KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

TÜBİTAK'tan Bingöl Üniversitesi'nin 3 projesine onay

Bingöl Üniversitesi'nin hazırladığı 3 proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK`tan Bingöl Üniversitesi`nin 3 projesine onay
04 AĞUSTOS 2022 PERŞEMBE 16:57
32
2255
4
AA aa

Yürütücülüğünü Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. M. Nuri Açık'ın yaptığı “Campylobacter jejuni spesifik fajların izolasyonu ve florokinolon dirençliliği üzerindeki etkilerinin deneysel broyler tavuk modelinde araştırılması”, yürütücülüğünü Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Musa Tartık'ın yaptığı “Mayada RAG aracılı rekombinasyonun biyosentetik olarak inşası”  1001 kodlu projeler ve yürütücülüğünü Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şeyma Günyaktı Kılınç'ın yaptığı “Koyunlarda Coenurus cerebralis'in Teşhisinde Rekombinant TmHSP70 Antijeni Kullanılarak Dipstick Tanı Kiti Geliştirilmesi'' projesi 3501-Kariyer Geliştirme Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandılar.

Yürütücülüğünü Prof. Dr. M. Nuri Açık'ın yaptığı projede deneysel olarak oluşturulacak Campylobacter enfeksiyonlarında fajların tedavideki etkinliklerinin yanı sıra faj terapisi esnasında meydana gelebilecek faj dirençli bakterilerin antibiyotik duyarlılıklarında bir değişim olup olmadığı da tespit edilecektir. Böylelikle enfeksiyonların tedavi ve kontrolünde alternatif bir yöntem olarak faj ve antibiyotik kombinasyonunun kullanılabilirliğine yönelik bir alt yapı oluşturulmaya çalışılacaktır.

Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Musa Tartık'ın yaptığı proje, “mikrobiyal kaynaklara inşa edilen RAG aracılı rekombinasyon sistemi”, sentetik biyoloji alanında çalışan araştırmacılara daha ileri uygulamalar yapma fırsatı veren yeni bir araç sunmanın yanı sıra,  aynı zamanda mikrobiyal kaynaklarda yüksek çeşitlilikte antikor kütüphanelerinin hızlı, kolay ve ucuz oluşturulabilmesinin de temellerini oluşturacaktır.

Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Şeyma Günyaktı Kılınç'ın yaptığı projede üretilmesi hedeflenen kitin geliştirilmesi, sahada uygulanabilir hale getirilmesi, 45 milyondan fazla koyun varlığı olan ülkemizde coenurosisin erken ve doğru tanısının hızlı bir şekilde yapılabilmesine olanak sağlayacaktır. Böylelikle et ve/veya süt verim kayıpları minimize edilecek, coenurosis kaynaklı erken kesim maliyetleri azaltılacaktır.

Proje yürütücülerinin ortak açıklamalarında; “Çalışmalarımız boyunca bizlerden desteklerini eksik etmeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Bingöl Üniversitesi ailesine teşekkür ederiz” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94495)
04 Ağustos 2022 Perşembe 20:33
Üniversitede meşweretçiler hakim oldukça başkasına yaşam şansı yok.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94492)
04 Ağustos 2022 Perşembe 20:10
Bingöl üniverstesi en iyi üniverstelerden biri oldu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94491)
04 Ağustos 2022 Perşembe 20:07
Bingöl iyi Marka! Bravo
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94489)
04 Ağustos 2022 Perşembe 19:04
Üniverstenin Felsefe bölümü ne zaman açılacak?
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın