KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

'Trafik sorunu için önlemler alınmalıdır'

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir: 'Gelecekte çok daha büyük sıkıntılara yol açacak bu durumları, şehrin yapısı da dikkate alınacak şekilde çalışmalar yürütülerek derhal önlemler alınmalıdır.'

`Trafik sorunu için önlemler alınmalıdır`
21 OCAK 2020 SALI 16:53
9
1938
2
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, ketteki trafik sorununun günden güne büyüdüğünü ve önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Bingöl'ün yıllardır çözüm bekleyen trafik sıkıntısı gün geçtikçe daha büyük tehlikelere yol açtığını aktaran Aydemir; “Özellikle' PTT kavşağı; dört yol, beş yol ve çifte fırınlar kavşaklarında yaşanan sıkışıklıklar, yaya ve araçları gün içerisinde defalarca zor durumlara düşürmektedir. Birçok mahalle ve caddeyi birbirine bağlayan bu kavşaklar, yayalar tarafından da çok sık kullanıldığından günün belirli saatlerinde şehri tamamen kilitlemektedir. Daha önce birçok trafik kazasının yaşandığı bu kavşaklarda, trafik Işıklarının olmayışından kaynaklı, geçiş önceliğinde yaşanan karışıklıklardan dolayı sürekli olarak maruz kaldıkları trafik cezalarından da yakınan vatandaşlar, bu anlamda da mağduriyetlerini dile getirmektedirler. Şehrin araç kalabalığına yeterli gelmeyen özel otoparkların dışında, belediyeye ait otoparkların bulunmaması da çok büyük eksiklik olarak dile getirilmektedir. Park sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, şehir içi toplu taşıma araçlarının kullandıkları durakları, kaldırımları ve yaya geçiş noktalarını işgal etmektedirler. Bu da sıkışıklığa sebebiyet veren etkenlerden birisi” dedi.

“İMARDAN KAYNAKLANAN YOL VE KALDIRIM İŞGALLERİ…”

Kavşakların dar olmasından ve imardan kaynaklanan durumlardan dolayı trafik sorununun olduğunu söyleyen Aydemir; “Genel olarak; yaya geçitlerinin gelişi güzel, hiç bir çalışma yapılmadan uyarlanması, imardan kaynaklanan yol ve kaldırım işgalleri, trafik Işıklarının sürekli arıza vermesi ya da zaruri noktalarda bulunmaması, kavşakların dar olması ve belediyeye ait otoparkların bulunmaması trafikte ki sıkıntıların başlıca sebeplerinden olarak görülmektedir. Ayrıca uydu kent mahallesinde, işletmelerin işgal ettikleri kaldırımlar, yayaları zor durumda bırakmakla beraber, şehrin görüntüsüne de yakışmamaktadır.  Gelecekte çok daha büyük sıkıntılara yol açacak bu durumları, şehrin yapısı da dikkate alınacak şekilde çalışmalar yürütülerek derhal önlemler alınmalıdır” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54649)
22 Ocak 2020 Çarşamba 08:20
ilk önce Evladı dağa götürülen gözü yaşllı annelerin sorunlarını çözün tarfik sorunu bir şekilde hal olunur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54643)
22 Ocak 2020 Çarşamba 06:21
Keşke başka bir partili söyleseydi belki çözüm aranırdı dikkate alınırdı
Ama erdal bey söyleyince kayıt altına alınacağını sanmıyoruz diyelim
Hatta şuan bir çözümü bile varsa askıya alınır gibi
Biz bingöl halkı olarak söleyelim
Bari söylenen noktalara trafik ekibi yerleştirilse ve oradaki akılı onların yönlendirmesi gerçekten çok kötü
Hele hele hat arabaları ve ticarilerin yol geçişinde birinci olduğu ilimizde bunyapışsın bari
Hatta kamera dewamlı olsun ihlal edenlere versin cezayı zaten ekonomide bozuk katkı olur
Yinede teşekkğrler erdal bey
12.05.2025
16:59
Seven: `Yeni bir dönemin kapısı açılacaktır`
Seven: 'Yeni bir dönemin kapısı açılacaktır'
PKK, 5-7 Mayıs'ta topladığı kongresinin ardından fesih kararını ve silah bıraktığını açıkladı. Açıklamanın ardından değerlendirmesini paylaşan AK Parti Bingöl İl Başkanı Seven: 'Ülkemiz ve bölgemiz için bir milattır. Deklare edilen kararın somut olarak ve eksiksiz hayata geçmesi bir dönüm noktası olacak, terörün tamamen bitmesi halinde yeni bir dönemin kapısı açılacaktır' dedi.
12.05.2025
16:30
Aktaş:
Aktaş: 'Süreç şeffaf ilerlemeli, gizli hesaplar olmamalı'
PKK'nın kendini fesih ilanı sonrası konuyu görüşleri alınan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş, alınan kararı 'Çok önemli, ülkemize hayırlı olsun' sözleriyle değerlendirdi ve 'Hepimiz barışa hasretiz ama altında farklı şeyler gizlenmemeli. Süreç şeffaf ilerlemeli ve perde arkasında gizli hesaplar yapılmamalı' dedi.
12.05.2025
15:03
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, uyuşturucuyla mücadelenin ve zehir tacirlerine yönelik çalışmaların devam edeceği vurgulandı.
12.05.2025
13:29
PKK feshedildi! Bundan sonra ne olacak?
PKK feshedildi! Bundan sonra ne olacak?
PKK, fesih kararını açıkladı. 12 Mayıs 2025 itibariyle terör örgütü PKK artık yok. Peki bundan sonra ne olacak? Silahlar nasıl teslim edilecek? Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Sabri Ok, Bese Hozat, Helin Ümit gibi PKK terör örgütü yöneticileri ne olacak? Cevabı en çok merak edilen bir diğer soru da İmralı'da yatan Abdullah Öcalan'ın durumunda bir değişiklik olup olmayacağı. İşte sürece dair öngörüler ve bilgiler…
12.05.2025
12:53
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada ruhsatsız silah ele geçirildi.
12.05.2025
12:44
Bingöl`de bin kişinin kanser taraması yapıldı
Bingöl'de bin kişinin kanser taraması yapıldı
Bingöl'de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda Bin 93 kişinin kanser taraması yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın