KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Tokya borsası'nda büyük skandal

Tokyo Borsası'nda dün halka arzedilen bir şirketin hisse senetlerini fiyatlandırmada yapılan yanlışlık, aracı şirkete bir servete mal olurken Borsa'da kuşkular başladı.

Tokya borsası`nda büyük skandal
09 ARALIK 2005 CUMA 14:27
0
1828
0
AA aa
Tokyo Borsası'nda dün halka arzedilen bir şirketin hisse senetlerini fiyatlandırmada yapılan yanlışlık, aracı şirkete bir servete mal olurken borsanın güvenilirliği hakkında da kuşku yarattı.


Borsada büyük kargaşa yaratan olay, J-Com adlı işçi bulma şirketinin, perşembe günü, aracı kurum Mizuho Securities aracılığıyla borsaya hisse senedi arz etmesiyle başladı.
J-Com'dan hisse senedi başına 610 bin yen fiyatla (5065 ABD Doları) arz talimatı alan aracı kurum görevlisinin yaptığı bir yazım yanlışı, toplam değeri 3,1 milyar dolar olan 610 bin hissenin hisse başına 1 yen fiyatla satışa sunulmasına yol açtı. Satışa sunulan bu
miktarın sadece 93 milyon dolar olan J-Com'un toplam piyasa değerinin 40 kat üzerinde olmasına rağmen, borsa yönetimi de bu ''hayalet hisselerin'' satışa sunulmasına engel olmadı.


Hatanın anlaşılması üzerine, satışa sunduğu aslı olmayan hisseleri tekrar satın alarak piyasadan toplayan Mizuho'nun bu işlem için ödediği miktarın neredeyse geçen yılki toplam karına eşit bir tutar olan 224 milyon dolara ulaştığı, satılan tüm hisseler toplanamadığından bu rakamın daha da artabileceği belirtiliyor. Olay üzerine, bugün J-Com hisselerinde işlem yapılmasına izin verilmedi.


Şirketin hatanın anlaşılmasının ardından, 3 kez satışı durdurmaya çalışmasına rağmen, borsa yönetiminin yanlış talimatla yapılmış bile olsa başlayan bir işlemin durdurulamayacağını açıklaması ve bir şirketin gerçek değerinin 40 katından fazla hisse senedinin satışa çıkarılmasına izin vermesi de Tokyo Borsası'nın güvenilirliği hakkında
kuşkuların dile getirilmesine yol açtı. Mali piyasalara nezaret etmekle görevli Japonya Mali Hizmetler Ajansı konuyla ilgili soruşturma başlatırken, Ekonomi ve Bankacılık Bakanı Kaoru Yosano da sorunun bir an önce çözülmesini istedi. Yosano, Tokyo Borsası'nın güvenilirliğinin korunması için bu tür hataların tekrarlanmamasını sağlayacak önlemler alınmasını istedi. 

HABER7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.02.2026
00:36
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak, sıcaklıklar düşecek. Bingöl için ise sağanak ve yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.
24.02.2026
22:31
Serdar Turhan`dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Serdar Turhan'dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Bingöl'de korunma ve bakım ihtiyacı olan çocuklar için 60 yatak kapasiteli, 6 yaşam biriminden oluşacak 'Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin yapımı için iş birliği protokolü imzalandı. Projenin 12 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.
24.02.2026
22:03
Bingöl`de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl'de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri 25 Şubat–17 Mart tarihleri arasında tiyatrodan konsere, çocuk oyunlarından sahne gösterilerine kadar zengin bir programla vatandaşlarla buluşacak. Tüm etkinlikler saat 20.30'da Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
24.02.2026
22:02
Genç`te TYP Kurası Sonuçlandı
Genç'te TYP Kurası Sonuçlandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bingöl İl Müdürlüğü ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen TYP kapsamında Genç ilçesinde 1116 başvuru arasından 35 kişi asil olarak belirlendi. Program 2 Mart'ta başlayacak.
24.02.2026
22:00
Bingöl`de KYK`lı Gençlerden Köy Okuluna ‘Isıtan Eller` Projesi
Bingöl'de KYK'lı Gençlerden Köy Okuluna 'Isıtan Eller' Projesi
Bingöl'de KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan üniversiteli gençler, el emeğiyle ördükleri atkı ve bereleri köy okulundaki öğrencilere hediye etti. 'Isıtan Eller' projesiyle hem dayanışma büyüdü hem minik yürekler ısındı.
24.02.2026
21:59
Bingöl`de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yeniden ulaşıma açılıyor. Ekipler, Ramazan ayında da sahadaki mesaisine ara vermiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın