KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Eylül 2025 Perşembe
°C

Trafik kazalarının nedeni başıboş hayvanlar ve yol kenarına dökülen çöpler

2006 yılı temmuz ayı sonu itibariyle trafik kazarında 6 kişi öldü 45 kişi yaralandı ve 135 bin 300 YTL maddi hasar oluştu

Trafik kazalarının nedeni başıboş hayvanlar ve yol kenarına dökülen çöpler
26 AĞUSTOS 2006 CUMARTESİ 13:03
0
1317
0
AA aa
Bingöl'deki trafik kazalarının çoğunun başıboş hayvanlar ve yolun etrafına atılan çöpler nedeniyle meydana geldiği bildirildi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından yapılan trafik hizmetleri ve trafik güvenliği anlatıldı. Açıklamada, 2005 yılı Temmuz ayı sonu itibariyle 8'li ölümlü, 19'u yaralamalı 5'i maddi hasarlı olmak üzere toplam 32 kazanın meydan geldiği jandarma bölgesinde; 2006 yılı Temmuz ayı sonu itibariyle 5'i ölümlü, 7'si yaralamalı, 23'ü de maddi hasarlı olmak üzere toplam 35 kazanın meydan geldiği belirtildi. 7'sinin Genç-Diyarbakır yolu, 9'nun köy yolları ve 19'unun Bingöl-Erzurum yolunda meydana geldiği aktarılan 2006 yılı kazalarında; 6 kişinin öldüğü, 45 kişinin yaralandığı, 3 hayvanın telef olduğu ve 135 bin 300 YTL maddi hasarın oluştuğu bildirildi.

Jandarma bölgesinde meydana gelen bu trafik kazalarının çoğunun başıboş gezen hayvanlar ve yolun kenarına atılan çöplerden kaynaklandığı kaydedildi. Özellikle Bingöl-Erzurum karayolu Ilıcalar Beldesi mevkiinde, vatandaşların büyükbaş hayvanlarını başıboş bırakması ve yolu daraltacak şekilde çöp dökmesinin kazalara davetiye çıkardığı aktarıldı. Öte yandan Bingöl –Muş karayolu masalla deresine belediyenin döktüğü çöplerden yükselen dumanların ve yiyecek bulmak için gelen hayvanların kazalara sebebiyet verdiği belirtildi.



Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.09.2025
07:37
`Haftada 4 gün mesai` iddiasına DMM`den yalanlama
'Haftada 4 gün mesai' iddiasına DMM'den yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan 'Orta Vadeli Program'da haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği' yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
10.09.2025
18:23
Başkan Arıkan: `Bingöl`ün afet müdahale kapasitesi artıyor`
Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'
Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'
10.09.2025
18:21
Bingöl`de Tüketici Hakem Heyeti`ne 230 başvuru yapıldı
Bingöl'de Tüketici Hakem Heyeti'ne 230 başvuru yapıldı
Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, aldatıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
10.09.2025
15:30
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi`nde…
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi'nde…
HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya; 'Çalışmalara başlayan yeni firmanın yetkilileri, Millet Bahçesinin kasım ayına kadar bitirileceğini söylediler. Temennimiz, bir an önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır' dedi.
10.09.2025
15:10
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl`e Geliyor
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl'e Geliyor
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus, Bingöl halkını bu güzel şenliğe davet ederek geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımak adına 10 Eylül 2025 günü (bugün) 17:00 -22:00 saatleri arasında bütün Bingöl halkını Bingöl Kentpark'a buluşmaya davet etti.
10.09.2025
14:59
Türkiye`de kuraklık haritasında Bingöl…!
Türkiye'de kuraklık haritasında Bingöl…!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dehşet veren haritayı paylaştı. Son 12 aylık kuraklık haritasına göre; Türkiye'nin büyük kısmı şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşıyor. Haritada Bingöl'ün yer aldığı kategori ise su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve daha birçok tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın