KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2025 Cuma
°C

TMMOB il koordinasyon kurulu kuruldu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bingöl İl Koordinasyon Kurulu kurularak, il sekreterliğine Emre Bulşu seçildi.

TMMOB il koordinasyon kurulu kuruldu
18 NİSAN 2023 SALI 19:46
5
3062
5
AA aa

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bingöl İl Koordinasyon Kurulu kurularak, il sekreterliğine Emre Bulşu getirildi.

TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulunun ilanı ve hazırlanan Bingöl Afet Risk Azaltma Raporu ile ilgili Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasında basın toplantısı düzenlendi.

TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulunun 24 Mart 2023 tarihi itibariyle kurulduğunu belirten Çevre Mühendisleri Odası Temsilcisi Can Fidal Boldaş, “14 Nisan 2023 tarihinde TMMOB Bingöl İKK'nin etkinlik alanında bulunan İnşaat Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Harita Mühendisleri Odası, Maden Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası temsilcileri ile yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında İKK Sekreteri olarak İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Emre Bulşu seçilmiştir” dedi.

“RANTIN KARŞISINDA OLACAĞIZ”

Boldaş, kurulun çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bu kurul; bilim ve tekniği referans alarak ilimiz Bingöl'ün mühendislik ve mimarlık mesleği mensuplarının ortak gereksinimlerini karşılamak, mesleki etkinlikleri kolaylaştırmak, mesleğin genel yararlara uygun olarak gelişimini sağlamak, meslek mensuplarının birbiriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplinini ve ahlakını korumak; kamunun ve ülkenin çıkarlarının korunmasında, yurdun doğal kaynaklarının bulunmasında, korunmasında ve işletilmesinde, çevre ve tarihi değerlerin ve kültürel mirasın korunmasında, tarımsal ve sınai üretimin artırılmasında, ülkenin sanatsal ve teknik kalkınmasında gerekli gördüğü tüm girişim ve etkinliklerde bulunacaktır.

Ayrıca ilkesel, yasal ve mesleki sorumluluğumuz gereği olarak; tüm mesleki birikim ve becerilerimizle kentimiz için, halkımız için emeğin, bilimin ve doğanın yanında; tüm yıkım politikalarının ve sermayenin nemalandığı rantın karşısında olacağımızı da ilan ediyoruz.”

BİNGÖL AFET RİSK AZALTMA RAPORU HAZIRLANDI

TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Emre Bulşu, ise kurul tarafından hazırlanan Bingöl Afet Risk Azaltma Raporu ile ilgili bilgi verdi.

Depremlerin jeolojik süreçlerle ilgili doğal olaylar olduğunu belirten Bulşu, “Türkiye, jeolojik konumu gereği dünya üzerinde depremlerin en yoğun yaşandığı ülkelerdendir. Türkiye, gerek coğrafi gerekse yaşayan nüfus yönünden yüksek deprem riski altında bulunmaktadır. Yeryüzünün en hareketli fay hatlarından olan Kuzey Anadolu Fay Zonu, Doğu Anadolu Fay Zonu, Bitlis Zagros Bindirme Kuşağı, Ölüdeniz Fay Zonu ve Ege Fay Sistemi'nin yer aldığı ülkemizde, sıklıkla büyük ölçekli depremlerin meydana gelmesi, ülkemizin deprem gerçeğini ortaya koymaktadır.

Bilindiği gibi 6 Şubat 2023 günü yurdumuzun 11 ilinde yıkıma ve kayıplara sebep olan ikisi büyük olmak üzere on binlerce deprem yaşanmıştır. Bu depremler, on binlerce yurttaşımızın hayatını kaybetmesine, yüzbinlerce yurttaşımızın yaralanmasına ve bazı yerleşim yerlerinin, tabiri yerindeyse hemen hemen haritadan silinmesine sebep olmuştur. 6 Şubat 2023 günü yaşanan depremlerden sonra yurdumuzun birçok yerinde irili ufaklı depremler meydana gelmiştir. Yer bilimciler ile deprem uzmanlarının sıklıkla uyarılarda bulundukları bölgeler de mevcuttur. Bu bölgelerin en başında Bingöl ilimiz gelmektedir.” dedi.

“DEPREM MASTER PLANI HAZIRLANMALI”

Hazırlanan raporun dikkate alınarak deprem master planı hazırlanması gerektiğini belirten Bulşu, şunları söyledi: “TMMOB bileşenleri olarak bilim ve tekniğin referanslarıyla, yaşanabilecek deprem öncesi, deprem anı ve sonrası müdahale süreçlerinin aksaksız bir şekilde yönetilebilmesi ve yerinden müdahalenin etkinleştirilebilmesi için bir teknik raporunun hazırlanması ihtiyacı mütalaa edilmiştir. Deprem öncesi alınması gereken tedbirlerin yanı sıra deprem sırasında ne yapılması gerektiği ile ilgili senaryoların kurgulanmasında ve deprem sonrası atılacak adımların belirlenmesinde öncelikle genel hususlar ve sonrasında da mühendislik meslek disiplinleri açısından önerilerimizi sunmak temel amacımızdır. Bu çerçevede 83 maddeden oluşan ve ilimizi afete karşı dirençli bir kent haline getirmek için Bingöl Afet Risk Azaltma Raporunu hazırlamış bulunmaktayız. Bu raporu ilgili kurum ve kuruluşlara ve kamuoyuna basın aracılığıyla bildirmek için toplanmış bulunmaktayız.

Burada en önemli hususun güçlü halk örgütlenmeleri olan başta teknik meslek odaları olmak üzere tüm sivil toplum dinamikleriyle kamu koordinasyonunun sağlanması ve bu çerçevede ilimizde hazırlamış olduğumuz rapor dikkate alınarak deprem master planı oluşturulması gerektiğini bildirmek istiyoruz”.

ÇİNTAY: HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay, TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulunun oluşturulmasının önemli olduğunu belirterek, oda olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101618)
19 Nisan 2023 Çarşamba 13:36
Ranta karşı olacaklarmış. Güldürmeyin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101609)
19 Nisan 2023 Çarşamba 10:11
Sayın Emrah BULŞU bayı tanıyorum Çok başarılı bir genç. yüklemiş olduğu yeni görevinden dolayı kutluyor ve başarılar diliyorum. H.Ç.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101605)
19 Nisan 2023 Çarşamba 09:57
bir şeyden de memnun olun muhalefet olalım derken insanları suçlamayın bir dönem öncesine kadar Bingöl halkı ne ticaret sanayi odası diye bir yer olduğunu biliyordu nede böyle mühendislerin şehre sahip çıkmalarıda hata
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101578)
19 Nisan 2023 Çarşamba 00:02
evet toplandik, birbirimizin gazını aldık,çayımızı içtik ve dağıldık. haydi hayırlı akşamlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101567)
18 Nisan 2023 Salı 21:56
Bir tüyo biryerden almazsanız kurmazdınız bu birliği
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın