KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Topluma yön verenler barıştan yana saf tutmalı

Barış sürecine ilişkin görüşlerini paylaşan Ercan Arslan, süreci desteklediğini söyledi. Arslan: “Siyaset, sorunlara çözüm üretmektir. Halkın verdiği yetki de bu yöndedir. En hayırlı siyaset, barıştan yana olan siyasettir. Topluma yön verenlerin barıştan yana saf tutması insani, imani ve vicdani bir görevdir.” dedi.

Topluma yön verenler barıştan yana saf tutmalı
25 ŞUBAT 2013 PAZARTESİ 03:48
0
1758
0
AA aa

Siyasi arenada adından sıkça söz edilen ve kamuoyunca yakından tanınan hukukçu Ercan Arslan, İmralı görüşmeleri ve artan barış umutlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İktidarıyla muhalefetiyle bütün siyasi partilerin etki ve yetkileri oranında siyasi hiçbir mülahazaya girmeden sorunun çözümü, akan kanın durması yönünde gayret göstermesi gerektiğini vurgulayan Arslan, halk adına siyaset yapanların da özellikle bu süreçte sevgi, kardeşlik ve saygı çerçevesinde bir dil kullanmalarını önemsediğinin altını çizdi.

“GEÇMİŞLE YÜZLEŞMEK OLDUKÇA ÖNEMLİDİR”

Türkiye'de her insanı derinden yaralayan ölümleri sona erdirecek, ülkeyi her alanda refaha kavuşturacak, gözyaşlarını dindirecek her türlü çabayı önemsediğini ve devam eden süreci kayıtsız ve şartsız desteklediğini vurgulayan Arslan, “Sorunların tekrar yaşanmaması bakımından geçmişle yüzleşmek, yaşanılanları tahlil etmek zaruriyeti var ise de geçmişte yaşanılanları husumet sebebi olmaktan çıkarmak da oldukça önemlidir. 30 yılı aşan çatışma ortamının bütün can ve mal kayıplarına rağmen halklar arasında düşmanlık düzeyinde bir çatışmanın yaşanmamış olması kesinlikle gözardı edilemeyecek önemdedir. Bunun yegâne sebebi halkaların tarihsel ve inanç birlikteliğinin geleceğe umutla taşınmasıdır” diye konuştu.

“HERKESİN KENDİNİ İÇİNDE HİSSEDECEĞİ YENİ BİR ANAYASA ÇÖZÜMTE ETKİLİ OLACAKTIR”

“Esasen ülkemizde yakın zamana kadar ciddi bir demokrasi sorununun varlığı bu sorunun da derinleşmesine neden olmuştur” diyen Arslan, sebep ne olursa olsun bugün Türkiye'de demokrasi çıtasının yükseltilmesi yönünde ciddi bir gelişim ve değişimin yaşandığını inkar edilmediğini söyleyerek, “Yeni anayasa çalışmalarında kırmızıçizgiler saplantılarından kurtulmamız bir zaruriyettir. İnsan haklarını merkeze alan, bireyi önceleyen, yaradılıştan kaynaklı ve bu özelliğinden dolayı dokunulmaz olan renk, ırk, dil, cinsiyet unsurları bakımından herkesin kendini içinde hissedeceği yeni bir anayasa, temel sorunların çözümünde belirgin faktör olacaktır” dedi.

“EN HAYIRLI SİYASET BARIŞTAN YANA OLAN SİYASETTİR”

Bütün kayıpların acısı yürekten hissettiğini ancak yeni acıların da yaşanmasını istediğini kaydeden Arslan, “İktidarıyla muhalefetiyle bütün siyasi partilerin etki ve yetkileri oranında siyasi hiçbir mülahazaya girmeden sorunun çözümü, akan kanın durması yönünde gayret göstermesi gerekir. Siyaset, sorunlara çözüm üretmektir. Halkın verdiği yetki de bu yöndedir. Kanaatimce en hayırlı siyaset barıştan yana olan siyasettir. Topluma yön verenlerin barıştan yana saf tutması insani, imani ve vicdani bir görevdir. Kanın ve savaşın devamı yönünde siyaset yapmanın insanlık ayıbı olduğunu düşünüyor, şehit yakınlarının ‘ben ağladım, başkası ağlamasın, benim canım acıdı başkasının ki acımasın' feryadı bu sürecin temel felsefesi olmalıdır” ifadelerine yer verdi.

“SEVGİ, KARDEŞLİK VE SAYGI DİLİNİ KULLANILMALI”

Türkiye halkının barıştan yana iradesini ortaya koyduğuna dikkat çeken Arslan, “Halk adına siyaset yapanların da özellikle bu süreçte sevgi, kardeşlik ve saygı çerçevesinde bir dil kullanmalarını önemsiyorum. Türkiye halkı bu barışı da, demokrasiyi de ziyadesiyle hak etmektedir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın