KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

Toplu görüşmelerden memnuniyetsiz çıktı

Eğitim-Sen: “Bugün kamu emekçilerinin ekonomik sorunları, yapılacak yüzde 2,5 artı 2,5 ücret zamlarıyla çözülemez. Sadece 22 Temmuz 2007 seçimlerinden bu yana emekçilerin alım gücü yüzde 40 gerilemiştir.”...

Toplu görüşmelerden memnuniyetsiz çıktı
01 EYLÜL 2009 SALI 08:13
0
1165
0
AA aa
Bingöl Eğitim-Sen Yönetim Kurulu, hükümetle yapılan toplu görüşmelerden memnun olamadığını açılayarak, toplu görüşme modelinin iflas ettiği ve kadın istihdamının yüzde 30'ların altında olduğu belirtildi.

Eğitim-Sen Bingöl Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Toplu görüşmelerin başında hükümeti Toplu Sözleşmeye davet ederken sürecin böyle olacağını ön görmüş ve toplu görüşme modelinin iflas ettiğini, meşruiyetinin kalmadığını söylemiştik. Gelinen noktada, uyarılarımıza rağmen toplu görüşme sürecinde ısrar edenlerin kamu emekçilerini bir kez daha hayal kırıklığına uğrattığını görüyoruz. Kamu emekçilerinin sözcülüğünü savunan birtakım sendikaların emekçiden yana değil hükümetin politikalarına yağ sürmüştür. 2007 seçimlerinden bu yana emekçilerin alım gücü yüzde 40 gerilediği ileri sürülen açıklamada kadınların istihdama katılım oranının yüzde 30'ların altında olduğuna dikkat çekildi ve şunlar aktarıldı. “Bugün kamu emekçilerinin ekonomik sorunları, yapılacak yüzde 2,5 artı 2,5 ücret zamlarıyla çözülemez. Sadece 22 Temmuz 2007 seçimlerinden bu yana geçen iki yılda emekçilerin alım gücü yüzde 40 gerilemiştir. Kamu emekçilerinin yüzde 95'i yoksulluk sınırı olan 2 Bin 400 liranın altında bir gelire sahiptir. Kadınların istihdama katılım oranının yüzde 30'ların altında olduğu ve ortalama hane büyüklüğünün 4'ü biraz geçtiği düşünülecek olursa tablonun vahameti iyice ortaya çıkacaktır”

Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
19.12.2025
02:42
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
2024'te 137 can kaybına yol açan kırmızı ışık ihlalleri için yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, kırmızı ışık ihlallerine karşı en ağır yaptırımı devreye alıyor; tekrar eden ihlallerde ehliyete el konulacak.
19.12.2025
02:41
Kısa Film Festivali Sona Erdi
Kısa Film Festivali Sona Erdi
7. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali kapanış töreniyle sona erdi. 135 ülkeden 1.787 kısa film başvurusunun yapıldığı festival, üç gün boyunca film gösterimleri, özel seçkiler ve söyleşilerle Bingöl'ü sinemanın buluşma noktası haline getirdi.
19.12.2025
02:40
Vali Usta:
Vali Usta: 'Yeni hastanemiz en kısa sürede hizmete sunulacak'
Kısa sürede açılacağını belirttiği Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta; 'Tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak' dedi.
19.12.2025
02:39
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Bingöl ve Mersin'de yabancıların pasaportlarına el koyup fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın