Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kimyasal silah kullanıldığı iddiaları üzerine yapılacak toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma ve benzeri tüm girişimlerin yasaklandığı bildirildi.
Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Fincancı, TSK'nın gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarda öldürülen PKK'lı teröristlerin hamiliğini üstlenerek Mehmetçik'in kimyasal silah kullandığını öne sürdü. Siyasi partilerin de iddialar üzerinden başlayan tartışmaları giderek büyürken, bu konuda bazı gösteri ve eylemlerin yapılacağı bilgisi üzerine Bingöl Valiliği, bugün itibariyle yürüyüş, gösteri ve benzeri adımların yasaklandığını duyurdu.
15 GÜN SÜREYLE YASAKLANDI
Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 15 gün süreyle getirilen yasakla ilgili şu bilgiler yer aldı;
“Terör örgütünün silahlı yapılanmasına yönelik güvenlik güçlerimizce yurt içinde ve yurt dışında sürdürülen başarılı operasyonlar neticesinde; örgütün kırsal yapılanması önemli ölçüde sekteye uğratılıp silahlı faaliyetleri minimize edilmiştir. PKK/KCK terör örgütüne müzahir yayın organları ve internet sitelerinden yapılan provokatif paylaşımlarda TSK'nın başarılı operasyonlarında -sözde- kimyasal silah kullanıldı gibi aslı olmayan iddialar üzerinden haberler yapılarak halkı ayaklanmaya çağırıp alanlara çıkmaları yönünde çağrılar olduğu tespit edilmiştir. Kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hususu göz önüne alındığında can ve mal güvenliğini, kişi dokunulmazlığını, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanmasının güçleşeceği gerekçesi ile açık alanlarda yukarıda anlatılan konular çerçevesinde yapılabilecek her türlü eylemin (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma vb.) il ve ilçe mülki sınırlarımız içerisinde (Jandarma bölgesi dâhil), 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. Maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/A, B ve C Maddeleri gereğince 20.10.2022 günü saat 00.01'den 03.11.2022 günü saat 23.59'a kadar (15) gün süreyle YASAKLANMIŞTIR.”
29 Ekim Cumhuriyet bayramı da arada kaynamış oluyor... Oysa heyecanımızı, bayram kutlamamızı hiçbir tehdit durdurmamalı. Kararlı duruşumuzla mesajı vermek zorundayız.
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 4 Eylül Cuma günü itibarıyla 8,24 TL zam bekleniyor. Artışın gerçekleşmesi halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 92 TL'yi aşacak. 50 litrelik deponun dolum maliyeti ise 412 TL artacak.
03.09.2026
01:29
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 3 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 bin 73 gram esrar, 10 adet sentetik ecza ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti' suçundan tutuklandı.
03.09.2026
01:28
Ketenalp, aday olmayacağını açıkladı
Bingöl Barosu Başkanı Av. Yusuf Ketenalp, gelecek ay yapılacak 17. Olağan Genel Kurul öncesinde başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıkladı. Ketenalp, iki dönem yürüttüğü görevini 'Şimdi bu onurlu sorumluluğu devretme zamanı' sözleriyle bırakacağını duyurdu.
02.09.2026
02:14
Bingöl'de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı. Protokol dışında şartsız olarak belediyeye devredilen 20 dönümlük alanda çalışmalar başlarken, alanın üçte ikisinin yeşil ve sosyal alanlardan oluşacağı proje, Bingöl Cumhuriyet tarihinin en büyük şehir dönüşümlerinden biri olacak.
02.09.2026
02:13
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü'nde
Geçtiğimiz günlerde hizmete alınan İl Özel İdaresi Asfalt Plenti ilk üretimini gerçekleştirirken, yeni finişerle sıcak asfalt seriminin ilk adresi Garip Köyü oldu. Finişerin başına geçen Vali Cahit Çelik, 4 kilometrelik yolda yapılacak çalışmayı başlattı.
02.09.2026
02:11
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu. Uluslararası hakemli European Food Research and Technology dergisinde yayımlanan araştırmada Bingöl Balının bileşimi, antioksidan kapasitesi ve biyolojik aktiviteleri kapsamlı şekilde incelendi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın