KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Toplantıda gergin anlar!

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na geç kalan Kiğı Kaymakamı Ercan Çiçek, toplantıdan ayrılmak isteyen Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altınyuva'nın bu isteğine tepki gösterdi. Geç kalma sebebini ‘karayollarının yüzünden' sözleriyle açıklayan Çiçek ile Altınyuva arasında başlayan gerginlik valilik koridorlarına taşındı.

Toplantıda gergin anlar!
11 HAZİRAN 2008 ÇARŞAMBA 10:02
0
2517
0
AA aa
İl Koordinasyon Kurulu 2008 yılı 2. Dönem Toplantısı, dün saat 14.00'da Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Vekili Vedat Yılmaz Başkanlığında gerçekleştirildi.
Yatırımcı kurumların bölge ve il müdürleri ile belediye başkanları ve kaymakamların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşması yapan Vali Vekili Yılmaz, koordinasyon toplantısında koordinasyonu gerektirecek konularda sunumların yapılmasını söyleyerek, işin verimliliği açısından toplantıda ikili görüşmelerin yüz yüze yapılmasını istedi.
Yılmaz'ın konuşmasının ardından kurum Müdürleri 2008 yılında yapılacak çalışmalarla ilgili sırasıyla sunumlarını yaptı.
Normal seyirde devam eden toplantıda konuşmasını tamamlayıp yerine geçen Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altınyuva, her toplantıda uyguladığı metodu bir kez daha denedi ve ‘Sayın valim yolumuz uzak bizim çıkmamız lazım' diyerek toplantıda ayrılmak istedi ancak birkaç dakika önce toplantıya katılan Kiğı Kaymakamı Ercan Çiçek, Altınyuva'nın toplantıda ayrılma talebine tepki gösterdi.
Vali Vekili Yılmaz'a, ‘Karayolları bölge müdürünün yanıtlamasını istediğim sorular var. Çünkü toplantıya geç kalmamdaki sebep Karayollarıdır' diyerek Altınyuva'nın beklemesini isteyen Kaymakam Çiçek, Altınyuva'nın ısrarla ‘gitmem lazım' sözleri üzerine bir anda sinirlendi.
Salonda ateşlenen sözlü atışmalar, kısa süre sonra valilik koridorların taşındı.
Çiçek: “Dava açacağız”
Koridorda devam eden tartışmalar sırasında sinirli tavırlarıyla dikkat çeken Kaymakam Çiçek, Kiğı yolunun durumunu artık yazılı evraklar üzerinden dile getirmeyeceklerini söyledi ve yolun durumunu kamera kayıtlarıyla CD'de topladıklarını açıkladı.
Yolun durumuna ilişkin bir eylem planı hazırladıklarını kaydeden Çiçek, hazırladıkları CD'leri Başbakanlık dahil tüm bakanlıklara göndereceklerini ve bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını ciddiyetle isteyeceklerini ifade etti.
Çiçek: “Eylem planımızda Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne dava açmak dahil bütün yolları deneyeceğiz” dedi.
Çiçek'in bu sözleri üzerine devlet imkânlarının sınırsız olmadığını dile getiren Karayolları Bölge Müdürü Altınyuva: “Şimdi konuşmak yanlış olur, daha mevsim başındayız. O yolu yılsonuna kadar bitireceğiz. Daha sonra gazeteci arkadaşlarla birlikte gidip göreceğiz” ifadelerini kullandı.
Çiçek: “Patates tarlasından geldim müdür bey!”
Her geçen dakika daha da hararetlenen konuşmalar sırasında kendisini savunmaya çalışan Altınyuva'ya “Ben bugün koordinasyon kurulu toplantısına patates tarlasına dönüşmüş yoldan gecikmeli olarak geliyorum” diyen Kaymakam Çiçek: “Bu yol yıllardan beri böyledir. İyi malzeme kullanmıyorsunuz. Her yıl basit bir asfaltla göz boyayarak yol yaptık diyorsunuz. Buyurun yolun hali ortadadır” diyerek tepkisini dile getirdi.
Çiçek: “Bu yol Kiğı halkının kaderi değildir”
100 kilometrelik yolu 3,5 saatte geldiğini vurgulayan Çiçek, bu yolun yapımını Kiğı halkı adına istediğini söyledi.
‘100 kilometrelik yolu 4 saatte gelmek Kiğı Halkının kaderi değildir' diyen Çiçek: “Sizin toplam 3 Bin 950 kilometre yol ağınız var. Bu yol ağını bir şoför otobüsle 3 günde dolaşır” diye konuştu.
Altınyuva'ya ‘Siz Kiğı-Karakoçan yol ağına en son ne zaman geldiniz?” sorusunu yönelten Kaymakam Çiçek, Altınyuva'dan ‘Ben her zaman gelmek zorunda değilim. Geldiğim zamanda kaymakamı yerinde görmedim. En son geçen kış geldim” yanıtını aldı.
Çiçek: “Sadece Elazığ'ın Bölge Müdürü Değilsiniz”
Tartışmaların ilerleyen bölümünde Altınyuva'dan görevini yapmasını ve Kiğı yoluyla ilgili sorunların çözülmesini istirham eden Kaymakam Çiçek, “Siz sadece Elazığ'ın bölge müdürü değilsiniz, Bingöl'ün de bölge müdürüsünüz” şeklinde konuştu.
Bazı kurum amirlerinin şaşkın bakışları arasında devam eden tartışmalar, Altınyuva'nın hızla oradan ayrılması üzerine noktalandı.
Çiçek: “İşler tamamen formalite”
Altınyuva'nın valilikten ayrılmasından sonra koridorda tartışmaları takip eden gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam Çiçek, Karayollarını eleştiri yağmuruna tutu.
Çiçek: “Ben Kiğı ilçesine 1 yıl önce geldim. Geldiğim günden beri Karayolları Bölge Müdürünü ilçemizde hiç görmedim. 50 defa kendisini aradım, Vali beye söyledim.  Ulaşım insan haklarının en temel haklarından birisidir. 21. yüzyılda Başbakanımız KÖYDES projesi başlatmış. İnanın köy yollarımız ilçe yolumuzdan daha kalitelidir. Karayollarının yaptığı işler formalitedir”
Güven: “Bu insanlar keriz değil!”
Tartışmalara katılan bir diğer isim ise Kiğı Belediye Başkanı Coşkun Güven oldu. Her yıl toplantılarda aynı görüntülerle karşılaştığını ve hiçbir çözüm üretilmediğini kaydeden Güven: “Bölge müdürü, koordinasyon kurulu toplantıları öncesi 2 tane teknisyen gönderiyor ve formalite icabı sağa sola baktırıyor. Ardından toplantıda sayın valim şöyle oldu, sayın valim şöyle yaptık şeklinde açıklamalarda bulunuyor. Bu insanlar keriz değildir. Yazık günahtır. O kadar malzemeyi boşa harcıyorlar” sözleriyle tepkisini aktardı.
 


BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın