KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

Tohum desteği atıl arazileri canlandırılacak!

Bingöl'de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 700 çiftçiye, yüzde 50 hibe ile 500 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıldı.

Tohum desteği atıl arazileri canlandırılacak!
30 EYLÜL 2022 CUMA 16:25
4
1421
0
AA aa

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde, ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi' projesi çerçevesinde bitkisel üretimi arttırmak ve atıl arazileri tarıma kazandırmak adına "Ekmek, İçin Buğday Ek Projesi" ile çiftçilere yüzde 50 hibeli 500 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıldı.

Saray Mahallesi'ndeki il müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen dağıtımlara Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Burhan Bahadır, kurum personeli ve çiftçiler katıldı.

Dağıtılan tohumlarla birlikte toplamda 20 bin dekar alanda ekim yapılmasını hedeflediklerinin altını çizen Dr. Bahadır, “İlimizde çiftçilerimizin girdi maliyetlerini düşürmek yine ilimizin ekmeklik buğday ihtiyacını karşılamak ve tarım arazilerimizin daha etkin, verimli kullanılması amacıyla projeler yapmaktayız. Bakanlığımız tarafından tarımsal arazilerin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında, bu yıl toplamda 700 çiftçimizin yüzde 50 hibeyle 500 ton buğday tohumu dağıtımını bugün itibariyle tamamlamış bulunuyoruz. Dağıtılan tohumla birlikte Bingöl merkez ve ilçelerinde yüzde 50 hibeyle ekilecek toplam buğday üretim alanımız, yaklaşık olarak 20 bin dönüme ulaşacaktır” dedi.

Atıl durumda olan arazilerin bu desteklerle tekrar ekildiğini söyleyen çiftçi Selahattin Alpertunga ise, “Çiftçilerimizin tohuma ihtiyacı olduğu için tarıma müracaat ettiler, yüzde 50 hibeli tohum veriliyor. Bizde yazıldık, tarıma paramızı yatırdık. Tohumumuzu alıyoruz bugün. Tarlalar şimdiye kadar boştu, kimse ekmiyordu. Fakat şuan da buğday olsun, yonca olsun, mısır olsun hepsi ekiliyor” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın