KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Tüfe artış hızı beklentilerin gerisinde kaldı

Kalkınma Bakanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Nisan ayı TÜFE artış hızının beklentilerin oldukça gerisinde kaldığını söyledi.

Tüfe artış hızı beklentilerin gerisinde kaldı
04 MAYIS 2016 ÇARŞAMBA 02:55
0
1924
0
AA aa

Bakan Yılmaz, Nisan ayı enflasyonuna ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Yılmaz, açıklamasında aylık TÜFE artış hızının yüzde 0,78 ile beklentilerin oldukça gerisinde kaldığını ifade etti. Açıklamada, Nisan ayı TÜFE artış hızının TCMB anketinde yüzde 0,92, Bloomberg anketinde ise yüzde 1,02 olduğu bildirildi.

Yılmaz, “Yıllık TÜFE artış hızı yüzde 6,57'ye düşmüş ve 2013 yılı Nisan ayından beri en düşük seviyeye gerilemiştir. Son üç ayda enflasyonda gerileme gıda fiyatları kaynaklı olmak üzere devam etmiştir. Nisan ayında gıda fiyatları yüzde 1,48 oranında azalmıştır. Enflasyonda kaydedilen bu gerilemede baz etkisinin yanı sıra TL'nin istikrarlı seyri ve birikimli döviz kuru etkisinin zayıflaması da etkili olmuştur. TÜFE aylık yüzde değişimine gıdanın etkisi negatif 0,30 puan, giyimin etkisi 0,8 puan olmuştur” dedi.

“YİÜFE aylık artış hızı yüzde 0,52 olmuş ve yıllık enflasyon yüzde 2,87'ye gerilemiştir” diyen Bakan Yılmaz, “Bununla birlikte çekirdek enflasyon katılığını korumaktadır. TCMB'nin para politikası ile etkileyebildiği ve özellikle izlediği ‘I' endeksi yıllık yüzde değişimi bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 9,41 olmuştur. Enflasyondaki bu düşme eğilimi OVP yılsonu hedefinin (yüzde 7,5) korunmasını sağlamaktadır. Bundan sonraki süreçte de belirsizlikleri azaltarak sürdürülebilir büyümeye katkı sunan enflasyon ile mücadelemiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın