KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mart 2026 Cuma
°C

Toklular'da okul isyanı

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Toklular Köyü’nde bulunan 380 öğrenci kapasiteli ilk ve ortaokulun güçlendirme çalışmalarının sağlıklı yapılmadığını iddia eden köy sakinleri, çalışmaların durdurulmasını istedi.

Toklular`da okul isyanı
31 AĞUSTOS 2013 CUMARTESİ 00:36
0
6182
0
AA aa

Karlıova ilçesi Toklular Köyü'nde bulunan 380 öğrenci kapasiteli ilk ve ortaokulun güçlendirme çalışmaları köy halkını isyan ettirdi. Güçlendirmenin sağlıklı yapılmadığını iddia eden köy sakinleri, bu şekilde yapılacak okula çocuklarını göndermeyeceğini söyledi.

Tepkilerini dile getirmek için okul bahçesinde toplanan köy halkı, ihalenin ardından güçlendirme çalışmaları başlayınca okulun temelinde su ortaya çıktığını belirterek, çalışmaların durdurulmasını istedi.

Toklular köyü muhtarı Fesih Kışlakçı: “Bingöl Valiliği'ne, İl Özel İdaresi'ne, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduğunu ancak konu ile ilgili görevlendirilen jeoloji mühendisinin köye gelmeden masa başında rapor hazırladığını" iddia etti.

"İkinci Çeltiksuyu vakasının yaşanmasını istemiyoruz"

Kışlakçı: “Bizim tek isteğimiz, tek derdimiz çocuklarımıza sağlıklı bir okul yapılsın. Mayıs ayından beridir söylüyorum beni dinleyen yok. Çocuklarımız sağlıklı bir okulda eğitimlerine devam etsin, ben bu durumu hem yetkililerle hem de basınla paylaştım ama sesimizi duyan yok. Çocuklarımızın kaderi Çeltikisuyu çocuklarının kaderi gibi olmasın" dedi.

“Ankara'dan mühendisler gelip inceleme yapsınlar”

İtirazlar sonucu okulun radyan temelle güçlendirileceğinin söylendiğini ancak yapılanın radyan temelle alakası olmadığını belirten Kışlakçı: “Ankara'dan müfettişleri getirsinler inceleme yapsınlar. Eğer onlar sağlıklı bulurlarsa biz de bunu kabul ederiz" ifadelerini kullandı.

Köy sakinlerinden Ahmet Çevik ise, "5-6 yaşlarındaki çocuğu biz nasıl bu okula güvenerek gönderebiliriz. Taşımalı eğitim ise bizi zor durumda bırakır. Kiminin 6 çocuğu var biz başka yerlere gönderemeyiz" dedi.

Köy sakinleri ise: “Eskiden yapılmış bir okul olabilir ama güçlendirme çalışmalarında okulun inşaatında düz ve ince demirler kullanılmış. En azında mühendisler gelip bir kontrol etsinler. Eğer yapılan incelemede okul için endişelenecek bir durum yoksa biz razıyız" dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.03.2026
02:53
Saadet Partisi`nden Bingöl İçin acil önlem çağrısı
Saadet Partisi'nden Bingöl İçin acil önlem çağrısı
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı M. Fatih Tiryaki, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada Bingöl'ün deprem riski açısından kritik bir bölgede bulunduğunu belirterek yetkilileri acil önlem almaya çağırdı. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca'nın konuyu Meclis gündemine taşıdığı bildirildi.
06.03.2026
02:51
Bingöl`de Dünya Yetimler Günü`nde Anlamlı İftar
Bingöl'de Dünya Yetimler Günü'nde Anlamlı İftar
Bingöl Valisi Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla düzenlenen iftar programında yetim çocuklarla bir araya geldi. Programda konuşan Vali Çelik, yetim ve öksüzlere sahip çıkmanın medeniyetin en önemli miraslarından biri olduğunu vurguladı.
06.03.2026
02:50
Akaryakıta zam! Tabelalar güncellendi
Akaryakıta zam! Tabelalar güncellendi
ABD-İsrail ile İran arasındaki çatışmanın tırmanmasıyla Orta Doğu'daki petrol ve LNG arzına ilişkin endişelerin artması fiyatları etkiledi. Gelişmeler benzin ve motorin fiyatlarına zam olarak yansıdı. Bingöl'de motorin fiyatı 66 lirayı da aştı!
06.03.2026
02:49
Bingöl`de ‘Zimem Defteri` Geleneği Bu Yıl da Yaşatıldı
Bingöl'de 'Zimem Defteri' Geleneği Bu Yıl da Yaşatıldı
Ankara'da yaşayan Bingöllü iş insanı Cevdet Ateş, Osmanlı'dan günümüze uzanan 'Zimem Defteri' geleneğini bu yıl da sürdürdü. Bingöl merkez ve Genç ilçesinde ihtiyaç sahiplerinin bakkal ve market borçları kapatılırken, yaklaşık 14 bin alışveriş kartı da mahalle muhtarları aracılığıyla dar gelirli ailelere ulaştırılmak üzere dağıtıldı.
06.03.2026
02:47
Havalimanı kapanıyor ama bilet satılıyor!
Havalimanı kapanıyor ama bilet satılıyor!
Bingöl Havalimanı bakım çalışmaları nedeniyle bayram bitiminde kapanacak ancak bazı havayolu şirketlerinin kapanma tarihinden sonra da bilet sattığı, sonrasında da 'olumsuz hava koşulları' nedeniyle bileti iptal ettiği görüldü. Bayram dönüşü mağdur olmamak için dikkat edin!
06.03.2026
02:47
Bingöl`de KYK öğrencilerinden Ramazan dayanışması
Bingöl'de KYK öğrencilerinden Ramazan dayanışması
Bingöl'de KYK öğrencileri 'Komşum Projesi' çerçevesinde yurtta hazırlanan yemekleri komşuların iftar sofrasına ulaştırarak dayanışma örneği sergiliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın