KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Toklular'da okul isyanı

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Toklular Köyü’nde bulunan 380 öğrenci kapasiteli ilk ve ortaokulun güçlendirme çalışmalarının sağlıklı yapılmadığını iddia eden köy sakinleri, çalışmaların durdurulmasını istedi.

Toklular`da okul isyanı
31 AĞUSTOS 2013 CUMARTESİ 00:36
0
6354
0
AA aa

Karlıova ilçesi Toklular Köyü'nde bulunan 380 öğrenci kapasiteli ilk ve ortaokulun güçlendirme çalışmaları köy halkını isyan ettirdi. Güçlendirmenin sağlıklı yapılmadığını iddia eden köy sakinleri, bu şekilde yapılacak okula çocuklarını göndermeyeceğini söyledi.

Tepkilerini dile getirmek için okul bahçesinde toplanan köy halkı, ihalenin ardından güçlendirme çalışmaları başlayınca okulun temelinde su ortaya çıktığını belirterek, çalışmaların durdurulmasını istedi.

Toklular köyü muhtarı Fesih Kışlakçı: “Bingöl Valiliği'ne, İl Özel İdaresi'ne, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduğunu ancak konu ile ilgili görevlendirilen jeoloji mühendisinin köye gelmeden masa başında rapor hazırladığını" iddia etti.

"İkinci Çeltiksuyu vakasının yaşanmasını istemiyoruz"

Kışlakçı: “Bizim tek isteğimiz, tek derdimiz çocuklarımıza sağlıklı bir okul yapılsın. Mayıs ayından beridir söylüyorum beni dinleyen yok. Çocuklarımız sağlıklı bir okulda eğitimlerine devam etsin, ben bu durumu hem yetkililerle hem de basınla paylaştım ama sesimizi duyan yok. Çocuklarımızın kaderi Çeltikisuyu çocuklarının kaderi gibi olmasın" dedi.

“Ankara'dan mühendisler gelip inceleme yapsınlar”

İtirazlar sonucu okulun radyan temelle güçlendirileceğinin söylendiğini ancak yapılanın radyan temelle alakası olmadığını belirten Kışlakçı: “Ankara'dan müfettişleri getirsinler inceleme yapsınlar. Eğer onlar sağlıklı bulurlarsa biz de bunu kabul ederiz" ifadelerini kullandı.

Köy sakinlerinden Ahmet Çevik ise, "5-6 yaşlarındaki çocuğu biz nasıl bu okula güvenerek gönderebiliriz. Taşımalı eğitim ise bizi zor durumda bırakır. Kiminin 6 çocuğu var biz başka yerlere gönderemeyiz" dedi.

Köy sakinleri ise: “Eskiden yapılmış bir okul olabilir ama güçlendirme çalışmalarında okulun inşaatında düz ve ince demirler kullanılmış. En azında mühendisler gelip bir kontrol etsinler. Eğer yapılan incelemede okul için endişelenecek bir durum yoksa biz razıyız" dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
14.05.2026
13:07
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gazze' Konulu Uluslararası Karikatür Sergisi Açılacak
İdeal Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen 'Ümmetin İmtihanı Gazze' konulu Uluslararası Karikatür Sergisi, 15 Mayıs Cuma günü Bingöl Kent Meydanı'nda vatandaşlarla buluşacak.
13.05.2026
22:49
Kariyer Fuarı`nda Bingöl Belediyesi 153 Çözüm Merkezi Tanıtıldı
Kariyer Fuarı'nda Bingöl Belediyesi 153 Çözüm Merkezi Tanıtıldı
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelleri, Bingöl Üniversitesi Kariyer Fuarı'nda açılan stantta 153 Çözüm Merkezi sistemini öğrencilere ve vatandaşlara tanıttı. Belediye hizmetlerine hızlı erişim, dijital takip sistemi ve vatandaş odaklı çözüm modeli hakkında bilgilendirme yapıldı.
13.05.2026
20:48
Bingöl için sağanak uyarısı
Bingöl için sağanak uyarısı
Meteoroloji'nin tahminlerine göre Bingöl'de perşembe gününden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın