KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2026 Perşembe
°C

Trabzon'da yüzlerce iş yerini su bastı.

Trabzon'da iki gündür aralıklara etkili olan yağmur sonucu oluşan sel sonucu kanalizasyonlar taşınca yüzlerce iş yerini su bastı.

Trabzon`da yüzlerce iş yerini su bastı.
01 KASIM 2009 PAZAR 05:12
0
1248
0
AA aa
Su birikintileri nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nda yer yer ulaşımda aksamalar yaşanırken, bazı yerlerde meydana gelen küçük çaplı toprak kaymalarında araçlar hasar gördü. Dükkânını su basan bir esnaf ise elektrik akımına kapıldı.

Yağmur sularının oluşturulduğu sel nedeniyle meydana gelen taşkınlarda en fazla hasar Pazarkapı Mahallesi'nde meydana geldi. Kanalizasyonların tıkanmasıyla rögarlardan fışkıran sel suları, Piyasa Meydanı ve Dereboyu Sokak üzerinde bulanan yüzlerce iş yerini bastı. Dereboyu sokak boyuncu etkili bir şekilde akan sel suları, bazı iş yelerinin önündeki malzemeleri de sürükledi.

Dereboyu sokak üzerindeki işyerini su basan bir esnafın ise elektrik akımına kapıldığı ve hastaneyle kaldırıldığı bildirildi.

Piyasa Meydanı'nı da göle çeviren sular, çok sayıda iş yerine doldu. Şiddetli akıntı esnafın önlem çabalarını da boşu çıkarttı. Belediye ekipleri ise biriken suyu motorlarla tahliye etmeye çalıştı.

Çok sayıda iş yerini su basması nedeniyle maddi hasar oluşurken, giriş katını su basan bazı binalarda da vatandaşlar mahsur kaldı. Bir binada mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerince merdivenle kurtarıldı.

Sel suları ayrıca, Karadeniz Sahil Yolu'nun yer yer göle dönmesine neden oldu. Araçların hareket etmekte zorlandığı yerlerde, Karayolları ve Belediye ekipleri su tahliye çalışması yaptı. Su birikintilerinin etkili olduğu yerlerde ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Her yağmurda benzer sıkıntıları yaşadıklarını söyleyen esnaflar, Piyasa Meydanı çevresindeki alt yapının hatalı olduğu savundu. Bölgediki birçok yerin akarının meydanın altından geçen kanalizasyona bağlandığını savunan esnaflar, şiddetli yağmurlarda da kanalizasyonun fazla suyu taşıyamaması üzerine taşkınların meydana geldiğini ifade etti. Vatandaşlar, yetkililerden bölge için köklü bir çözüm bulmasını istedi.

Öte yandan dün gece 2 No'lu Erdoğdu Mahallesi Kisarna Caddesi'ndeki Başkent Sitesinin bahçesinin istinat duvarının yıkılması sonucu, duvarın altında kalan dört araçta maddi hasar oluştu. Duvarın altında kalan bir midibüs ve 3 otomobil kullanılamaz hale geldi.

Yağmur aralıklarla devam ettiği ilde, sel sularının bastığı yerlerde çalışmalar devam 

Video için:http://www.haber7.com/haber/20091031/Trabzonda-yuzlerce-is-yerini-su-basti-Video.php

Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.02.2026
17:08
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçlarına göre Bingöl, 8 il arasında 20 projeyle birinci sırada yer aldı.
05.02.2026
16:45
Bingöl`de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl'de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilen yeni tarife, 07 Şubat 2026 Cumartesi günü itibariyle yürürlüğe girecek. Yeni tarifeyle şehir içi toplu taşıma ücretleri şöyle olacak;
05.02.2026
14:58
YKS 2026 başvuruları başlıyor
YKS 2026 başvuruları başlıyor
Üniversite hayali kuran milyonlarca adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 20-21 Haziran'da yapılacak YKS'de başvurular 06 Şubat 2026 Cuma günü başlıyor. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilecek.
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın