KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Toplantı ve yürüyüş yasağı getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kimyasal silah kullanıldığı iddiaları üzerine yapılacak toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma ve benzeri tüm girişimlerin yasaklandığı bildirildi.

Toplantı ve yürüyüş yasağı getirildi
20 EKİM 2022 PERŞEMBE 13:05
15
2204
1
AA aa

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Fincancı, TSK'nın gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarda öldürülen PKK'lı teröristlerin hamiliğini üstlenerek Mehmetçik'in kimyasal silah kullandığını öne sürdü. Siyasi partilerin de iddialar üzerinden başlayan tartışmaları giderek büyürken, bu konuda bazı gösteri ve eylemlerin yapılacağı bilgisi üzerine Bingöl Valiliği, bugün itibariyle yürüyüş, gösteri ve benzeri adımların yasaklandığını duyurdu.

15 GÜN SÜREYLE YASAKLANDI

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 15 gün süreyle getirilen yasakla ilgili şu bilgiler yer aldı;

“Terör örgütünün silahlı yapılanmasına yönelik güvenlik güçlerimizce yurt içinde ve yurt dışında sürdürülen başarılı operasyonlar neticesinde; örgütün kırsal yapılanması önemli ölçüde sekteye uğratılıp silahlı faaliyetleri minimize edilmiştir. PKK/KCK terör örgütüne müzahir yayın organları ve internet sitelerinden yapılan provokatif paylaşımlarda TSK'nın başarılı operasyonlarında -sözde- kimyasal silah kullanıldı gibi aslı olmayan iddialar üzerinden haberler yapılarak halkı ayaklanmaya çağırıp alanlara çıkmaları yönünde çağrılar olduğu tespit edilmiştir. Kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hususu göz önüne alındığında can ve mal güvenliğini, kişi dokunulmazlığını, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanmasının güçleşeceği gerekçesi ile açık alanlarda yukarıda anlatılan konular çerçevesinde yapılabilecek her türlü eylemin (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma vb.) il ve ilçe mülki sınırlarımız içerisinde (Jandarma bölgesi dâhil), 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. Maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/A, B ve C Maddeleri gereğince 20.10.2022 günü saat 00.01'den 03.11.2022 günü saat 23.59'a kadar (15) gün süreyle YASAKLANMIŞTIR.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96135)
20 Ekim 2022 Perşembe 14:13
29 Ekim Cumhuriyet bayramı da arada kaynamış oluyor... Oysa heyecanımızı, bayram kutlamamızı hiçbir tehdit durdurmamalı. Kararlı duruşumuzla mesajı vermek zorundayız.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
12.08.2026
18:32
Solhan`da camiler çocuk sesleriyle doldu
Solhan'da camiler çocuk sesleriyle doldu
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaz Kur'an kurslarına katılan 120'yi aşkın çocuk, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenirken, düzenlenen sosyal etkinliklerle yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçiriyor.
12.08.2026
18:31
Bingöl`den Avrupa şampiyonasına iki milli sporcu
Bingöl'den Avrupa şampiyonasına iki milli sporcu
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları Elif Aday ve Zilan Atila, Türkiye şampiyonluğunun ardından milli takım seçmelerini de birincilikle tamamlayarak İtalya'da düzenlenecek Bocce Raffa Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.
12.08.2026
18:30
TRT Sinema Tırı Bingöl`de
TRT Sinema Tırı Bingöl'de
TRT Genel Müdürlüğü'nün kırsal bölgelerdeki çocuklara sinema deneyimi sunmak amacıyla hayata geçirdiği 'TRT Sinema Tırı' projesi, 13-15 Ağustos tarihleri arasında Solhan, Genç ve Bingöl merkezde çocuklarla buluşacak.
11.08.2026
22:07
`O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık`
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın