KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Mart 2026 Salı
°C

Trafik sigortasında köklü değişiklik yolda!

Trafik sigortasının yeni düzenlemeyle baştan aşağı değişmesi bekleniyor. Yeni uygulama ile sigorta şirketleri için bedeni tazminat ödeme sorumluluğu kalkmış olacak.

Trafik sigortasında köklü değişiklik yolda!
30 EYLÜL 2024 PAZARTESİ 14:21
2
3641
0
AA aa

Üzerinde çalışılan düzenlemeye göre şirketlerin karşıladığı bedeni hasarlar için bir havuz kurulacak. Yeni uygulama ile şirketler sadece maddi hasarları karşılayacak.

İşte tüm detaylar..

Trafik sigortası şirketleri 2023 yılını 13 milyar zarar ile kapattı. Bu yıl zararın 20 milyarı lirayı aşması öngörülüyor.

Uzun süredir sigorta şirketleri kamunun belirlediği trafik primlerinin yetersizliğinden şikâyet ediyor, sektör temsilcileri tarifelerin serbest hale gelmesi gerektiği yönünde çağrı yapıyordu.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere trafik sigortasındaki sorunların çözümü için formül bulundu. Buna göre trafik sigortasındaki bedeni hasarlar için kamu bir havuz kuracak. Vefat ve sakatlık tazminatları kamunun kurduğu havuzdan ödenecek.

Sigorta şirketleri sattıkları her poliçede, bedeni hasar için belirlenen primin belirli oranını kamunun kuracağı havuza devredecek. Bu oranın da yüzde 50 ila yüzde 80 arasında olması bekleniyor. Oranlar sigorta şirketlerinin mali yapısına göre de belirlenecek.

Yeni uygulama ile sigorta şirketleri için bedeni tazminat ödeme sorumluluğu kalkmış olacak. Şirketler sadece maddi hasarları karşılayacak. Uygulamanın 2025 yılının ortalarında hayata geçmesi öngörülüyor.

Mevcut durumda vefat, sakatlık gibi bedeni hasarlar sigorta şirketleri tarafından karşılanıyor. 2024'ün ilk yarısında şirketlerin ödeyeceği 4,5 milyar TL'lik bedeni hasarın 3,5 milyar TL'si davalık durumda... Bedeni hasarlarda sigorta şirketleri ile vatandaş arasında davaların uzun sürmesinden de şikâyet ediliyor. Bu durumun maliyetleri katladığı belirtiliyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.03.2026
03:06
Bingöl arıcıları yeniden ‘Aba` dedi
Bingöl arıcıları yeniden 'Aba' dedi
Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'nde yapılan seçimde mevcut Başkan Ali Aba, rakiplerine büyük fark atarak yeniden başkan seçildi. Kongrede kısa süreli gerginlik yaşanırken, seçimler yoğun katılımla tamamlandı. Ali Aba; 'El birliğiyle Bingöl Balını hak ettiği noktaya taşımak için çabamız kesintisiz sürecektir' dedi.
24.03.2026
03:05
Altın düştü, Bingöl`de kuyumculara akın yaşandı!
Altın düştü, Bingöl'de kuyumculara akın yaşandı!
Bingöl'deki kuyumcular, uzun süredir ilke kez bu kadar yoğunluk yaşadı. Borcu olanlar ile 'yakında yükselir' umudu taşıyanlar kuyumculara akın etti! Kuyumcular ise 'keşke dükkânı hiç açmasaydık' diyerek hayıflandılar!
24.03.2026
03:04
Bingöl`de Bayram Denetimlerinde Milyonluk Ceza!
Bingöl'de Bayram Denetimlerinde Milyonluk Ceza!
Ramazan Bayramı süresince Bingöl'de polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı denetimlerde 8 binin üzerinde araç sorgulandı, yaklaşık 1,9 milyon TL ceza kesildi. Öte yandan 4 günde meydana gelen 32 kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi yaralandı.
24.03.2026
03:03
12 Bingölspor Galibiyet Hasretine Son Vermek İstiyor
12 Bingölspor Galibiyet Hasretine Son Vermek İstiyor
Son haftalarda puan kayıpları yaşayan 12 Bingölspor, Çarşamba günü sahasında Kahramanmaraşspor'u ağırlayacak. Lider ekip, hem 3 puanı almayı hem de şampiyonluk yolunda avantajını korumayı hedefliyor.
24.03.2026
03:02
Bingöl`de Otomobil Ata Çarptı: 4 Yaralı
Bingöl'de Otomobil Ata Çarptı: 4 Yaralı
Bingöl-Muş karayolunda aniden yola çıkan ata çarpan otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Kazada at telef oldu.
24.03.2026
03:01
‘Dur` İhtarına Uymadı, 450 Bin Lira Cezadan Kaçamadı
'Dur' İhtarına Uymadı, 450 Bin Lira Cezadan Kaçamadı
Elâzığ-Bingöl karayolunda polis uygulama noktasından kaçan alkollü ve ehliyetsiz tır sürücüsüne 450 bin lira ceza kesildi. Sürücü, kısa sürede yakalanarak cezai işlem uygulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın