürlüğe giren hususları duyurdu.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, bugün başlayacak 1. transfer ve tescil dönemi 8 Eylül'de bitecek. 2. transfer ve tescil dönemi ise 12 Ocak 2022-8 Şubat 2022 tarihleri arasında olacak.

YABANCI KONUSUNDA GERİ ADIM YOK

Süper Lig kulüpleri, 2021-2022 sezonunda en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirerek A takım listesi ile müsabaka isim listesinde bulundurabilecek. Bu futbolculardan en fazla 8 futbolcuya aynı anda sahada yer alabilecek.

İŞTE ALINAN TÜM KARARLAR

Yeni sezonda TFF Yönetim Kurulu'nun kararı ile profesyonel liglerde ilan edilen takım sayıları ve yürürlüğe giren hususlar şöyle:

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun aldığı karara göre transfer ve tescil dönemleri şu şekilde gerçekleşecek:

- 1. Transfer ve Tescil Dönemi: 17 Haziran 2021 - 8 Eylül 2021
- 2. Transfer ve Tescil Dönemi: 12 Ocak 2022 - 8 Şubat 2022

TFF Yönetim Kurulu tarafından verilen karara göre; 2021-2022 sezonunda profesyonel liglerdeki takım sayıları ile terfi ve tenzil sayıları şöyle:

- Süper Lig: 20 Takım (4 takım TFF 1. Lige düşecek)

- TFF 1. Lig: 19 Takım (3 takım Süper Lig'e yükselecek, 4 takım TFF 2. Lige düşecek)

- TFF 2. Lig: 39 takım (2 Grup) (Toplam 3 takım TFF 1. Lige yükselecek, toplam 8 takım TFF 3. Lige düşecek)

- TFF 3. Lig: 55 takım (3 Grup) (Toplam 6 takım TFF 2. Lige yükselecek, 12 takım alt lige düşecek)

2021-2022 futbol sezonunda uygulanmak üzere, 1. Transfer ve Tescil dönemi ile birlikte geçerli olacak Süper Lig ve TFF 1. Lig futbolcu uygunluğu şu şekilde olacak;

- Süper Lig: Süper Lig kulüpleri 2021-2022 sezonunda en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirerek A Takım listesi ile müsabaka isim listesinde bulundurabilecek. Bu futbolculardan en fazla 8 futbolcuya aynı anda sahada yer alabilecek.

- TFF 1. Lig: TFF 1. Lig kulüpleri 2021-2022 sezonunda en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirerek A Takım listesinde bulundurabilecek ve müsabaka isim listesinde aynı anda en fazla 5 yabancı uyruklu futbolcunun bulundurulması koşulu ile en fazla 7 yabancı uyruklu futbolcuyu yazabilecek.

Kulüplerin 2021-2022 sezonunda resmi müsabakalara iştirak edecek Federasyona ibraz etmek zorunda olduğu futbolcularının A Takım Listesi sayıları şöyle:

- Süper Lig: En fazla 28 futbolcu (En az 14 futbolcunun Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahip futbolcu olması zorunludur)

- TFF 1. Lig: En fazla 28 futbolcu (En az 20 futbolcunun Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahip futbolcu olması zorunludur)

- TFF 2. Lig: En fazla 25 futbolcu

- TFF 3. Lig: En fazla 25 futbolcu

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.02.2026
03:36
Bingöl Şehir Stadyumu`nda İhale Takvimi Netleşti
Bingöl Şehir Stadyumu'nda İhale Takvimi Netleşti
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Şehir Stadyumu projesinde zemin etüdü ve proje ihalelerinin mart ayında gerçekleştirileceğini açıkladı.
27.02.2026
03:35
Bingöl`ün Sağlık Kadrosuna 33 Yeni Hekim Atanacak
Bingöl'ün Sağlık Kadrosuna 33 Yeni Hekim Atanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 127. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık kuruluşlarına toplam 33 hekim atanacak.
27.02.2026
03:34
B.Ü.`de
B.Ü.'de 'Üretim Yılı' Kapsamında Doğal ve İnovatif Ürün Sunumu
Bingöl Üniversitesi'nde 2026 yılının 'Üretim Yılı' ilan edilmesi kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde geliştirilen doğal ve yenilikçi ürünler, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e tanıtıldı. Çelik, bu tür yenilikçi ve yüksek katma değerli projelerin üniversitenin Ar-Ge kapasitesini güçlendirdiğini dile getirdi.
27.02.2026
03:33
Üniversitelerde Öğrenci Affı Düzenlemesi Yolda
Üniversitelerde Öğrenci Affı Düzenlemesi Yolda
AK Parti Meclis Grubu'nun hazırladığı kanun teklifiyle, 1 Temmuz 2022'den sonra üniversite ile ilişiği kesilen öğrencilerin yeniden eğitime dönmesinin önü açılıyor. Kimleri kapsayacak? İşte detaylar…
27.02.2026
03:32
İmalat Sanayine 100 Milyar TL Destek Paketi
İmalat Sanayine 100 Milyar TL Destek Paketi
İmalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ ve büyük işletmelere yönelik 100 milyar TL büyüklüğündeki finansman ve istihdamı koruma programı başlatıldı. Program kapsamında başvurular 2 Mart 2026 itibarıyla çevrim içi alınacak.
27.02.2026
03:31
Bingöl`de 5 İlçede Eğitime Kar Engeli
Bingöl'de 5 İlçede Eğitime Kar Engeli
Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Bingöl'de 5 ilçede tüm okullarda, il merkezinde ise taşımalı eğitimde 1 gün süreyle eğitime ara verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın