KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Toki'den memura bayram müjdesi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 4 ilde, toplam 200 konutu, memurlara ''kurasız'' satacak.

Toki`den memura bayram müjdesi
17 EYLÜL 2008 ÇARŞAMBA 12:10
0
1334
0
AA aa
Mersin, Gaziantep, Samsun ve Mardin'de görev yapan veya bu illerin nüfusuna kayıtlı memurlar, ''memur kontenjanından'' satışa çıkarılan konutlara, başvuru sırasına göre sahip olabilecek.  Taksitleri 431 YTL'den başlayan konutları, ''önce başvuran memur'' alabilecek.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, Mersin-Silifke, Gaziantep-Islahiye ve Mardin-Midyat projelerinden 48;er konut ile Samsun-Çarşamba projesinden 56 konut, memurlara satılacak. Konutlar için başvurular, 6 Ekim'de başlayacak. Aylık taksitleri 431 YTL;den başlayan söz konusu konutlardan almak isteyen memurlarda; konutların satılacağı ilde görev yapma ya da o ilin nüfusuna kayıtlı oldukları halde başka bir ilde görev yapma şartı aranacak.

Konutlar, sözleşme tarihinden itibaren 24 ayda teslim edilecek.

Konut alan memurların ödeme konusunda 3 alternatifi bulunuyor. Ödenecek peşinata göre, borç bakiyelerine 120 aya varan vade uygulanacak. Buna göre alıcılar, tercih ettikleri konutun satış bedelinin yüzde 10'unu peşin öderse 96 ay, yüzde 15'ini peşin öderse 108 ay, yüzde 25'ini peşin öderse 120 ay taksit uygulanacak. Peşinatlar, 6 Ekim–31 Aralık 2008 tarihleri arasında, satışa aracılık eden bankalara yatırılacak. Borç bakiyesine, tercih edilen peşinat miktarına göre vade yapılacak. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranına göre artırılacak. İlk taksit, sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay ödenecek ve ilk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2009'da yapılacak.

Konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir konutun bulunmaması, daha önce TOKİ'den bir gayrimenkul veya kredi almamış olmaları gerekiyor.

Satışlar, 6 Ekim-30 Aralık 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Mersin-Silifke, Gaziantep-Islahiye, Samsun-Çarşamba'daki konutların satışına Ziraat Bankası, Mardin-Midyat'taki konutların satışına Halk Bankası aracılık edecek.

TOKİ'den verilen bilgiye göre, Gaziantep-Islahiye'de yapılan 472 konuttan 48'i memurlara satılacak. Brüt 132,17 metre karelik konutların peşin satış bedeli, 68,9 bin-86,3 bin YTL olarak belirlendi. Konutların peşinatı, 6,8 bin-21,5 bin YTL, başlangıç taksitleri ise 431,1-809 YTL arasında değişiyor.

Mersin-Silifke'de 536 konutluk projedeki 48 konut memurlara satılacak. Brüt 146,4 metre karelik konutların bedeli 86 bin- 99,2 bin YTL, peşinat tutarı 8,6 bin-24,8 bin YTL, başlangıç taksitleri ise 537,7-929,9 YTL arasında değişiyor.

Samsun-Çarşamba projesi kapsamında yapılmakta olan ve memurlara satılacak 56 konutun büyüklüğü 150,12 metrekare. Konutların bedeli 86,3 bin-106,11 bin YTL, peşinatları 8,6 bin-26,5 bin YTL arasında, başlangıç taksitleri ise 539,5-993,8 YTL arasında değişiyor.

Mardin-Midyat;da memurlara tahsis edilen 146,4 metre kare büyüklüğündeki 48 konutun peşin bedeli 80,1 bin-91,9 bin YTL arasında, peşinat bedeli 8,1 bin-22,7 bin YTL, başlangıç taksitleri ise 536,3-854 YTL arasında değişiyor. Mardin-Midyat projesinde başvurular Halk Bankası şubesine yapılacak.

AA


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın