KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Trafik problemi çözülmeli!

Bingöl’de meydana gelen trafik kazalarının büyük bir bölümünün kavşaklardaki ışık ihlalinden ve başıboş hayvanlardan kaynaklandığını ifade eden Pamuk, “İlimizdeki trafik probleminin öncelikli olarak çözülmeli ve İlimizde bir trafik kültürünün oluşturulmasına ihtiyaç var” dedi.

Trafik problemi çözülmeli!
12 MAYIS 2016 PERŞEMBE 04:54
0
1955
0
AA aa

İl Emniyet Müdürlüğü, “Trafik Haftası” etkinlikleri kapsamında Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenledi.

Bingöl valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcıları, kurum müdürleri ve öğrencilerin katıldığı programda konuşan Bingöl İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Bingöl'de geçen yıl 801 trafik kazasının meydana geldiğini söyledi.

Kazalarda 3 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Pamuk,“2014 yılında meydana gelen trafik kazalarında 3 bin 500 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 285 bin kişi de yaralandı. Hastanelerde hayatını kaybedenlerin sayısını da buna eklediğimiz de 8 bin civarı da insanımız hayatını kaybetmiştir. Bu rakamlara bakıldığında ülkemizin en büyük sorunlarının başında trafik kazalarının geldiği kanaatindeyim. 2015 yılında Bingöl'de 801 trafik kazası meydana gelmiş ve bu kazalarda 3 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetmiş” dedi.

TRAFİK PROBLEMİ ÇÖZÜLMELİ

Trafik probleminin öncelikli olarak çözülmesi gerektiğini vurgulayan Pamuk, şunları söyledi: “Bu kazalara bakıldığında öncelikli olarak trafik probleminin çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. İlimizde bir trafik kültürünün oluşturulmasına ihtiyaç var. Bingöl'deki kazaların büyük bir çoğunluğu kavşaklarda trafik ışıklarına riayet edilmemesinden kaynaklanıyor. Trafik ışıklarının dışında kazaların birçoğu da başıboş dolaşan hayvanlardan kaynaklandığı tespit edildi. Bu sebeple hem trafik kurallarına uyma konusunda, hem de başıboş hayvanların karayollarına çıkmaması konusunda duyarlı olunması ve tedbir alınması gerekiyor.”

Yapılan konuşmanın ardından “Trafik Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, yılın şoförü, yılın trafik polisi ve yılın zabıta memuru da ödüllendirildi.

Etkinlik, Trafik şube müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Jandarma trafik tarafından açılan standın gezilmesiyle sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2025
00:48
Bingöl`de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Bingöl'de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Söz konusu bölge, Bingöl Üniversitesi'nin koordinasyonunda faaliyet gösterecek ve kentte Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak.
09.07.2025
22:55
Bingöl`de konteyner kent kuruluyor
Bingöl'de konteyner kent kuruluyor
Bingöl'de deprem öncesi hazırlık çalışmaları kapsamında konteyner kent kuruluyor. Bingöl Belediyesi, proje kapsamında alanda altyapı, kanalizasyon, içme suyu ve çevre düzenlemesi işine start verdi.
09.07.2025
20:24
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöl'de bir süredir etkili olan rüzgâr ve serin hava, yerini bunaltıcı sıcaklara bırakıyor! Meteoroloji, özellikle kronik hastalığı bulunanlar ile yaşlı ve çocukların öğlen saatlerinde güneş ışınlarına maruz kalmaması uyarısında bulunuyor.
09.07.2025
20:23
Bingöl`de 4 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 4 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 7 ayrı noktada toplam 4 bin 314 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
09.07.2025
20:20
Bingölspor FK`nın ilk maçı 6 Eylül`de Karaköprü ile…
Bingölspor FK'nın ilk maçı 6 Eylül'de Karaköprü ile…
3. Lig 2. Grup'ta mücadele edecek yeşil beyazlı temsilcimiz Bingölspor FK, ilk maçını 6 Eylül 2025'te kendi sahasında Karaköprü Belediyespor ile oynayacak. İlk yarıda 15 maç oynayacak olan temsilcimizin iç ve dış saha maçları şöyle;
09.07.2025
20:18
Bingöl`de hangi alanlarda destekler sunulacak?
Bingöl'de hangi alanlarda destekler sunulacak?
Programın gerektirdiği asgari şartları sağlamak koşuluyla, mevcut üretim kapasitesinde en az yüzde 75 oranında ve mevcut kayıtlı istihdamda en az yüzde 50 oranında artış sağlayan kapasite artışına yönelik yatırımlar da desteklenebilecek. Desteklenecek yatırım konuları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın