KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2025 Pazar
°C

Tiryaki ve yalçın mezarları başında anıldı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde öldürülen HÜDA PAR’lı Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın, ölüm yıl dönümlerinde mezarları başında anıldı.

Tiryaki ve yalçın mezarları başında anıldı
23 EKİM 2015 CUMA 21:21
0
1778
0
AA aa

 Geçen yıl 6-7 Ekim olaylarının devamında 20-22 Ekim tarihlerinde iki gün arayla Karlıova ilçesinde katledilen Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki sevenleri tarafında mezarları başında anıldı.

Bingöl HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı ve Karlıova İlçe Başkanı Yavuz Bingöl'ün de katıldığı anma töreninde bölge âlimlerinde Molla Sahap Korkutata kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın için rahmet ailelerine sabır dileyen Korkutata, “Allah'ın rahmeti ve bereketi sizin üzerinizde olsun. Ayrıca ailelerine de buradan metanet ve sabır diliyoruz.  Aileler de aynen bir şehit gibi bir adım geri atmaksızın, şehit gibi hareket etmelerini Rabden niyaz ediyoruz. Biz geçen yıl bu vakitte bu mazlumları defin ettiğimizde söyledik ki, İslam davası dışında kendi şehitlerine sahip çıkan bir toplum yoktur. Biz değil Cengiz ve Fethi'yi Uhut'ta kanallara koyularak yakılanları, İbrahim'leri, Hamza'ları bile unutmadık. Kaldı ki biz bunları unutalım. Geçen yıl katledilen Cengiz, Fethi ve arkadaşlarının Şahadetleri bize gün be gün can veriyor. Bundan dolayıdır ki biz bunlara müteşekkiriz. Bizim davamız öyle bir davadır ki bizi katledenlere beddua yerine Allah onları islah etsin diyoruz” dedi.

Fethi Yalçın'nın kardeşi Murat Yalçın ise ilk defa yaptığı konuşmada, “Ben şunu dile getirmek istiyorum, Rahmetli abim çok mütevazı, çok iyi yürekli, çok merhametli ve dünyanın bütün güzelliklerini, iyiliklerini yüreğine sığdıran biriydi. Bizim tek tesellimiz Yüce Yaradan ona bu güzel ve dünyalara destan olan bu şehadeti nasip etmesidir ve ne mutlu ona ki katil olmaktansa kurban olmak Allah'ın daha çok rızasını kazanmak demektir. Sonunda hepimiz öleceğiz ama Rabbim herkese böyle bir ölüm nasip eylesin. Şehit Fethi, hayatın tüm zorluklarına rağmen iyilik ve merhametten asla taviz vermedi. En sonunda da Rabbim ona böylesi güzel Şehadeti layık gördü ve Allah şehadetini kabul etsin” diye konuştu.

ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Mezarlık ziyaretinin ardından Karlıova Kar-Der binasında anma programı düzenlendi. Yapılan ikramlar ve sinevizyon gösteriminin ardından Araştırmacı Yazar İbrahim Yaz, günün önem ve anlamına değinerek, “Ekim ayı denildiği zaman Mustazafların zalimlere başkaldırışı akla geliyor. Bir imtihan süreci akla geliyor. Bir direniş, bir diriliş ve bir mücadele ortamı akla geliyor. Mücadelenin ana eksenine baktığımız zaman, zalimler İslam düşmanları 6-7 Ekim'de Müslümanlara yönelik çok ciddi katliamlara imza atmaya çalışmışlardı” dedi.

“Kanireş Şehitleri denildiği zaman, biz Müslümanların bu süreçte alması gereken çok ciddi dersler vardır” diyen Yaz, “Elbette ki biz canlarımızı, yiğitlerimizi, azizlerimizi bu mücadelede verdik.  Fakat biz şuna inanıyoruz ki, bu aynı zamanda sünnetulahtır, mücadelenin ana gayesi budur. Şehit Aytaç'ın dediği gibi biz şehitsiz kalırsak aslında ölürüz. Şehitler ve şehadet asırlardır bu topraklarda Müslümanların ölü ruhlarını dirilten ana sermaye, ana kaynaktır. Müslümanlar olarak bu süreçten ders almamız, ders çıkarmamız ve kendimizi sorgulamamız lazım.”

“6-7 Ekim şehitleri bizim için diriliş oldu bereket oldu” Yaz, son olarak şöyle konuştu: “Biz aynı zamanda muharrem ayındayız, biz aynı zamanda Hüseyinlerin yezitlere başkaldırdığı aydayız. Bizim açımızdan Ekim ayı da mazlumların, mustazafların, zalimlere İslam düşmanlarına karşı bir başkaldırışıdır. 6-7 Ekim olaylarının ana gayesi Müslümanları ortadan kaldırmaktı, ama Müslümanlar yılmadılar ve boyun eğmediler. Zalimlere zorbalara teslim olmadılar. Çünkü iman kalbe girdimi o aşk Müminin yüreğini sardı mı onun gözünü hiçbir şey görmez. Allah'a teslim olmak ve bu uğurda o bedenleri göze almaktır. Bu coğrafyanın yezitleri, zalimleri şunu iyi bilmelidirler ki bizler şehadeti onların hiç hayal edemeyeceği, hiç anlayamayacağı derecede istiyor ve Allah'ın izniyle yananlardanız. Şehadete sevdalı olanları kim nasıl ve hangi güçle korkutabilir. İnsan korkaklıkla kaderden kaçamaz, biz şuna yakinen iman etmişiz ki biz Allah yolunda çabalasak da çabalamasak da, gayret göstersek de göstermesek de,  geri dursak da ilerlesek de, ne olursa olsun ölüm gelip bizi bulacaktır. Madem ölüm gelecek neden Allah yolunda olmasın ki.” Program yapılan dua ile sonlandı. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
17.05.2025
00:12
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Liseler Arası Geleneksel Halı Saha Turnuvası'nda kupanın sahibi Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi oldu. Kupayı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar takdim etti.
17.05.2025
00:07
Bingöl`de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl'de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından 2025 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 6 (Altı) adet mera, göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verilecek. İhale 26 Mayıs'ta…
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın