KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Tırıvırıyla balık avına ceza kesilecek!

Genç Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yasal olmayan tırıvırı olarak bilinen olta ipi ucuna bağlı olarak kullanılan aletler ile avlananlara ceza verileceğini açıkladı. Buna göre; yasal olmayan avlanma aletleri kullanarak balık avlayanlara 250 TL ile 5 Bin TL arasında ceza kesilecek.

Tırıvırıyla balık avına ceza kesilecek!
03 ŞUBAT 2020 PAZARTESİ 16:53
7
18563
7
AA aa

Genç Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yasal olmayan tırıvırı, paraşüt ya da katil tor adıyla da bilinen olta ipi ucuna bağlı olarak kullanılan, çeşitli ebattaki misina ağ parçalarına bir kurşun ağırlık takılarak imal edilen yasal ve ahlaki olmayan aletle balık avlayanlara 250 ile 5 Bin lira para cezası verileceğini açıkladı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“1380 Sayılı su ürünleri kanunu, 4950 ve 7191 sayılı su ürünleri kanununda değişiklik yapılmasına dair kanunlar kapsamında ticari yada amatör balıkçılıkla ilgili olarak;

Çırpma/çarpma ve bırakma olta, birden fazla iğne ile donatılmış küspe, parakete, sualtı tüfeği zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın(Tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanılması yasaktır. Kullananlar hakkında, yasaklanmış usullerin ve araçların miktarına göre 250 Türk lirası ile 5.000 Türk lirasına arasında idari ceza uygulanmaktadır.  Ayrıca kanunda yasaklanmış avlanma usul ve araçlarının ekolojik dengeyi bozduğu canlı türlerinin yok olmasına neden olduğu çevre kirliliğine yol açtığından vatandaşlarımızın konuya duyarlı olması önem arz etmektedir. Son zamanlarda Murat Nehri üzerinde Tırıvırı diye tabir edilen ağlarla avlanma yapıldığı tespit edilmiş Emniyet, Jandarma ve Tarım orman ve Köy işleri yetkililerin Murat nehri çevresinde denetimleri artırılmıştır”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55337)
05 Şubat 2020 Çarşamba 07:27
Elle yakalayayım diyenler triviri dünyada yasak. Kopuyor suda balıklar telef oluyor belliki balıktan anlamıyorsunuz tiriviri cıktı balıkçı oldunuz. Oltala yakala serpme le yakala germe le yakala. Bilmiyorsun işte. Yumurtlama zamanı bile eş çoluk çocuk hepinizin ekinde tiriviri balık öldürüyorsunuz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55265)
04 Şubat 2020 Salı 10:26
Tamam yasaklansın kabul ama satan yerleri denetleyin ve cezaları onlara kesinki bir daha kimse satamasın. vatandaş kendisi imal etmiyor ya bu tırıvırıyı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55246)
04 Şubat 2020 Salı 07:30
Denetim yapılmıyor triviri televole denen avlanmayla herkes balıkçı oldu. Ailece pikniğe giden televole atıyor suya balık kalmiyacak yakinda derelerde. Kopuyor suda balıklar telef oluyor. Olta ve serpme herkes kullanamaz ama bu televoleyi herkes kullanıyor. Katliam bunun adı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55244)
04 Şubat 2020 Salı 07:22
bunun neresi yasal ve ahlaki değil, o zaman avlanacak bütün balık avlama yöntemlerine ceza kesilsin hangi yüzyılda yaşıyoruz ilçe tarım müdürü başta olmak üzere memurlarıyla beraber elle balık yakalamaya davet ediyorum bu milet keriz değil karda kışta size balık avlayıp versin.. yeter artık!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55237)
03 Şubat 2020 Pazartesi 23:54
Satışı da yasak olmalı bu malzewmenin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55225)
03 Şubat 2020 Pazartesi 20:47
Tiriviri yasak olsun tabiki ama herseyi yasak etmisiniz Peki nasil balik yakalicaz ellemi yakalicaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55273)
04 Şubat 2020 Salı 12:13
@Misafir Kullanıcı kardeşim mevzu sen değisin çok ince hesap var dereler boyu aynı ama eskiden biz giderdik balığa şuan nufüs çoğaldı bence nüfüs çoğalmasın çoğaldıkça yaşam alanları kayboluyor bingölde her bü yüz çıkmış ömrümüzde görmediğimiz birde bir vieo var piyasada sapan balığı hüseyine yapılan mobbing şiddedle redediyoruz.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
20.05.2024
11:47
Bingöl`de ölmenin maliyeti kaç para?
Bingöl'de ölmenin maliyeti kaç para?
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi, yaşamın her alanı gibi cenaze masraflarını da etkiledi. Bingöl'de bir cenazenin defin sırasından sonrasına uzanan masrafları ne kadar? İşte o detaylar ve taziyelerde bütçeleri zorlayan gelenekler…
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın