KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Trafikte sıkıyönetim başlıyor!

Bingöl Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan Elektronik denetleme sistemi (TEDES) projesi, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderildi. Projenin olumlu görülmesi halinde ihale gerçekleştirilecek ve şehrin muhtelif noktalarında sistem kurulacak.

Trafikte sıkıyönetim başlıyor!
10 ŞUBAT 2016 ÇARŞAMBA 00:02
0
2410
1
AA aa

Emniyet şeridi ihlali tespit sistemi, hız ihlal tespit sistemi, kırmızı ışık tespit sistemi, park ihlal tespit sistemi gibi birçok denetim sistemini içinde barındıran TEDES projesi tamamlandı. Bingöl Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı proje, İl Valisi Yavuz Selim Köşger'in oluruyla Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

7/24 DENETİM SAĞLANACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün olumlu raporuyla birlikte proje Bingöl Belediyesi tarafından SODES kapsamında projelendirilecek. İl Emniyet Müdürlüğü'nün belirleyeceği alanlarda kurulacak sistemle, 7/24 denetim sağlanacak. Sürücülerin, emniyet şeridi ihlali, hız ihlali, kırmızı ışık ihlali ve park ihlali yapmaları durumunda kesilecek cezadan belediye yüzde 30 pay alacak.

Daha önce yap-işlet-devret modeliyle ihale aşamasına getirilen sistem, Sayıştay'ın raporuna takıldı. Amasya Belediyesi'nce ihale edilen ve yap-işlet-devret modeliyle işletilen sistemdeki olumsuzluklardan dolayı rapor tutan Sayıştay, sistemin uygulanacağı tüm illere yazı gönderdi.

Raporla birlikte yeniden yapılandırılan proje, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün olumlu raporuyla birlikte Bingöl Belediyesi tarafından Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında projelendirilecek. Sistemle birlikte kazaların yoğunlukla meydana geldiği kavşaklar kontrol altında tutulacak.

CEZAİ İŞLEMLER BAŞLAYACAK

2015 Aralık ayında gerçekleştirilen İl Trafik Komisyonu Toplantısı'nda uygunsuz araç parklarına yönelik alınan kararlar, kış ayı koşullarından dolayı askıya alındı. Hava koşullarının mevsim normallerine dönmesiyle birlikte Genç, Kültür ve Hastane caddeleri üzerinde uygunsuz park eden araç sahiplerine, cezai işlemler uygulanacak.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
AHBAP ÇAVUŞ (@Misafir_19421)
10 Şubat 2016 Çarşamba 12:01
Bu şehrin en önemli sıkıntısı ADAMCILIK'tır. KEsilen trafik cezaları 'KALKINMA BAKANI' aracılığıyla durdurulacaksa bizler her türlü sıkıntıyı çekmeye devam edeceğiz.

KALKINMA BAKANI da 2-3 artisin işini gören bakan da Bingöl için çalıştığı zannına kapılarak KALKINMA BAKANI olduğu memleketine kahvehane ziyaretine geliyor.

Bingöl'e hangi ilden gelirseniz gelin karayollarındaki bozukluktan Bingöl'e girdiğiniz belli oluyor. Tabelalara gerek yok. Çünkü memleket bir iki 'UYANIK'a kurban ediliyor.
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın