KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Toki'de kuralar çekildi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca İçmeler bölgesinde inşa edilen 117 adet 3+1 ve 482 adet 2+1 konutun kura çekilişi dün saat 10.00 ve 12.00'de Şehir Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toki`de kuralar çekildi
28 EYLÜL 2013 CUMARTESİ 09:06
0
3457
0
AA aa

Ev sahibi olma hayali kuran yüzlerce vatandaş, Şehir Spor Salonu'nu doldururken, kura programına Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca'nın yanı sıra Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin de katıldı.

TOKİ'nin Bingöl-Genç karayolu Güveçli Köyü sınırlarında (İçmeler mevkiinde) inşa ettiği toplam 599 konutun dün gerçekleştirilen kura töreninde konuşan TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, idarenin 605 Bin konut rakamını aştığını söyledi.

81 İL VE 800 İLÇEDE 605 BİN 117 KONUT ÜRETİMİ

Karaca, Bingöl'e bağlı Güveçli Köyü'nde yer alan 599 konuttan; 2+1 nitelikli alt gelir grubu 482 konut için 2 bin 416, 3+1 nitelikli orta gelir grubu 117 konut için de 800 adet başvuru alındığını söyledi.

TOKİ'nin 58., 59., 60. ve 61. Hükümetlerinin “Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Seferberliği” kapsamında 81 il ve 800 ilçede 2 bin 723 şantiyede 605 bin 117 konutun üretim rakamına ulaştığını ifade eden Karaca: “Bu rakam 100 bin nüfuslu 23 şehir demektir. Üretilen konutların 507 bin 285'i (yüzde 85,70) sosyal konut niteliğinde olup, 458 bin 558 adedi teslim edilmiştir. Söz konusu işler çerçevesinde 59 milyar liralık 5 bin 39 adet ihale sonuçlandırılmıştır” dedi.

100 BİN SOSYAL KONUT İNŞA EDİLECEK

Karaca, TOKİ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde 100 bin adet sosyal konut yapımının hedeflendiğini de söyledi.

Karaca: “Bu çerçevede 38 bin 729 adet sosyal konutun projelendirme ve üretimine, Devletimizin sosyal politikalar kapsamında başlanmış ve bu protokol doğrultusundaki uygulamalarımız ile daha geniş bir kesime ulaşılması amaçlanmıştır. Bu çerçevede 30 bin 534 adedi uygulama aşamasında olup, 23 bin 303 adedinin kuraları çekilmiş ve 19 bin 78 adedinin teslimleri gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.

“TOKİ BİNGÖL'E 5 BİN 546 KONUT İNŞA ETTİ”

TOKİ'nin Bingöl'deki uygulamaları hakkında da bilgiler veren Karaca: “TOKİ Bingöl'de; toplam 44 şantiyede 5 bin 446 konut, 3 ilköğretim, 6 lise, zihinsel engelliler okulu, 4 cami, 8 spor salonu, 4 ticaret merkezi, 2 pansiyon, 3 atölye, 5 hastane, karakollar, 2 adet atıksu arıtma tesisi, Aile Sağlık Merkezi, eczane, Telekom santral binası, belediye sosyal tesis, belediye hizmet binası, misafirhane, terminal binası uygulamaları yer almakta. Proje ve ihale çalışmaları devam eden 100 konut ile birlikte Bingöl'de toplam 5 bin 546 konut sayısına ulaşılacak” dedi.

VALİ: “HERKES EV SAHİBİ OLMAYI İSTER”

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, TOKİ'nin yaptığı konutların kaliteli olduğunu ve bu nedenle de çok talep olduğunu ifade etti.

TOKİ'nin iyi mal üretmeye devam etmesini isteyen Taşyapan: “Kültürümüzde bir eve sahip olmak çok önemli, her vatandaşımız kendisine ait bir evi olsun ister. Bugün 599 vatandaşımız kendi evine kavuşacak. TOKİ konutlarının yapıldığı yer de çok güzel bir yer. Bu mekân sosyal tesisleri, okulu ve çevre düzenlemesi ile daha güzel bir yer olacak” dedi.

SEVİNÇ VE HÜZÜN VARDI

Konutlardan birine sahip olabilme umudu ile sabahın erken saatlerinden itibaren kuranın çekildiği salona akın eden vatandaşlardan ismi çıkanlar ev sahibi olma mutluluğunu yaşarken, ismi çıkmayanlar ise üzgün bir şekilde ayrılmak zorunda kaldı.

TOKİ konut kura sonuçları TOKİ'nin resmi internet sitesi www.toki.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.08.2025
23:15
Bingöl`ün yükünü taşıyordu! Hasan Barkoçi hayatını kaybetti
Bingöl'ün yükünü taşıyordu! Hasan Barkoçi hayatını kaybetti
Bingöl, bir emekçisini, bir dostunu, bir şehrin hafızasında yer eden simasını kaybetti…
12.08.2025
23:13
Ziver İnşaat Bingöl`de okul yapacak
Ziver İnşaat Bingöl'de okul yapacak
Ziver İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci ile Bingöl İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında okul yapım protokolü imzalandı. 240 öğrenci kapasiteli 8 Derslikli ilkokul, Bingöl merkez Güveçli Köyü'nde inşa edilecek.
12.08.2025
23:12
Cinayetten aranıyordu! Bingöl`de yakalandı
Cinayetten aranıyordu! Bingöl'de yakalandı
Bingöl'de 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
12.08.2025
23:11
Memur-Sen hükümetin teklifini kabul etmedi
Memur-Sen hükümetin teklifini kabul etmedi
2026-2027 yıllarındaki memur ve memur emeklilerinin zam oranları ile sosyal şartlarını belirleyecek '8. Dönem Toplu Sözleşme' süreci devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın açıkladığı ilk teklifi değerlendiren Memur-Sen Başkanı Yalçın, teklifi reddettiklerini dile getirdi.
12.08.2025
23:10
Okullarda tek tip kıyafet geri dönüyor
Okullarda tek tip kıyafet geri dönüyor
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte serbest kıyafet uygulamasının sona ereceğini ve forma zorunluluğunun geri geleceğini açıkladı. Düzenlemenin amacı, velilere ek maddi yük getirilmesini önlemek.
12.08.2025
23:09
Bingöl`de Jandarmadan 8 noktada baskın
Bingöl'de Jandarmadan 8 noktada baskın
Bingöl'de 8 ayrı noktada yapılan baskınlarda yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlemlere başlanıldığı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın