KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

Thy'nin dolarları saddam'la uçtu!

Türk Hava Yolları'nın (THY) Irak'taki bilet satışlarından elde ettiği 2.9 milyon dolarlık gelir bir anda 616 dolara indi. İşte THY'nin alacaklarının nasıl sıfıra indiğinin öyküsü.

Thy`nin dolarları saddam`la uçtu!
05 ARALIK 2005 PAZARTESİ 12:30
0
1703
0
AA aa
THY, Irak'a bilet satışından elde ettiği 2.9 milyon dolar mevzuat nedeniyle transfer edilemedi. Savaş çıktı, Saddam gitti, Irak Dinarı tarih oldu ve borç 616 dolara indi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Irak'taki bilet satışlarından elde ettiği 2.9 milyon dolarlık gelir, Saddam sonrası krize kurban gitti. Bu para vaktinde Türkiye'ye transfer edilemeyince devalüasyon kurbanı oldu ve 616 dolar gibi komik bir rakama dönüştü. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun, THY ile ilgili son raporu Meclis KİT Komisyonu'na geldi. "2.9 milyon dolar hiç harcamadan nasıl 616 dolara düşer" diye sorulduğunda bir çok kişinin komik bulup yanıt bile vermeyeceği alacak öyküsü rapora şu cümleler ile girdi: "Irak'tan uzun yıllardır transfer edilemeyen hasılatın 616 dolar karşılığı821 milyon lira olarak görülmesine karşın kuruluşun transfer edemediği ve kriz öncesi döneme ait olan gelir 2 milyon 901 bin 152 dolardır. Ancak toplam 902 bin 233 Irak Dinarı olarak tahakkuk eden gelir, Irak'taki dolar/dinar paritesinin 0,311 olması nedeniyle 2.9 milyon dolara tekabül etmekteyken paritenin kriz sonrası önemli oranda değişerek 1.471,63 olması sonucunda 616 dolara gerilemiştir. Böylece 2.9 milyon dolar olan kuruluş alacağı, neredeyse ortadan kalkarak 616 gibi çok düşük bir tutara tekabül etmiş olmaktadır." Raporda, THY'nin Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunması ve Irak'tan tahsil edilemeyen 2.9 milyon dolarlık gelirin çözüme kavuşturulması önerildi.

ALACAK ÇOK

Türk Hava Yolları, yurtdışında bilet satışından elde ettiği gelirleri o ülkenin bir bankasında tutuyor ve uluslararası anlaşmalara göre Türkiye'ye transfer ediyor. Ancak bazı ülkelerle transferde zorluk yaşanıyor. YDK raporunda, transfer zorluğu çekilen ülkeler arasında Cezayir, İran, Hindistan, Mısır, Suriye ve Libya'nın da bulunduğu belirtildi. Raporda, ağustostan bu yana Cezayir ve Hindistan'dan transferlerin aylık olarak yapılabilir hale geldiği, Mısır'da ise bilet gelirlerinin yatırıldığı iki banka şubesinden birinde gecikme yaşandığı kaydedildi.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
19.12.2025
02:42
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
2024'te 137 can kaybına yol açan kırmızı ışık ihlalleri için yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, kırmızı ışık ihlallerine karşı en ağır yaptırımı devreye alıyor; tekrar eden ihlallerde ehliyete el konulacak.
19.12.2025
02:41
Kısa Film Festivali Sona Erdi
Kısa Film Festivali Sona Erdi
7. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali kapanış töreniyle sona erdi. 135 ülkeden 1.787 kısa film başvurusunun yapıldığı festival, üç gün boyunca film gösterimleri, özel seçkiler ve söyleşilerle Bingöl'ü sinemanın buluşma noktası haline getirdi.
19.12.2025
02:40
Vali Usta:
Vali Usta: 'Yeni hastanemiz en kısa sürede hizmete sunulacak'
Kısa sürede açılacağını belirttiği Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta; 'Tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak' dedi.
19.12.2025
02:39
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Bingöl ve Mersin'de yabancıların pasaportlarına el koyup fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın