KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2025 Salı
°C

Toprak haritası çıkarılacak!

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır; İlimizin mevcut toprak yapısını belirleyerek, çevreye zarar vermeden bitkisel üretim için gerekli toprak kalitesini ortaya çıkaracağız. Bu sebeple toprak verimlilik haritasının oluşturulması adlı çalışma hayata geçirilmiştir dedi.

Toprak haritası çıkarılacak!
09 AĞUSTOS 2018 PERŞEMBE 19:24
2
2759
1
AA aa

Bingöl'ün en önemli geçim kaynaklarından birinin tarım olduğunu söyleyen Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, tarım alanlarının belirlenmesi için merkez ve 7 ilçeden toprak numunelerinin alındığını belirtti.

Tarım Kredi Kooperatifi İl Müdürlüğü ile projenin ortaklaşa yürütüldüğünün altını çizen Bahadır; “En önemli geçim kaynağımızın temeli olan toprak bizim için çok değerlidir. Ürettiğimiz ürünlerin daha kaliteli, daha sağlıklı ve toprağımızın daha bilinçli kullanılabilmesi için bitki besleme büyük önem arz etmektedir. İlimizin mevcut toprak yapısını belirleyerek çevreye zarar vermeden bitkisel üretim için gerekli toprak kalitesini optimum seviyeye getirmek amacıyla Müdürlüğümüz, Tarım Kredi Kooperatifi Bingöl İl Müdürlüğü ve Gübretaş firmasının desteğiyle Bingöl İli Toprak Verimlilik Haritasının Oluşturulması adlı çalışma hayata geçirilmiştir” diye konuştu.

“Çiftçilerimize toprak analizi alışkanlığını kazandırmak gerekir”

Merkez ve 7 ilçeden 280 toprak numunesinin alındığını belirten Bahadır; “Analize dayalı bitki besleme modern tarımın vazgeçilmez şartıdır. Avrupa Birliğine entegrasyon sürecinde bulunan Ülkemizde modern tarım uygulamaları gereği mutlak suretle çiftçilerimize toprak analizi alışkanlığını kazandırmak gerekmektedir. Bakanlığımız da politikaları gereği toprak analizi yapan çiftçilerimize ayrıca destekleme ödemesi yapmaktadır. İlimizdeki üreticilerin hem bu destekten faydalanması hem de verimli gübre kullanımının yaygınlaştırılması açısından çiftçilere toprak analizi alışkanlığının kazandırılması önceliklerimiz arasındadır. Bu sebeple İl Müdürlüğüz Teknik Personelleri görevlendirilerek İlimiz Merkez ve 7 İlçesinden toplamda 280 adet toprak numunesi alınarak Bingöl İli Toprak Verimlilik Haritasının Oluşturulması çalışmaları kapsamında paydaşlarımız olan TKK ve Gübretaş firması yetkililerine teslim edilmiştir. Alınan her bir toprak örneği için pH, EC, Organik Madde, Kireç, Bünye, Potasyum, Fosfor, Kalsiyum, Magnezyum, Sodyum, Bakır, Demir, Çinko, Mangan analizleri yapılacaktır. Analiz sonuçlarına göre İlimizin genel toprak durum raporu oluşturulacak ve yetiştirilecek bitkiler için bitki besleme tavsiye programları hazırlanacaktır. Bingöl İli Toprak Verimlilik Haritasının Oluşturulması çalışmalarına gerekli desteği veren Tarım Kredi Kooperatifi Yetkili Temsilcisi Sayın Suphi Çetkin ve Gübretaş Personeli Sayın Çetin Karataş'a, şükranlarını sunarak çalışmanın İlimiz tarımı için hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30634)
10 Ağustos 2018 Cuma 06:13
Toprak analizini yapıyoruz fakat bu seferde toprak analizinin sonuçlarına göre gübreleme programı yapacak memur bulamıyoruz hangi kuruma gittiysem beni sürekli bir yerlere yönlendirdiler devletin bu konuya da bir el atmasını veya kurslar düzenleyip bu konularda da vatandaşı bilgilendirmesini temenni ediyoruz eminim bir cok çiftçi bu konuda sıkıntılıdır
01.07.2025
14:59
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 81 ildeki müdürlüklere 'acil' ibareli bir yazı gönderdi. Şap hastalığında yaşanan artış nedeniyle, ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.
01.07.2025
13:10
Bingöl Basın Konseyi`nden karikatür tepkisi!
Bingöl Basın Konseyi'nden karikatür tepkisi!
Açıklamada; 'İnançlara hakaret eden, toplumsal barışı zedeleyen ve vicdanları yaralayan bu tarz yayınları en güçlü şekilde kınıyor, hem hukuki hem ahlaki sorumluluğun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz' vurgusunun altı çizildi.
01.07.2025
11:28
Bingöl`de aranan suç makinesi yakalandı
Bingöl'de aranan suç makinesi yakalandı
Polislerin şok baskınıyla çembere alınan şahıs kıskıvrak yalandı. Şahıs, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
01.07.2025
11:18
Türkiye yanarken Bingöl`de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye yanarken Bingöl'de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye'nin birçok ili sıcaktan kavrulurken 1940 rakımlı Karlıova'da kış yeniden geldi. Soğuklar nedeniyle ilçedeki kahvehaneler sobaları tekrar kurup yakmaya başladı.
01.07.2025
11:08
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de silah kaçakçılığı yaptığı belirlenen 2 kişi yakalandı.
01.07.2025
11:02
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 5 bin 990 kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın