KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Trafik sigortasında yeni dönem!

Trafik sigortası primlerinde mayıs ayından itibaren başlayan düşüş ağustos ayı itibarıyla ilk defa trafiğe girenlerde yüzde 15'e, tüm araç grupları ile tüm basamaklarda ortalama yüzde 10'a ulaştı.

Trafik sigortasında yeni dönem!
13 AĞUSTOS 2016 CUMARTESİ 01:45
0
2021
0
AA aa

Türkiye Sigorta Birliği'nce (TSB) trafik sigortası primlerindeki düşüşün ağustos ayı itibarıyla ilk defa trafiğe girenlerde yüzde 15'i, tüm araç grupları ile tüm basamaklarda ise ortalama yüzde 10'u bulduğu bildirildi.

Açıklamada, “Trafik sigortasında sektörün kronikleşmiş sorunlarının çözümünü sağlayan, yaşanan belirsiz ve adaletsiz ortamın düzeltilmesinde önemli bir adım olan 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun bazı maddelerinde yapılan değişiklikler bilindiği üzere 26 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girdi. Değişikliklerin yürürlüğe girmesinin ardından mevzuatın sektör ve yargı organları tarafından aynı şekilde yorumlanma beklentisi, sektörümüz açısından öngörülebilir bir ortamın oluşmasını sağladı. Sonuç olarak şirketler de yeni yasal çerçeveyle oluşacak maliyetlerine göre trafik sigortası primlerini yeniden belirlemeye başladı” denildi.

ORTALAMA YÜZDE 10

Mayıs ayı itibarıyla primler de tüm araç grupları ve tüm basamaklarda düşüş eğilimine girildiği ifade edilen açıklamada, ağustos ayının başı itibarıyla primlerdeki düşüşün ortalama yüzde 10'u, sisteme ilk defa giren ve fiyat artışlarından en çok etkilenen grup olan 4. basamaktaki prim düşüşünün ise yüzde 15'i bulduğu bildirildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.08.2025
15:19
Asfaltta 11 milyon liralık tasarruf hedefi
Asfaltta 11 milyon liralık tasarruf hedefi
Bingöl Belediyesi, kendi asfalt plentinde ürettiği BSK asfalt ile şehir genelinde yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Sezon sonuna kadar 40 bin ton asfalt üretimi hedeflenirken, bu çalışmalarla birlikte yaklaşık 11 milyon 250 bin TL tasarruf sağlanması öngörülüyor.
25.08.2025
15:07
Bingöl`de organik ‘Kütük Balı` hasadı başladı
Bingöl'de organik 'Kütük Balı' hasadı başladı
Bingöl'ün yaylalarında arıcılar tarafından geleneksel yöntemlerle üretilen kütük balının hasadı başladı.
24.08.2025
19:14
Bingöl polisinden dolandırıcılara baskın! 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl polisinden dolandırıcılara baskın! 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl polisi tarafından Bingöl, İstanbul ve Kırklareli'de dolandırıcılara yönelik yapan Çapakçur Operasyonu'nda gözaltına alınan 7 şüpheliden 4'ü tutuklandı.
24.08.2025
19:08
Gökçeli Köyü Derneği`nden Birlik Buluşması
Gökçeli Köyü Derneği'nden Birlik Buluşması
Gökçeli Köyü Derneği Başkanı Murat Gündü; 'Hep birlikte daha güçlü, daha dayanışmacı bir gelecek inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.'
24.08.2025
18:32
Bingöl hijyen uygulamasını başlattı
Bingöl hijyen uygulamasını başlattı
Yapılan bildirimler, temizlik personeline SMS yoluyla iletilecek, böylece rutin temizlik saati beklenmeden kısa sürede müdahale edilecek.
22.08.2025
17:58
Dilencinin üzerinden çıkan para zabıtayı da şaşırttı!
Dilencinin üzerinden çıkan para zabıtayı da şaşırttı!
Bingöl'de dilencilere yönelik uygulama yapan Bingöl Belediyesi Zabıta ekipleri, bir dilencinin üzerinden çıkan rakam karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın