KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Trabzon hükmen mağlup sayılabilir

Trabzon'u yine taraftarları yaktı. Sahaya giren seyirci maçı tatil ettirdi. Karadeniz ekibi büyük olasılıkla 3-0 hükmen mağlup sayılacak, en az 5 maç seyircisiz oynama cezası alacak.

Trabzon hükmen mağlup sayılabilir
13 AĞUSTOS 2007 PAZARTESİ 11:07
0
774
0
AA aa
Bordo-mavili taraftarların sahaya girmesiyle büyük arbede yaşandı, hakem Bülent Demirlek maçı tatil etti. Karadeniz ekibi büyük olasılıkla 3-0 hükmen mağlup sayılacak, en az 5 maç seyircisiz oynama cezası alacak

Trabzonspor-Sivasspor maçının bitimine iki dakika kala çıkan çirkin olaylar, yeni başlayan futbol sezonunun coşkusuna gölge düşürdü.
Ev sahibi ekibin 1-0 öne geçmesinden sonra, Ayman'ın kasıtlı olarak Balili'ye yaptığı faul ortalığı karıştırdı. Sivassporlu futbolcular, Mısırlı oyuncunun üzerine yürüdü, saha içinde itiş kakış başladı. Ancak Balili'nin ayağa kalkmasından sonra, faul atışı için hazırlık yapılırken, bu kez ceza alanı içinde iki takım oyuncuları yine sert tartışmalara başladılar.
İşte bu anda, tribünden atlayan bir taraftarın Mehmet Yıldız'a yumruk atması, bu futbol teröristini diğerlerinin takip etmesi ile sahada büyük arbede yaşandı. Trabzonlu bazı özel güvenlik güçlerinin de, olayları yatıştırma yerine Sivassporluları hedef almasından sonra çıkan olaylar yüzünden, hakem Bülent Demirlek yardımcılarıyla birlikte soyunma odalarına gitti

Ağır fatura

Sahadaki olayların yatışmasının ardından gözler hakem Demirlek'in kararına çevrildi. Hakemlerin soyunma odasına Trabzon valisi dahil birçok yerel yöneticinin maçı oynatmasını sağlamak amacıyla akın ettiği görülürken, temsilciler ve iki takımın başkanlarıyla birlikte mini bir zirve yapıldı.
Ancak Bülent Demirlek, soyunma odasında öncelikle MHK Başkanı Hilmi Ok'a görüştü. Ok'un maçı devam ettirmemesi yolundaki talimatının ardından, temsilciler, Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'u aradılar ve gerekli onayı alarak, maçın devam etmemesine karar verdiler.
Trabzonspor'a, futbol müsabaka talimatının saha olayları başlıklı 31. maddesine göre asgari beş veya daha fazla maç seyircisiz oynama cezası verilmesi bekleniyor. Sahadaki olayları rapor eden, temsilciler; Metin Demir, Tufan Öktüren'in bilgileri bugün federasyona ulaştıktan sonra bordo-mavili kulüp Disiplin Kurulu'na sevkedilecek. 90. dakikada hakem tarafından tatil edilen maçın sonucu Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından büyük bir olasılıkla 3-0 Sivasspor lehine tescil edilecek.
Geçen sezon Galatasaray-Fenerbahçe maçında çıkan olaylara 5 maç ceza veren PFDK'nın dünkü olaylara da asgari 5 ve üzeri bir seyircisiz oynama cezası ile 200 bin YTL'nin üzerinde ağır para cezası öngörülecek.
Bu arada taraftarlarla tekmeleşen bazı Sivassporlu futbolculara da ceza gelebileceği bildirildi.

Trabzonspor, sezonun ilk maçında evinde Sivasspor'u ağırlarken, hiç de ummadığı bir sonuçla karşılaştı. Büyük çekişmeye sahne olan ve karşılıklı ataklarla tribünlere büyük heyecan aşılayan karşılaşmanın 85. dakikasında Ersen Martin ile öne geçen bordo - mavili ekip, kalan bölümde kalesinde ciddi tehlikeler yaşadı. 90. dakikada Mehmet Yıldız'ın vuruşu üst direkten geri dönerken, uzatmalarda çıkan olaylar sahada oynanan futbolu bir anda ikinci planda bıraktı.

Gözaltı yok

Trabzonlu güvenlik güçlerinin, sahaya girip, futbolculara saldıran taraftarları tribüne geri göndermesi ve gözaltına almaması dikkat çekti. Ancak temsilciler, sahaya giren bütün taraftarları rapor etti. Ayrıca Trabzonspor'un fotoğrafçısı Nuri Bekar'ın da Sivassporlu yedek bir oyuncuya tekme ve yumruklarla saldırması raporlara yazıldı. Bekar'ın da en azından bir yıl ceza alması bekleniyor.

Ayman -Balili gerginliği

Maçın ikinci yarısında forma giyen Ayman ile Balili, her karşı karşıya geldiklerinde sertlik yaşandı. Özellikle Ayman, İsrailli futbolcuya kasti hareketler yaparken, attığı son tekme bardağı taşırdı. Ayman'ın Mısırlı, Balili'nin de İsrailli olması ve ortadoğudaki politik durum nedeniyle bu gerilimin yaşandığı iddia edildi. Ayrıca Ayman'ın, soyunma odası koridorlarında tekme atmasının gerekçesini "Yahudiydi" diye açıkladığı iddialar arasında.

Öte yandan Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz da, maç sonu demecinde, "Arap-İsrail savaşı ortalığı gerdi" ifadesini kullanarak, iki futbolcu arasında kavgayı belgeledi

Kırmızı kart olmalıydı

Hakem Bülent Demirlek, Balili'ye kasti faul yapan Ayman'a kırmızı kart göstermeyerek büyük hata yaptı. Demirlek, bu hareketi sarı kartla geçiştirirken, bir anlamda gerilim artmasına neden oldu. Bülent Demirlek, Mısırlı oyuncuyu saha dışına atsaydı, kimse itiraz etmeyecek ve olaylar büyümeyecekti.



Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.09.2025
18:23
Başkan Arıkan: `Bingöl`ün afet müdahale kapasitesi artıyor`
Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'
Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'
10.09.2025
18:21
Bingöl`de Tüketici Hakem Heyeti`ne 230 başvuru yapıldı
Bingöl'de Tüketici Hakem Heyeti'ne 230 başvuru yapıldı
Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, aldatıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
10.09.2025
15:30
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi`nde…
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi'nde…
HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya; 'Çalışmalara başlayan yeni firmanın yetkilileri, Millet Bahçesinin kasım ayına kadar bitirileceğini söylediler. Temennimiz, bir an önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır' dedi.
10.09.2025
15:10
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl`e Geliyor
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl'e Geliyor
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus, Bingöl halkını bu güzel şenliğe davet ederek geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımak adına 10 Eylül 2025 günü (bugün) 17:00 -22:00 saatleri arasında bütün Bingöl halkını Bingöl Kentpark'a buluşmaya davet etti.
10.09.2025
14:59
Türkiye`de kuraklık haritasında Bingöl…!
Türkiye'de kuraklık haritasında Bingöl…!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dehşet veren haritayı paylaştı. Son 12 aylık kuraklık haritasına göre; Türkiye'nin büyük kısmı şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşıyor. Haritada Bingöl'ün yer aldığı kategori ise su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve daha birçok tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın