KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Tiyatro yaşamın ve insanın sanatıdır

Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan; 'Tiyatro bence yaşamın sahneye yansıması, yaşamın ta kendisidir. Tiyatro sanatı, yaşamın ve insanın sanatıdır. İnsandan başlayıp yine insana dönen duygu, düşünce bütünüdür. Yaşama renk, ahenk katandır' dedi.

Tiyatro yaşamın ve insanın sanatıdır
14 ARALIK 2017 PERŞEMBE 21:08
0
2754
1
AA aa

Bingöl'de ve ülke genelinde birçok kez sahnelediklerini zazaca oyunlarla herkesin beğenisi kazanan ‘Şehr-Bingöl Tiyatrosu'na dair izlenimlerini aktaran Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, tiyatronun yaşam sanatı olduğunu vurguladı.

Tiyatronun oluş yoluyla insanlara bir yol gösterici sanat olduğunu kaydeden Karaaslan; “Tiyatro bir sahne sanatıdır. Tiyatro eseri ise, olayları oluş yoluyla bize gösterendir. İngiliz şair, oyun yazarı, oyuncu Shakespeare tiyatroyu; insanı, insana, insanla, insanca, anlatma sanatı olarak açıklar. Çok da doğru bir açıklamadır. Tiyatro bence yaşamın sahneye yansıması, yaşamın ta kendisidir. Tiyatro sanatı, yaşamın ve insanın sanatıdır. İnsandan başlayıp yine insana dönen duygu, düşünce bütünüdür. Yaşama renk, ahenk katandır. Tiyatronun sinemadan en önemli farkı, oyuncu ile seyircinin iç içe oluşu, karşılıklı iletişim halinde bulunuşu, duygu alış-verişi, sahne ile seyircinin arasındaki yakınlık ve sıcaklıktır. Öyle bir an gelir ki seyirci olarak, siz de farkında olmadan, oyuna katılır ve oyunun âdete bir parçası oluverirsiniz. İzleyici ve oyuncu arasında bir bağ ve sıcaklık oluşur. Alkışlar bu bağı daha da güçlendirendir. Evet, 23 Aralık 2017 saat 18.00 de ‘Şehr-Bingöl Tiyatrosu'nun benim de konuk oyuncu olarak katıldığım Bingöl Belediyesinin Sponsorluğunda, Yunus Çiftçi hocamın yazıp, sahneye uyarladığı ‘AQIL ŞENIK BAR GIRUN' (Hafif akıl, ağır yüktür) adlı oyunumuzu izlemeye Kültür Merkezine bekliyoruz. İzlerken bazen katıla katıla gülecek ve bazan hüzünlenip iki damla gözyaşı dökeceksiniz” dedi.

“TİYATRO VAZGEÇİLMEZ BİR GELİŞİMDİR”

Karaaslan; “Bir ildeki sosyal etkinlikler o ilin gelişimi için, özellikle gençliğin gelişimi için olmazsa olmazlardır. Tiyatro, Spor ve Müzik vazgeçilmezidir gelişimin. Bu konuda her zaman desteğini esirgemeyen sevgili Belediye Başkanımız Yücel Barakazi'ye teşekkürlerimi bir borç bilirim. Yapılan etkinliklerde sponsor olmak emeğin takdiri, desteklenmesidir.  Gençler aylardan beri gündüzleri görev yerlerini aksatmadan, akşamları provalarını içtenlikle, özveriyle aksatmadılar. Umarım sahneye koydukları, emeklerini sergiledikleri Zazaca-Türkçe tiyatro eserini beğenirsiniz” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20663)
15 Aralık 2017 Cuma 17:27
Basarilar dilerim
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın