KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Toklular'da okul isyanı

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Toklular Köyü’nde bulunan 380 öğrenci kapasiteli ilk ve ortaokulun güçlendirme çalışmalarının sağlıklı yapılmadığını iddia eden köy sakinleri, çalışmaların durdurulmasını istedi.

Toklular`da okul isyanı
31 AĞUSTOS 2013 CUMARTESİ 00:36
0
6092
0
AA aa

Karlıova ilçesi Toklular Köyü'nde bulunan 380 öğrenci kapasiteli ilk ve ortaokulun güçlendirme çalışmaları köy halkını isyan ettirdi. Güçlendirmenin sağlıklı yapılmadığını iddia eden köy sakinleri, bu şekilde yapılacak okula çocuklarını göndermeyeceğini söyledi.

Tepkilerini dile getirmek için okul bahçesinde toplanan köy halkı, ihalenin ardından güçlendirme çalışmaları başlayınca okulun temelinde su ortaya çıktığını belirterek, çalışmaların durdurulmasını istedi.

Toklular köyü muhtarı Fesih Kışlakçı: “Bingöl Valiliği'ne, İl Özel İdaresi'ne, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduğunu ancak konu ile ilgili görevlendirilen jeoloji mühendisinin köye gelmeden masa başında rapor hazırladığını" iddia etti.

"İkinci Çeltiksuyu vakasının yaşanmasını istemiyoruz"

Kışlakçı: “Bizim tek isteğimiz, tek derdimiz çocuklarımıza sağlıklı bir okul yapılsın. Mayıs ayından beridir söylüyorum beni dinleyen yok. Çocuklarımız sağlıklı bir okulda eğitimlerine devam etsin, ben bu durumu hem yetkililerle hem de basınla paylaştım ama sesimizi duyan yok. Çocuklarımızın kaderi Çeltikisuyu çocuklarının kaderi gibi olmasın" dedi.

“Ankara'dan mühendisler gelip inceleme yapsınlar”

İtirazlar sonucu okulun radyan temelle güçlendirileceğinin söylendiğini ancak yapılanın radyan temelle alakası olmadığını belirten Kışlakçı: “Ankara'dan müfettişleri getirsinler inceleme yapsınlar. Eğer onlar sağlıklı bulurlarsa biz de bunu kabul ederiz" ifadelerini kullandı.

Köy sakinlerinden Ahmet Çevik ise, "5-6 yaşlarındaki çocuğu biz nasıl bu okula güvenerek gönderebiliriz. Taşımalı eğitim ise bizi zor durumda bırakır. Kiminin 6 çocuğu var biz başka yerlere gönderemeyiz" dedi.

Köy sakinleri ise: “Eskiden yapılmış bir okul olabilir ama güçlendirme çalışmalarında okulun inşaatında düz ve ince demirler kullanılmış. En azında mühendisler gelip bir kontrol etsinler. Eğer yapılan incelemede okul için endişelenecek bir durum yoksa biz razıyız" dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.01.2026
15:14
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi.
13.01.2026
13:43
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
13.01.2026
13:00
Bingöl`de kar bereketi
Bingöl'de kar bereketi
Bingöl genelinde iki gündür aralıksız süren kar yağışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, eğitim öğretime ara verildi, ekiplerin karla mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor.
13.01.2026
12:50
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı.
13.01.2026
12:35
Murat Nehri`nde Kum Ocakları Tartışması: `Başka Canlar Gitmesin`
Murat Nehri'nde Kum Ocakları Tartışması: 'Başka Canlar Gitmesin'
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Aydın Tutkal'ın ölümü sonrası harekete geçen ilçe sakinleri, 4 bin 200 imzayla yetkililere seslendi ancak herhangi bir adım atılmadı. Nehirdeki tehlike büyüyor, sessizlik sürüyor. İşte Bingöl Basın Konseyi üyesi Gazeteci Murat Gökçe ile röportajın detayları…
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj; `Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!`
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın