KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mart 2026 Cuma
°C

Trafik sigortasında köklü değişiklik yolda!

Trafik sigortasının yeni düzenlemeyle baştan aşağı değişmesi bekleniyor. Yeni uygulama ile sigorta şirketleri için bedeni tazminat ödeme sorumluluğu kalkmış olacak.

Trafik sigortasında köklü değişiklik yolda!
30 EYLÜL 2024 PAZARTESİ 14:21
2
3596
0
AA aa

Üzerinde çalışılan düzenlemeye göre şirketlerin karşıladığı bedeni hasarlar için bir havuz kurulacak. Yeni uygulama ile şirketler sadece maddi hasarları karşılayacak.

İşte tüm detaylar..

Trafik sigortası şirketleri 2023 yılını 13 milyar zarar ile kapattı. Bu yıl zararın 20 milyarı lirayı aşması öngörülüyor.

Uzun süredir sigorta şirketleri kamunun belirlediği trafik primlerinin yetersizliğinden şikâyet ediyor, sektör temsilcileri tarifelerin serbest hale gelmesi gerektiği yönünde çağrı yapıyordu.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere trafik sigortasındaki sorunların çözümü için formül bulundu. Buna göre trafik sigortasındaki bedeni hasarlar için kamu bir havuz kuracak. Vefat ve sakatlık tazminatları kamunun kurduğu havuzdan ödenecek.

Sigorta şirketleri sattıkları her poliçede, bedeni hasar için belirlenen primin belirli oranını kamunun kuracağı havuza devredecek. Bu oranın da yüzde 50 ila yüzde 80 arasında olması bekleniyor. Oranlar sigorta şirketlerinin mali yapısına göre de belirlenecek.

Yeni uygulama ile sigorta şirketleri için bedeni tazminat ödeme sorumluluğu kalkmış olacak. Şirketler sadece maddi hasarları karşılayacak. Uygulamanın 2025 yılının ortalarında hayata geçmesi öngörülüyor.

Mevcut durumda vefat, sakatlık gibi bedeni hasarlar sigorta şirketleri tarafından karşılanıyor. 2024'ün ilk yarısında şirketlerin ödeyeceği 4,5 milyar TL'lik bedeni hasarın 3,5 milyar TL'si davalık durumda... Bedeni hasarlarda sigorta şirketleri ile vatandaş arasında davaların uzun sürmesinden de şikâyet ediliyor. Bu durumun maliyetleri katladığı belirtiliyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.03.2026
00:46
Cevdet Yılmaz Bingöl`e geliyor
Cevdet Yılmaz Bingöl'e geliyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Bingöl'e geliyor. Programda Bilal Erdoğan da yer alacak.
13.03.2026
00:45
Bingöl`de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de İŞKUR ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde yürütülecek Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 50 kişi istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak.
13.03.2026
00:44
Emeklilere ÖTV`siz otomobil için yasa teklifi Meclis`te
Emeklilere ÖTV'siz otomobil için yasa teklifi Meclis'te
Emeklilerin otomobil alırken Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olmalarıyla ilgili yasa teklifi Meclis gündemine taşındı. Teklif yasalaşırsa, emeklinin alacağı araçta ÖTV bedeli olmaması büyük bir avantaj sağlayacak.
13.03.2026
00:43
Bingöl Üniversitesi`ne YÖKAK`tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi'ne YÖKAK'tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda tüm başlıklarda kalite standartlarını karşılayarak kurumsal akreditasyon almaya hak kazandı.
13.03.2026
00:42
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Uluslararası bir araştırma, Erzincan'ın doğusundan Bingöl'ün Yedisu ilçesine ve Tunceli Ovacık'a uzanan hatta yerin yaklaşık 4–5 kilometre derinliğinde iki ayrı magma rezervuarı bulunduğunu ortaya koydu. Bilim insanları, sistemin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguladı.
13.03.2026
00:41
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalarda 4 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın