KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2025 Pazar
°C

Tmo'dan buğday fiyatını indirecek hamle

Toprak Mahsulleri Ofisi, 400 bin ton hububatın ihracat amaçlı satışı için ihracat ihalesi düzenlerken, stoklarındaki 206,9 bin ton ithal buğdayın iç piyasaya satışına yönelik fiyatları düşürdü.

Tmo`dan buğday fiyatını indirecek hamle
17 ŞUBAT 2010 ÇARŞAMBA 13:51
0
1364
0
AA aa

TMO'nun duyurusuna göre, 150 bin tona kadar kırmızı ekmeklik buğday, 150 bin tona kadar makarnalık buğday ve 100 bin tona kadar yemlik beyaz arpa olmak üzere toplam 400 bin tona kadar hububatın ihracat amaçlı satışı için ihale açıldı. Sadece yabancı firmaların katılabileceği ihalede, teklifler 25 Şubat günü saat 10.30'da alınacak.

İhaleyle ilgili şartname TMO Genel Müdürlüğü Ticaret Dairesi Başkanlığı'ndan, TMO şube müdürlüklerinden, ihracatçı birliklerinden veya yurtdışındaki Türkiye'nin ticaret müşavirliklerinden bedelsiz olarak alınabilecek veya ''www.tmo.gov.tr'' web adresinden de temin edilebilecek.

İhale kapalı zarfla teklif alma suretiyle yapılacak ve ürünler Mart-Mayıs döneminde yüklenecek.

-207 BİN İTHAL EKMEKLİK BUĞDAYDAN ALMAK İÇİN, YARIN AKŞAMA KADAR BAŞVURMAK GEREKİYOR-

TMO ayrıca, stoklarındaki ithal ekmeklik buğdaylardan 206 bin 889 tonluk bölümünün satış fiyatını düşürerek, iç piyasaya satış açtı.

Kazakistan menşeli buğdayların ton fiyatı, KDV ve manipülasyon hariç, nakliye ilave ücreti dahil 610 liradan 550 liraya, diğer ithal ekmeklik buğdayların fiyatı ise 550 liradan 525 liraya düşürüldü. Satış için şube müdürlükleri aracılığıyla talep toplanacak ve peşin bedel mukabili ve/veya sabit fiyat garantili sözleşmeli peşin satış şeklinde yapılacak.

Satışlarda öncelikle un fabrikalarına verilecek. Ancak un fabrikalarından yeterli talep gelmemesi halinde kişi ve kuruluş ayırımı yapılmaksızın satış yapılabilecek. Talep sahiplerinin, 2008 yılı fiili tüketim miktarları, halen faaliyette olduğunu gösterir belge, 2008 yılında kullanmış olduğu elektrik enerjisi tüketimini gösterir resmi belge, 2008 yılına ait un ihracat miktarlarını veya 2008 yılında un ihracatları olmadığını resmi olarak belgeleyerek bir dilekçe ile 18 Şubat (yarın) günü mesai bitimine kadar hinterlandında bulunduğu TMO şube müdürlüğüne başvurması gerekiyor.

Tahsisler sonucu 100 tonun üzerinde yapılan satışlar sabit fiyat garantili sözleşmeli peşin satış şeklinde, bunun altındakiler ise peşin bedel mukabili şeklinde yapılacak.

İndirimli fiyat ile satışa açılan ithal buğdaylar için, Tekirdağ, Bandırma, İzmir, Afyon, Eskişehir, Konya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa ve Adana şube müdürlüklerine başvuru yapılabilecek.

TMO'nun stoklarında halen, 2 milyon 450,9 bin tonu yerli, 376 bin 877 tonu ithal olmak üzere toplam 2 milyon 827,8 bin ton buğday bulunuyor.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.05.2025
16:41
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den acı haber geldi. 18 gündür yoğun bakımda tedavi gören Önder, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yapılan açıklamada, vefat sebebi olarak çoklu organ yetmezliği gösterildi.
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl`de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın