KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Titanic faciası gibi

747 kişiye ulaşılamadı

Titanic faciası gibi
23 HAZİRAN 2008 PAZARTESİ 10:28
0
1360
0
AA aa
Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler, tarihinin en büyük felaketiyle boğuşuyor. Önceki gün başlayan ve ülkenin güneyi ile orta kesimlerini etkisi altına alan Fengşen tayfununda en az 229 kişi öldü, binlerce kişi evsiz kaldı. Saatteki hızı 195 kilometreyi bulan Fengşen felaketinde 747 kişiyi taşıyan bir feribot battı. Sadece 4 kişinin kurtulabildiği, Titanic faciasını aratmayan faciada 700'den fazla kişiden ise haber alınamıyor. 626'sı yolcu, toplam 747 kişiyi taşıyan 'MV Princess of Stars' adlı feribotun alabora olduğu Sibuyan Adası yakınlarına kötü hava şartları nedeniyle kurtarma görevlilerinin saatler sonra ulaşabildiği, fakat olay yerinde hiç kimseye rastlanmadığı kaydedildi. Olay yerinde sadece 4 kişinin cesedine ulaşıldığı da gelen haberler arasında.



ONBİNLER ÇATIDA YARDIM BEKLİYOR

Filipin Kızılhaçı Başkanı Richard Gordon yerel bir radyoya verdiği demeçte, tayfunun neden olduğu sel ve toprak kaymalarında son belirlemelere göre 155 kişinin öldüğünü, 40 kişinin de kayıp olduğunu belirtti. Sular altında kalan Ilolio kentinde evlerinin çatısına çıkan on binlerce insanın yardım beklediği kaydedildi. Tayfunun başkent Manila'yı da etkisi altına alması ve bugün ülkeyi terk etmesi bekleniyor. Filipinler Ulusal Afet Koordinasyon Konseyi, ülkenin orta ve güney kesimlerinde elektrik kesintilerine yol açan seller ve toprak kaymaları nedeniyle 100'den fazla uçuşun da iptal edildiğini duyurdu. Iloilo'nun, bir okyanus gibi göründüğünü söyleyen Vali Tupaz, Fengşen tayfununu tarihlerinin en kötü felaketi olarak tanımlayarak, yaklaşık 1 milyon 700 bin kişinin yaşadığı eyalette binlerce kişinin evsiz kaldığını belirtti. Yerel yetkililerin verdiği bilgiye göre, güneydeki Maguindanao eyaletinde de seller nedeniyle 14 kişi boğuldu, 5 kişi de kayboldu. Cotabato'daysa toprak kayması sonucu 2 kişinin öldüğü, kayıp olan 3 kişiden birinin cesedine ulaşıldığı belirtildi.

AJANSLAR
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın