KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Tiryaki: 'Bu sevinç hüsrana dönüşmüştür'

Saadet Partisi İl Başkanı M.Fatih Tiryaki: 'Son birkaç gündür barınma sıkıntısı ile alakalı Partimize onlarca kişi ulaşmıştır. Özellikle kız öğrencilerimizin yaşadıkları bu sıkıntılar; öğrenci kardeşlerimizin üniversiteyi kazanma sevinçlerini ve öğrenci velilerimizin sevinçlerini maalesef hüsrana dönüştürmüştür.'

Tiryaki: `Bu sevinç hüsrana dönüşmüştür`
20 EYLÜL 2021 PAZARTESİ 15:55
6
1514
3
AA aa

Saadet Partisi İl Başkanı M.Fatih Tiryaki, üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşadığını belirterek, sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Tiryaki, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Son birkaç gündür barınma sıkıntısı ile alakalı Partimize onlarca kişi ulaşmıştır. Özellikle kız öğrencilerimizin yaşadıkları bu sıkıntılar; öğrenci kardeşlerimizin üniversiteyi kazanma sevinçlerini ve öğrenci velilerimizin sevinçlerini maalesef hüsrana dönüştürmüştür. Bu telaşı ortadan kaldırmak ve öğrencilerimize bu hususta yardımcı olabilmek adına günlerdir mücadele verdiğimizi çeşitli otellerle, yurtlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla iletişime geçtiğimizi üniversiteyi kazanan kardeşlerimizin ve halkımızın bilmesini isteriz. Öncelikli olarak bu yıl üniversiteyi kazanan genç kardeşlerimizi tebrik eder, kendilerine hoşgeldiniz deriz. Hoş gelmelerini arzuladığımız kardeşlerimizin, hoş görebilmesi için öncelikli şartlardan biri olan barınma  şartlarını kendilerine henüz  sağlayamamış olduğumuzdan, ilimizdeki yetkililer adına kendilerinden özür dilediğimizi kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Fakat bu sorunun en kısa sürede Bingöl'ümüzün Şuurlu Kurum amirleri, cefakar Sivil toplum kuruluşları, sorumluluk duygusu taşıyan siyasi partileri ve misafirperver Bingöl halkı tarafından giderileceğine dair inanca sahip olduğumuzu ve bu sorumluluk duygusu içerisinde bu sıkıntıların en kısa sürede giderileceğini bilmelerini isteriz.”

“YURT SORUNU VE FAHİŞ KİRA ARTIŞLARI ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR EDİYOR”

Tiryaki; “Üniversiteyi kazanan kardeşlerimizin başta KYK yurdu olmak üzere birçok özel yurtta da yer bulamaması en önemli sorun olsa da, buna bağlı olarak kiralamak istedikleri ev fiyatlarının 3-4 katına çıkmış olması, apart ve pansiyonlardaki ciddi fiyat artışları,  yetkili kurumların bu hususta sessiz kalması, bazı kurum misafirhanelerinde adam kayırıcı bir barındırma politikasının uygulanması gibi hususlar da Öğrencilerimizi, öğrencilerimizin ailelerini ve biz sorumluluk duygusu taşıyan Saadet Partisi mensuplarını  ciddi manada rahatsız etmektedir. İlimizde bulunan oteller ile iletişime geçerken; Beritan Hotel İşletmecisi  Vahyettin Demirbaş ile yaptığımız görüşmede; otellerinin tam kapasite dolduğunu ve buna rağmen Otele gelen ailelerin olduğunu tarafımıza ilettiler. Otellerine gelen  ailelerin mağdur olmaması için kendi evlerinde dahi öğrenci ve ailelerini misafir edebileceğini, ailelere teklif  ettiğini belirten Demirbaş'a, İlimizin gerçek yüzünü dışardan gelen misafirlerimize yansıttıkları için teşekkür ederiz. Üniversite girişinde bulunan Üniversite Büfe işletmecisi Mehmet Aşan bey ile yaptığımız görüşmede de üniversite civarında ev arayan öğrencilerin valizlerini büfe işletmecimize bıraktıkları tarafımıza iletildi. Mehmet bey e de  şehrimize gelen öğrenci ve ailelerinin yüklerini bir nebze olsun hafiflettikleri için teşekkür ederiz. Yaşanan yoğunluğa bağlı olarak öğrenci kardeşlerimizin yaşamış olduğu barınma sorununa yetkililer her ne kadar zamanında çözüm bulmamış olsalarda; en kısa  zamanda bu problemin çözüme kavuşturulacağı inancındayız. Bu hususta sorumluluk duygusu taşıyan Kurum Yöneticilerimizin olduğu kanaatindeyiz. Velev ki sorumluluk tez zamanda yerine getirilmezse dahi öğrenci kardeşlerimiz endişe etmesinler ve şunu bilsinler ki Bingöl halkı misafirperverdir, gerekirse öğrenci kardeşlerimizi kendi evlerimizde dahi misafir ederiz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85643)
21 Eylül 2021 Salı 23:43
Tebrikler ve teşekkürler Başkan,biz öğrencilerin sorunlarını en güzel şekilde ifade etmişsiniz..Allah güç kuvvet versin.sizi yakından takip ediyorum,çalışmalarınız takdire değer.inşallah siz bu yorumu okuyana dek bende partinize üye olup sizinle birlikte çalışırım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85611)
20 Eylül 2021 Pazartesi 21:58
Saadet'i hala MGV RUHU ile yönetilen parti olarak zanneden MÜTEDEYYİN İNSANLAR çocuklarını size emanet etmek istemişler. Oysa ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEYENLER Derneğinin güdümünde olan CHP'ye kuyruk olduğunuzu anlayan vazgeçiyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85609)
20 Eylül 2021 Pazartesi 21:36
Gostermiş oldugunuz duyarliliga, ilgiye ve bu işle âlakadar olmaniza teşekkur ediyorum. Bu barinma sorunu sadece bir zümrenin degil herkesin sorunu olmali. Bugüne dek sizin disinizda bu isle ilgili hic bir kesinden ses cikmadi. Helal olsun. Yazik gunah. Bu insanlar ne heveslerle buralari yazdilar. Ama hepsi yazdiklarina da bin pişman. Universiteden, Rektör beyden de ses yok. Iktidar partiside sessiz. Ne olacak bu ogrencilerin durumu. Boyle sessiz kalinip bana nemi diyecegiz. Bingöl icin cok kotu bir ornek.
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın