KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Toki ağaç katliamına doymuyor

Daha önce kent merkezinde asırlık çam ağaçlarını kestiren TOKİ, katliamlarına bir yenisini daha ekledi. Yaz aylarında karayolları bahçesinde bulunan 70 yıllık bulunan ağaçlar kesen TOKİ, dün öğle saatlerinde bahçede kalan diğer çamları da kesti.

Toki ağaç katliamına doymuyor
13 OCAK 2015 SALI 05:11
0
2842
0
AA aa

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile Bingöl Belediyesi arasında yapılan protokolle İnönü Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımına başlanan konut alanında yer alan karayolları bahçesindeki çam ağaçları kesildi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, TOKİ'ye sitem etti.

Yaz mevsiminde onlarca çam ağacını birkaç konut için kesen ekipler, dün de ağaç katliamını sürdürdü. Ağaçların kesilmesini gören vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

KARAARSLAN: “SON BİRKAÇ AĞAÇ GÖZÜNÜZE Mİ BATTI”

70 yıllık çam ağaçlarının kesilmesine tepki gösteren TEMA Vakfı Bingöl Temsilcisi Cuma Karaarslan, TOKİ'nin kar kış demeden katliamlara devam ettiğini söyledi.

TOKİ'nin parkları yok etmeye devam ettiğini kaydeden Karaarslan: “TOKİ Yıkmayı yeğlerken bu planlara yerelde hiç yetkili bakmıyor mu? Bingöl ili için önemli sayılacak karayolları ve bu bölgedeki parkların yok edilmesine tam gaz devam eden TOKİ kış mevsiminde kalan bir kaç ağacı da keserek tip proje ve ucuz yol ile yerele inat çalışıyor. Tip proje uygulamasından dolayı oluşan tahribatın önüne geçmek ve ağaçların yerleşke içinde konumlanmasına yarayacak plan tadilatı gibi çözümler önerebilecek Bingöl ve çevre dostu sahiplerimiz yok mu? Planlar yapılırken halk ile paylaşılamaz mı? Nedir bu hırs, birkaç ağacı plana dâhil ederek korumak çok mu zor. Planlamalarda yollar yeşil alanlar korunarak uygulama yapılamaz mı?” dedi.

“KİMSEYİ TAKMIYOR”

TOKİ'nin karayolu bahçesinde bir tek ağaç bırakmayacak şekilde sessiz ve aralıklı kesim yaptığını kaydeden Karaarslan, şunları kaydetti: “TOKİ yerelde kimseyi takmadan yasal ve mevzuat dinlemeden çalışıyor. Zalimlik iş bilmezlik diyebileceğimiz bir mezalim içindeyiz. Bu alanların planlanması için uzman olmaya gerek yok sadece insan olmak yeter ve artar bile. Karayollarındaki ağaçlar kesildi, talan edildi, sesimize ses veren olmadı. Ardı sıra kalan bir kaç ağacında kesilmesi bu alandaki plansız ve iş bilmez aymazlıktan başka bir şey değildir. Binalar kuru, insanlık kuru, erdemlerden uzaklaşan bir hal ile yağmur kuraklık ve felaketlerin eşiğinde yaşanan sıkıntılar görülmüyor mu? Yaşamsal faaliyetlerimize doğayı ve dokuyu koruyarak sahiplenerek gelişiriz. Gelişmek yıkarak yapmak değildir. Doğal dokuyu korumak ve üzerine gelecek neslin hakkını da koyarak taşımak daha önemlidir.”

Açıklamasında yetkililere de sitem eden Karaarslan: “Karayollarındaki asırlık ağaçları yıkan zihniyet yetmezmiş gibi habire etrafını yıkan bu anlayışa dur diyecek erdemli derin yöneticiler yok mu? Makamı unutup ülkesi adına onurunu koruyarak gelecek adına suya toprağa sahip çıkacak kimse yok mu? Çok geç olmadan her dal ağacın dünyaya zarar olarak döneceğini bilen anlayışlara ihtiyacımız var. Bina yenmez, ama toprak, su ve yeşil yediğimiz ve yaşamımızın tamamıdır. Bingöl'ün en güzel ve en önemli alanını meskûn mahalle çeviren ve kentsel ticari alan sıkışıklığını görmeden, bina yığınına çeviren bu anlayışa kenti yöneten ve kentte yaşayan insanların bir araya gelerek ortak anlayışlar üretmeleri gerekmez mi?” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın