KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Tıkalı ayak damarı ameliyatsız açıldı

Ayak atar damarları yüzde yüz tıkalı Bingöllü böbrek hastasının bacağı, ameliyata gerek kalmadan Amerika’dan sonra Türkiye’de ilki İzmir’de ve ikincisi Erzurum'da yeni uygulanan bir yöntemle açıldı.

Tıkalı ayak damarı ameliyatsız açıldı
28 OCAK 2016 PERŞEMBE 01:53
0
2389
0
AA aa

Bingöl'den Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne (BEAH) giden böbrek hastası Cemal Acar'ın (62) tıkalı olan bacak damarları, uygulanan özel yöntemle kansız ve kesiksiz ameliyat sayesinde açılarak kesilmekten kurtarıldı.

Diyaliz hastası Acar, yürüyememe ve bacağında ağrı şikâyetiyle Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde Acar'ın sol bacak damarlarının yüzde 100 tıkalı olduğu tespit edildi. Hastanın tıkalı bacak damarları, Türkiye'de ilki İzmir'de kullanılan yeni bir yöntemle bölgesel anestezi uygulanarak ameliyatsız tedavi edildi.

İşlemi gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Mehmet Ali Kaygın, cerrahi müdahaleye gerek kalmadan hastaya bölgesel anestezi uygulayarak Türkiye'de ikincisi Erzurum' da kullanılmaya başlanan bir yöntemle tıkalı damarları açtıklarını söyledi. Doç. Dr. Kaygın, “Yapılan tetkikler sonucu hastanın bacak damarlarının sol tarafında 'Femoral artery' denilen, bacağı besleyen damarların yüzde 100 tıkalı olduğu tespit ettik. Diyaliz hastası olduğu için ameliyat riskliydi. Bunları öngörerek Amerika'dan sonra Türkiye'de Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizde uyguladığımız yeni yöntemle ayak atar damarı tıkalı olan hastaya bölgesel anestezi yapılarak kapalı damarlara stent ile balon yerleştirdik” dedi.

Hastanın bacağındaki 20 santimetrelik bölgenin tamamen tıkalı olduğunu belirten Kaygın, "Uyguladığımız bu yöntem sayesinde hastanın bacağı kesilmekten kurtulmuş oldu. Eğer bu müdahale başarısız olsaydı hastanın bacağındaki damarı tıkalı olduğu için yani kan gitmediği için kesilecekti. Operasyon yüzde 100 başarılı geçti ve hasta bacağının kesilmesinden kurtuldu” diye konuştu.

DOKTORLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Başarılı tedavi sonrasında ayağı kesilmekten kurtulan Cemal Acar ise duygularını şöyle dile getirdi: “Allah, devletimize sıkıntı vermesin. Bingöl'den geldim Erzurum a böbrek hastalığım nedeni ile ameliyat olamıyordum. Burada Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesin de yapılan bir yeni bir yöntemle bacağımı kesilmekten kurtardılar. Emeği geçen başta Doç. Dr. Mehmet Ali Kaygın'a ve bu süreçte kendisi ile birlikte tedavim için ellerinden geleni yapan tüm Bölge Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi ekibine teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2025
19:30
Kaya:
Kaya: 'Önergemiz acilen cevaplanmalı'
Yem-Süt arasa satışıyla ilgili İl Genel Meclisi'ne, İl Özel İdaresi'nce cevaplanması istemiyle verdikleri önergeye dikkat çeken DEM Parti İl genel Meclis Üyesi Aydın Kaya; 'Tüm kamuoyunun dikkatleri bu ihalenin üstündeyken neden kurum yetkilileri sus pus?' diye sordu!
02.09.2025
19:30
Bingöl Havaalanı İhalesi İptal Edildi!
Bingöl Havaalanı İhalesi İptal Edildi!
Bingöl Havaalanı PAT sahaları onarım işi ihalesi, DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından iptal edildi. Yeni yapılacak ihaleyle Bingöl Havalimanı pisti de uzatılacak.
02.09.2025
19:29
KYK başvuruları başladı! Bingöl`de kaç kontenjan var?
KYK başvuruları başladı! Bingöl'de kaç kontenjan var?
KYK başvuruları bugün itibarıyla başladı. Üniversiteliler, başvurularını 2-6 Eylül 2025 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapabilecek. Bingöl'ü tercih eden öğrenciler için kaç kontenjan var? İşte ayrıntılar…
02.09.2025
19:26
Bingöl`de jandarma ekipleri tarihi eser objeler ele geçirdi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarihi eser objeler ele geçirdi
Bingöl'de jandarma ekiplerince şüpheli bir araçta yapılan aramada çok sayıda tarihi eser obje ele geçirildi.
02.09.2025
19:26
Yeşil beyazın Umut`u eski takımına 3 attı
Yeşil beyazın Umut'u eski takımına 3 attı
Ziraat Türkiye Kupası 1. tur maçında 12 Bingölspor, konuk ettiği Mardin 1969 Spor'u 3 golle mağlup ederek tur atladı. Yeşil beyazlı ekibin gollerini ise, Mardin 1969 Spor'un eski futbolcusu Umut Dilek kaydetti.
02.09.2025
19:25
Bingöl`de 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi
Bingöl'de 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi
Durdurulan iki şüpheliye yönelik üst aramasında 2 adet ruhsatsız tabanca, şarjör ve fişek ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın