KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ocak 2026 Cuma
°C

Toplumsal sorunlara yenileri ekleniyor

Hür Dava Partisi(HÜDA PAR) Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Toplumsal sorunlara değinerek, alınması gereken tedbirleri ve sorunların çözümüne yönelik açıklamalarda bulundu.

Toplumsal sorunlara yenileri ekleniyor
26 ŞUBAT 2015 PERŞEMBE 05:44
0
1417
0
AA aa

Toplumsal problemlerin başında uyuşturucu geldiğini ifade eden Tasalı: “Günümüz toplumlarının en büyük sorunları sosyal problemlerden doğmaktadır. Materyalist ve kapitalist toplumlarda, sistemin çarpıklıklarından ortaya çıkan bu sosyal problemler insanoğlunu adeta esir almıştır. Uyuşturucu ise tüm bu problemlere kaynaklık eden etkenlerin başında gelir. Bu tür sosyal problemlerin, kapitalist ve materyalist dünya görüşünün hâkim olduğu batı toplumlarında meydana gelmesi normal karşılanabilir. Ancak Bingöl gibi mütedeyyin bir memlekette olması anormal bir durumdur, düşündürücüdür, endişe vericidir. Burada bir kasıt ve art niyet söz konusu olup olmadığı yetkililer tarafından araştırılmalı” dedi.

Toplumsal sorunlara duyarlı olan herkesin el atması gerektiğini vurgulayan Tasalı: “Toplumun tüm kesimleri (Resmi ve sivil kurumlar) el birlik, bu sosyal sorunlara karşı acil önlemler almalıdırlar. Maddi kalkınmaya odaklanırken, manevi kalkınmayı da ihmal etmemelidirler. Söz konusu taraflar konuyla alakalı insan merkezli plan, proje ve programlar geliştirmelidirler. Aksi halde yarın çok geç olabilir. Ancak mütedeyyin Bingöl toplumunu kuşatan bu sosyal problemlerin varlığı, son zamanlarda artış göstermesi ve tehlikeli boyutlara ulaşması üzerinde ciddiyetle düşünülmesi ve tahlil edilmesi gerekir” diye konuştu.

Bingöl'ün bu gün içine düştüğü vaziyeti anlamak için; geçmişini iyi okumak ve analiz etmek gerektiğini vurgulayan Tasalı: “Özellikle cumhuriyetin kuruluşundan başlayan batılılaşma harekâtıyla birlikte ortaya çıkan ve günümüze kadar süregelen dini, ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel ve etnik kimlik gibi sorunların varlığı herkesçe bilinen bir gerçektir. Batıya yaranmak ve benzemek için yapılan devrimler sonucunda batı tipi yeni bir birey ve yeni bir toplum inşa edilmiştir. Baskıyla, zulümle tek tipleştirme, dizayn etme faaliyetleri Müslüman bireyi fıtratından uzaklaştırmış, sosyal hayatı hercümerç etmiş, mütedeyyin bölge halkına büyük acılar yaşatmış, onarılması güç, toplumsal felaketlere yol açmıştır” ifadelerine yer verildi.

“ALKOL MİLLİ İÇKİ KABUL EDİLMİŞ”

Tasalı şöyle devam etti: “ Alkol mili içki kabul edilmiş, yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline getirilmiştir. Kumar millîleştirilmiş, toplumda yaygınlaşması için “ödüllü” teşvikler yapılmıştır. Sistem tarafından dini nikâh yasaklanmış, nikâhsız ve gayri ahlaki ilişkiler, birliktelikler, cinsel sapkınlıklar teşvik edilmiş ve zina serbest bırakılmıştır. Kızlı erkekli karma eğitim kurumlarında, Fransa'dan ithal edilen laik eğitim sistemi devlet okullarında müfredata alınmıştır.”

“Ekonomi ve ticari hayatta faiz esas alınmış ve serbest bırakılmış, faiz kurumları sistem tarafından güvence altına alınmıştır” diyen Tasalı: “Bireyin ihtiyacı 20 iken, 100'e çıkarılmış, aşırı derecede tüketim teşvik edilmiştir. Toplum üreten değil, sürekli tüketen bir hale getirilmiş, lüks yaşam toplumun vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Sistem, batılılaşmayla birlikte devlette, toplumda, ailede ve bireyde yapmış olduğu bu değişim ve dönüşümü, edebiyatla, sanatla, müzikle, sinemayla, tiyatroyla, yazılı, görsel medyayla vb. araçları da kullanarak gerçekleştirmiştir” dedi.

Toplumumuzun bugün içine düştüğü sosyal bunalımların ve buhranların sebebini bu “batılılaşma” illetinde ve ulusalcı, laik Kemalist sistemin bizatihi kendisinde aramak gerektiğini belirten Tasalı: “Zira 1990-2000'li yıllar da bölgede “derin ve paralel” yapıların eliyle terörün, şiddetin ve kaosun icra edildiği, sokaklarında korkunun ve ölümün kol gezdiği karanlık dönemlerin ve 28 Şubat post modern askeri darbenin sebebiyet verdiği toplumsal tahribatları da göz ardı etmemek gerekir” diye konuştu.

Taslı, konuşmasının devamında: “O zamanın ‘derin ve paralel' yapıları ve muktedirleri, gençlere ‘sizin camide ne işiniz var, gençsiniz, hayatınızın tadını çıkarınız, bu yaşa gelmiş hala bir kız arkadaşınız dahi yok vb' sözler diyorlardı. Israr edip camiye devam eden masum, nazenin genç fidanlar ‘terör' yaftasıyla tutuklanır, dışarıya kötü ve art niyetli oldukları propagandası yapılırdı. Tüm bu zulümler toplumda var olan sorunlara, felaketlere ayrıca kaynaklık etmiştir. Toplumu bu sosyal felaketlerden kurtarmak devletin asli görevlerindendir. Zira devlet bireyin canını, malını, ırzını, aklını ve neslini korumak zorundadır.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın