KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Aralık 2025 Perşembe
°C

Tiryaki; 'Doğadaki dostlarımızı koruyalım'

Saadet Partisi İl Başkanı M. Fatih Tiryaki; 'Dünyamızda ve özelde de ilimizde birlikte yaşadığımız canlıları bugüne kadar yeterince koruduğumuz pek söylenemez. Hatta tersine binlerce yıl içinde birçok bitki ve hayvan türünün soyunu tükettik. İnsanların dünya üzerindeki nüfusu, etkinlikleri ve kapladıkları alan hızla artarken özellikle hayvanların yaşam alanları giderek daralıyor ve sayıları çok hızlı bir şekilde azalıyor.'

Tiryaki; `Doğadaki dostlarımızı koruyalım`
04 EKİM 2022 SALI 15:23
1
1532
1
AA aa

“4 Ekim Dünya hayvanları Koruma günü” nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Saadet Partisi İl Başkanı M. Fatih Tiryaki, “Hayvanları korumak ve onların da sahip olduğu haklara yönelik farkındalık oluşturmak için 1931'den beri her yıl 4 Ekim'de bütün dünyada Hayvanları Koruma Günü kutlanır. Kutlamaların amacı evlerimizdeki, sokaklarımızdaki, çiftliklerimizdeki ve doğal yaşam alanlarındaki hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek, onları korumak ve onların bizler için önemini herkese benimsetmektir. Dünyamızda ve özelde de ilimizde birlikte yaşadığımız canlıları bugüne kadar yeterince koruduğumuz pek söylenemez. Hatta tersine binlerce yıl içinde birçok bitki ve hayvan türünün soyunu tükettik. İnsanların dünya üzerindeki nüfusu, etkinlikleri ve kapladıkları alan hızla artarken özellikle hayvanların yaşam alanları giderek daralıyor ve sayıları çok hızlı bir şekilde azalıyor. Günümüzde soyu tükenme tehdidi altında bulunan 15 Binden fazla hayvan türü var. Bu sayı her yıl artıyor. İnsanların bireysel ve toplumsal davranışları, şirketlerin ve ülkelerin eylemleri hayvanların yaşamını doğrudan ya da dolaylı olarak derinden etkileyebiliyor. Bu nedenle Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü kutlamanın önemi daha da artıyor” dedi.

ÖNERİLERİNİ SIRALADI

Tiryaki, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Ülkemizde türüne az rastlanan bazı canlı çeşitlerinin ilimizde var olduğuna defalarca şahitlik ettik. Bu bağlamda hem nadir görülen türlerin korunması hem de var olan sokak hayvanlarının korunması amacıyla ilimizde birtakım çalışmalar yapılabilinir diye düşünüyoruz. Bir şehrin vicdanı o şehirde yaşayan sahipsiz hayvanların, insanlara karşı tutumuyla ifade edilebilinir. Eğer bir şehrin kedisi, köpeği sizi gördüğü yerde sizden kaçmıyor, yanınıza gelip sizden sevgi bekliyorsa, bu durum o şehirde vicdanlı insanların olduğu, bu canlılara sevgi gösterilmiş olduğu anlamı taşımaktadır. Yaradılanın Yaradan'dan ötürü sevildiği bir toplum iyilikler ve güzellikler şehri olur. Bu bağlamda iyiliklerin ve güzelliklerin hakim olacağı bir şehri hep birlikte inşa edebiliriz diye düşünüyoruz. Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde belediyelerimiz, derneklerimiz, kurum ve kuruluşlarımız çeşitli etkinlikler düzenleyebilir. Bunlar arasında eğitim ve farkındalık oluşturma etkinlikleri, barınak açma ve hayvan sahiplenme etkinlikleri, konferanslar, seminerler ve çalıştaylar olabilir. Ayrıca medyada ve sosyal medyada konuyla ilgili yazılar yayınlanır, söyleşiler, programlar ve birtakım gösterimler düzenlenebilir. Biz de bugün hayvanlar için bir şeyler yapabiliriz. Örneğin yakın çevremizdeki birtakım çalışmalarda gönüllü olarak yer alabiliriz. Böyle bir çalışma yoksa sokağımızdaki hayvanların yaşamlarını düzeltmek için birlikte bir şeyler yapabiliriz. O da olmuyorsa, en azından ailemizi ve arkadaşlarımızı bu konuda bilgilendirebiliriz; sosyal medyada birtakım paylaşımlarda bulunabiliriz. Hatta belki de barınaktan bir hayvan sahiplenebiliriz. Çünkü bize emanet edilen cana gösterdiğimiz değer, değerimizdir. Bu değer sevgiyi oluşturur, sevgi bulaşıcıdır. Toplumumuza bulaşan sevgi hepimiz için yaşanabilir bir şehir oluşmasını sağlar. Bu vesileyle Dünya Hayvan Haklarını Koruma gününü kutlar, başta ilimizde olmak üzere dünyada hiçbir canlının soğuktan, açlıktan ve şiddetten ölmediği günlerin yaşanabileceği bir dünyanın olmasını temenni ederim.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95870)
05 Ekim 2022 Çarşamba 12:55
Fatih abeycım, sen Allahın yarrattiği seviyor işallah Allahu teala da seni seviyorsın.Alla ğeyri kebul etmiş. Amin.
24.12.2025
22:38
LÖSEV`den Bingöl Üniversitesi`nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'den Bingöl Üniversitesi'nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'in 27. kuruluş yılı ve Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte, lösemiyle mücadelede farkındalık çağrısı yapıldı; kanser bilinci ve sağlıklı yaşam vurgusu öne çıktı.
24.12.2025
20:24
Meteoroloji`den Bingöl`e Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl'e Yoğun Kar Uyarısı
Sürücüler ve besiciler için kritik günler başlıyor! Bir diğer önemli uyarı ise sürücülere! Kış lastiği olmadan yola çıkılmaması istenirken, olası tipi ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalma riskine de dikkat çekildi.
24.12.2025
20:20
50 bin mahkûma tahliye yolu
50 bin mahkûma tahliye yolu
Kamuoyunda 'Covid-19 düzenlemesi' olarak anılan ve infaz indirimini içeren 27. madde kabul edildi. Deprem suçları ise pakete dahil edilmeyerek, deprem suçlularının infaz indiriminden faydalanılmasının önüne geçildi.
24.12.2025
16:57
12 Bingölspor Cephesinde Disiplin Gündemi
12 Bingölspor Cephesinde Disiplin Gündemi
Tartışmaların gölgesinde kalan Silifke Belediyespor–12 Bingölspor karşılaşmasının ardından disiplin süreci başladı; kulüp, başkan Özturan ve bir futbolcu PFDK'ya sevk edildi.
24.12.2025
16:36
Bingöl`deki silahlı saldırı olaylarıyla ilgili 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'deki silahlı saldırı olaylarıyla ilgili 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de meydana gelen iki ayrı silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.12.2025
16:34
Hayatını kaybeden Uzman Çavuş Arı, son yolculuğuna uğurlandı
Hayatını kaybeden Uzman Çavuş Arı, son yolculuğuna uğurlandı
Kuzey Irak harekât alanında görev yapan ve hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Taner Arı, memleketi Bingöl'de son yolcuğuna uğurlandı
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın