KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Toklular'da okul isyanı

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Toklular Köyü’nde bulunan 380 öğrenci kapasiteli ilk ve ortaokulun güçlendirme çalışmalarının sağlıklı yapılmadığını iddia eden köy sakinleri, çalışmaların durdurulmasını istedi.

Toklular`da okul isyanı
31 AĞUSTOS 2013 CUMARTESİ 00:36
0
6475
0
AA aa

Karlıova ilçesi Toklular Köyü'nde bulunan 380 öğrenci kapasiteli ilk ve ortaokulun güçlendirme çalışmaları köy halkını isyan ettirdi. Güçlendirmenin sağlıklı yapılmadığını iddia eden köy sakinleri, bu şekilde yapılacak okula çocuklarını göndermeyeceğini söyledi.

Tepkilerini dile getirmek için okul bahçesinde toplanan köy halkı, ihalenin ardından güçlendirme çalışmaları başlayınca okulun temelinde su ortaya çıktığını belirterek, çalışmaların durdurulmasını istedi.

Toklular köyü muhtarı Fesih Kışlakçı: “Bingöl Valiliği'ne, İl Özel İdaresi'ne, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduğunu ancak konu ile ilgili görevlendirilen jeoloji mühendisinin köye gelmeden masa başında rapor hazırladığını" iddia etti.

"İkinci Çeltiksuyu vakasının yaşanmasını istemiyoruz"

Kışlakçı: “Bizim tek isteğimiz, tek derdimiz çocuklarımıza sağlıklı bir okul yapılsın. Mayıs ayından beridir söylüyorum beni dinleyen yok. Çocuklarımız sağlıklı bir okulda eğitimlerine devam etsin, ben bu durumu hem yetkililerle hem de basınla paylaştım ama sesimizi duyan yok. Çocuklarımızın kaderi Çeltikisuyu çocuklarının kaderi gibi olmasın" dedi.

“Ankara'dan mühendisler gelip inceleme yapsınlar”

İtirazlar sonucu okulun radyan temelle güçlendirileceğinin söylendiğini ancak yapılanın radyan temelle alakası olmadığını belirten Kışlakçı: “Ankara'dan müfettişleri getirsinler inceleme yapsınlar. Eğer onlar sağlıklı bulurlarsa biz de bunu kabul ederiz" ifadelerini kullandı.

Köy sakinlerinden Ahmet Çevik ise, "5-6 yaşlarındaki çocuğu biz nasıl bu okula güvenerek gönderebiliriz. Taşımalı eğitim ise bizi zor durumda bırakır. Kiminin 6 çocuğu var biz başka yerlere gönderemeyiz" dedi.

Köy sakinleri ise: “Eskiden yapılmış bir okul olabilir ama güçlendirme çalışmalarında okulun inşaatında düz ve ince demirler kullanılmış. En azında mühendisler gelip bir kontrol etsinler. Eğer yapılan incelemede okul için endişelenecek bir durum yoksa biz razıyız" dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
13.07.2026
13:19
Başsavcı Akın görevine başladı
Başsavcı Akın görevine başladı
HSK'nın 2026 Yaz Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Akın, bugün itibarıyla görevine başladı. Akın'ın göreve başlamasıyla Bingöl Adliyesi'nde yeni dönem resmen başladı.
13.07.2026
13:08
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde ve silah da ele geçirildi.
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın