KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Ticari araçlarda ÖTV sıfırlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticari aracını yenilemek isteyen esnaftan ÖTV alınmayacağını duyurdu. Erdoğan'ın açıklaması sonrası 'Hangi araçta ne kadar indirim olacak?' sorusunun yanıtı merak konusu olurken, uzman isim detayları paylaştı.

Ticari araçlarda ÖTV sıfırlanıyor
25 NİSAN 2023 SALI 11:36
6
3335
4
AA aa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da yaptığı konuşmada ticari aracını yenilemek isteyen esnafın artık ÖTV ödemeyeceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından "Hangi araçta ne kadar indirim olacak? Otomobil fiyatları ne kadar düşecek?" sorularına yanıt aranmaya başladı.

ÖTV muafiyetinin genişlemesi kararı sonrası değerlendirmelerde bulunan gazeteci Faruk Erdem, ATV Haber'e yaptığı açıklamada otobüslerde ve kamyonlarda yüzde 1, minibüslerde yüzde 9 civarında bir ÖTV olduğunu hatırlatarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Söz konusu kararın piyasayı canlandıracağını savunan Erdem, esnafın aracını yenilerken cebinde kalacağı ortalama parayı da açıkladı.

Erdem, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

600 bin TL'lik otomobilde 225 bin ÖTV ödenmeyecek

"Otomobillere baktığınız zaman 1600 cc'ye kadar olan otomobillerde geçerli bir muafiyet. Burada yüzde 40-85 arası ÖTV görüyoruz. 600 bin TL'lik aracı almak isteyen esnaf, 225 bin 989 TL'lik ÖTV'yi ödemeyecek. Ayrıca KDV'de 50 bin 848 TL'lik bir para ödeyecek.

266 bin TL cebinde kalacak

Yani 600 bin TL'lik bir araç almak isteyen bir esnaf 333 bin 334 TL gibi bir  rakam ödeyecek. 266 bin TL cebinde kalacak. Bu da hem piyasayı canlandıracak hem de araç parkının yenilenmesini sağlayacak."

ÖTV muafiyetinin detayları

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ÖTV muafiyetinin detaylarını anlattı.

Bakan Nebati, kurumlar vergisi, ÖTV ve KDV muafiyetleri ve indirimleriyle iş dünyasının faaliyetlerine ve yeni yatırımlarına destek verdiklerini söyledi.

Nebati, bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ve hem esnafı hem de yenilenecek araçlarla hizmet alan vatandaşları mutlu edecek bir düzenleme hazırlığında olduklarını ifade ederek, "Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği düzenlememiz kapsamında taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı ile ticari yük taşımacılığında yetkilendirilmek suretiyle faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler, sahip oldukları ve faaliyetlerinde kullandıkları taşıtları aynı cins taşıtlar ile yeniledikleri takdirde bu taşıtların alımı sırasında ÖTV ödemeyecek." dedi.

Söz konusu destek için yasal düzenleme hazırlığı yaptıklarını vurgulayan Nebati, "Ticari taksilerden ÖTV oranı yüzde 45 ila 80 aralığında olan ve motor silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyen binek otomobiller kapsama alınacak, söz konusu desteğimizden yararlanacak diğer araçların detayları, hazırlıklarını yaptığımız yasal düzenlemeyle netleşecek." diye konuştu.

 

Kaynak: İnternethaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101808)
25 Nisan 2023 Salı 15:01
Şimdi bütün paramızı arabaya verdik çok pahalı aldim Araba arada bayağı paramız gidecek bizim sucumuz ne
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101804)
25 Nisan 2023 Salı 14:31
Hakkimi helal etmem, adam ticari diye BMW Mercedes alıp gezecek sonra da milyon kazanacak. Bizim gibi garibanlar da izleyecek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101795)
25 Nisan 2023 Salı 13:15
Kilicdaroglu dedem soyluyor, basimizdaki zat da tiksine tiksine yapmak zorunda kaliyor. Bayramda verilen ikramiyeler de sagolsun, Kilicdar dede sayesinde. Reisin halktan nasil tiksindigini depremde para dagitirken yuzunu eksitmesinden gorebiliyoruz. haha reis, duygularini asla saklayamiyor, yeri geliyor yumrukla kucuk bebelerin kafalarina vuruyor, yeri geliyor bastonla tavuk kis kis ediyor, yeri geliyor milletin icerisine nadiren karistigi anlarda tiksinerek isikli top ya da cay ya da uc bes kurus firlatiyor, alin pis fakirler der gibi :) biz onursuzlar da bizim vergimizle bize hava atanlari h
AKP YE OY YOK (@Misafir_101790)
25 Nisan 2023 Salı 12:08
Peki bu ÖTV muafitinden yararlanmayan insanların ne suçu var işte ben her zaman söyledim AKP dünyanın en ADALETSİZliğini turkiyede yaşatıyor bazılarına kazanla veriyor bazılarına kaşıkla mama verir gibi veriyor bu kadar adaletsiz bir gelir dağılımını oluşturmuş AKP yetmiyor özel özel kesimler yaratıyor kemal kılıçtardroğlu başınıza düşsun ben ne diyeyim SÖZDE MÜSLÜMANSINIZ yazık yazık
30.04.2024
18:05
Kredi kartlarında büyük değişiklik! TCMB`nin yol haritası belli oldu
Kredi kartlarında büyük değişiklik! TCMB'nin yol haritası belli oldu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonu düşürmek ve parasal sıkılaşma sürecini daha sağlıklı şekilde yürütmek için kartlı işlemlere dair kısıtlama adımları atmaya hazırlanıyor.
30.04.2024
16:44
Bingöl`de kamu çalışanları dikkat! Mesai saatleri değişti!
Bingöl'de kamu çalışanları dikkat! Mesai saatleri değişti!
Bingöl'de kamu kurum ve kuruluşlarının mesai saatlerinde 6 Mayıs Pazartesi gününden itibaren değişikliğe gidilecek. Uygulama, 16 Eylül'e kadar geçerli olacak.
30.04.2024
15:39
Balık ölümleri iddiası fos çıktı! Tarım Müdürlüğü açıkladı!
Balık ölümleri iddiası fos çıktı! Tarım Müdürlüğü açıkladı!
Bingöl'de SÜTAŞ arıtma tesisinden çıkan atık su nedeniyle balıkların telef olduğu yönünde sosyal medyada dolaşıma sokulan paylaşımlar üzerine ilgili birimler inceleme yaptı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü; 'İhbarda bulunan vatandaşın da hazır bulunduğu alanda ekiplerimiz tarafından yapılan denetimde herhangi bir balık ölümüne rastlanmadığı tutanak ile kayıt altına alınmış, söz konusu firmanın arıtma çıkışından numune alınarak analiz yapılmış ve parametrelerin yasal sınırların içerisinde olduğu tespit edilmiştir' açıklamasında bulundu.
30.04.2024
14:38
Tavuk etine ihracat sınırlaması
Tavuk etine ihracat sınırlaması
Ticaret Bakanlığı, bütün ve parça dahil olmak üzere, tavuk eti ihracatının 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verdi.
30.04.2024
14:19
Bingöl`de kene vakası! 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'de kene vakası! 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde kene ısırmasından dolayı 1 kişi hayatını kaybetti.
30.04.2024
14:18
Bingöl`de uyuşturucu sevkiyatına jandarma engeli! 2 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu sevkiyatına jandarma engeli! 2 gözaltı
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, araç içerisinde gizlenmiş bir şekilde 5 kilo kubar esrar ele geçirildi. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın