KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Haziran 2025 Çarşamba
°C

Toplumun ahlakını bozuyorlar

Halkın tepkisine neden olan evlilik programlarıyla ilgili değerlendirmekte bulunan Müftü İşliyen, toplumun ahlakını bozmaya sebep olan programların izlenilmemesi gerektiğini belirtti.

Toplumun ahlakını bozuyorlar
24 ŞUBAT 2017 CUMA 05:48
0
1755
0
AA aa

Bazı televizyon kanallarında yayımlanan evlilik programlarının toplum üzerindeki zararlı etkilerini değerlendiren Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, insanları olumsuz etkileyen TV programların yayınlanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, 'aile saati' oluşturmayı tavsiye etti.

İşliyen, toplum değerleriyle örtüşmeyen TV programlarının izlenilmemesi gerektiğini belirterek, televizyonları bir süreliğine kapatıp 'aile saati' oluşturmalarını bu saatte de Kur'an-ı Kerim ve Hz Muhammed'in hayatını okunmasını tavsiye etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde Cuma Hutbelerinde evlilik programlarının gündeme geldiğini hatırlatan İşliyen, toplumun ahlakını, örfünü, inancını hedef alan programların izlenilmemesi gerektiğini söyledi.

İşliyen, "Biz ülke olarak çok televizyon izleyen ve internette çok zaman geçiren bir toplumuz.  Az okuyup çok izleyen bir toplum olduğumuzdan dolayı izlediklerimiz, dinlediklerimiz, takip ettiklerimiz konusunda çok seçici olmamız gerekiyor. Bu meselenin programı yapanlar ve izleyenler bakımdan iki ayağı vardır. TV programı yapanlar her şeyden önce toplumun ahlakını, inancını, geleneğini, âdetini, örfünü ve toplumun gitmek istediği yeri dikkate alarak programları geliştirmelidirler." dedi. 

"CİNSELLİĞİ, ŞİDDETİ ÖNCELEYEN FİLM VE DİZİLER YAPILMAMALIDIR"

İşliyen, "Evlilik programları, cinselliği ön plana çıkaran programlar, şiddeti önceleyen film ve diziler kesinlikle yapılmamalıdır. Bu tür programların izlenmemesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Bazen bu toplum mühendisliği olarak da yapılıyor. Bir dönem ‘Şaban' ismini konu alan filmler çok yapılırdı. Daha çok alay edilen, toplumda 'geri zekâlı' şeklinde canlandırılan bir karakter tarafından bu isimi kullananlar çok olmuştu. Her şeyden önce insanımızın bu tür programları izlememeli, itibar etmemelidir. İzlenmediği zamanda bunlar gündemden kalkacaktır diye umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Herkesin TV programlar konusunda üzerine düşen sorumluluğun yerine getirmesi gerektiğini belirten İşliyen, kanunla bu programları yasaklama imkanına sahip olmadıklarını söyledi.

İşliyen, "Artık öyle bir dünyada yaşıyoruz ki 'global dünya' diyorlar. Her şeyi yasaklarsanız bile internet aracılığıyla bastığımız bir tuşla ‘en mahrem' bilgiye bile ulaşma imkânına sahipsiniz. Elbette kamuoyunu doğru ve ahlaklıya yönlendirmek gerekir. Yaygın olarak izlenilen televizyon kanallarındaki ahlaksızlığın, yanlışın ve insanları kötü etkileyen programların yayınlanmaması için gerekli tedbirlerin almak lazım." şeklinde konuştu.

"EVLERDE 'AİLE SAATİ' OLUŞTURMAK LAZIM"

Aile reislerine de tavsiyelerde bulunan İşliyen, evlerde 'aile saati' oluşturmak için tavsiyede bulundu. İşliyen, "Eşimiz konuştuğu zaman, bazen hoşlanmıyoruz, onun dizinin ve evlilik programları başında sessizce oturması bizim hoşumuza gidiyor. Sorumluluk üstlenmek lazım, birazcık da yorulmak gerekir. Birbirimizle konuşmak için daha çok zaman ayırmak gerekir. Evlerde 'aile saati' oluşturmak, kısa bir sürede olsa hep beraber bir araya gelmek gerekir. Bu aile saatlerinde Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyup müzakereler etmeliyiz. Hadis-i Şerifler okuyup üzerinden düşünmeliyiz. Tarih, sahabe hayatı, güzel kıssalar, hikâyeler okumalıyız. Çocuklarımızla oyun oynamalıyız ki çocuklarımız, eşimiz ve biz, televizyon, internet insafına kalmayalım." dedi. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.06.2025
23:01
Uzun uğraşlar neticesinde hak sahibi oldular
Uzun uğraşlar neticesinde hak sahibi oldular
Köy Muhtarı Dinler: 'Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün yerinde yapacağı çalışma ile hak sahipleri tapularına kavuşmuş olacaktır. Allah'ın izni ile yeni yerleşim yerimizde evlerimiz olacak, köylülerimizle beraber mutlu, huzurlu bir şekilde yaşayacağız'
03.06.2025
19:16
THY`den bayrama özel Bingöl için ek seferler
THY'den bayrama özel Bingöl için ek seferler
Türk Hava Yolları (THY), Kurban Bayramı dolayısıyla Bingöl-İstanbul ve İstanbul-Bingöl uçuşlarında ek seferler düzenleyecek.
03.06.2025
18:09
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 1 ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait fişek ele geçirildi.
03.06.2025
15:26
Bingöl`de bayram hazırlığı! Ekipler teyakkuzda!
Bingöl'de bayram hazırlığı! Ekipler teyakkuzda!
Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında 75 uygulama noktasında 978 personelin görev alacağını belirten Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, dronlarla trafik uygulamalarının yanı sıra dedektör köpeklerin de sahada olacağını vurguladı.
02.06.2025
23:58
Bingöl Engelliler Platformundan tepki!
Bingöl Engelliler Platformundan tepki! 'Kaldırımlar engel, sokaklar tuzak!'
Platform Başkanı Korkutata: 'Kent merkezindeki kaldırımlar, esnaf tarafından işgal edilerek tamamen kullanılamaz hale geldi. Masa, sandalye, tezgâh ve ürünlerin gelişigüzel yerleştirilmesi nedeniyle engelli bireyler kaldırım yerine ana yolları kullanmak zorunda kalıyor.'
02.06.2025
23:56
Bingöl İHL`den örnek çalışma! Okul masa ve sıralarını yenilediler
Bingöl İHL'den örnek çalışma! Okul masa ve sıralarını yenilediler
Öğrencilerin daha temiz, sağlıklı ve motive edici bir ortamda eğitim görmeleri amacıyla yapılan bu yenileme çalışmasının, aynı zamanda dayanışma ve sorumluluk bilincinin de güzel bir yansıması olduğu vurgulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın