KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2025 Çarşamba
°C

Tuğluk ve tan bingöl'de

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ve gazeteci-yazar Altan Tan, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıya katılmak üzere Bingöl'e geldiler.

Tuğluk ve tan bingöl`de
16 ARALIK 2010 PERŞEMBE 08:14
0
2916
0
AA aa

DTK Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, gazeteci-yazar Altan Tan ile birlikte BDP Bingöl İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.


Tuğluk ve Tan daha sonra Genç caddesindeki Halk Pasajı önünde bir kamyon üzerine kurulan platformdan halka hitap etti.
Tuğluk konuşmasında, Kürtlerin artık başkalarının egemenliği altında yaşamak istemediğini belirterek, demokratik özerklikten bahsetti.

Kürt kimliğinin tanınmasıyla çatışmaların sona ereceğini ileri süren Tuğluk, şunları kaydetti: 'Bazıları diyor ki, Kürtler ne istiyor? Kürtler, artık sömürülmek istenmiyor. Kürtler, başkalarının egemenliği altında yaşamak istemiyor. Kürtler, tüm halklar gibi, varlığına saygı gösterilmesini istiyor. Tüm halklar gibi, Kürt halkının da varlığı tanınırsa, kimliği tanınırsa, özgürlük alanları açılırsa, neden çatışmalar yaşansın. işte barış dediğimiz şey, ancak böyle gerçekleştirilebilir.'


Tuğluk, Kürtlerin kendi kendilerini yönetmek istediğini iddia ederek, 'Bu da bir halkın en demokratik hakkıdır. Biz, artık sömürülecek bir halk değiliz, biz aldatılacak bir halk da değiliz' diye konuştu.


Gazeteci-yazar Altan Tan ise, Türkiye'nin artık 1924'ten sonra halka zorla dayatılan, tek kimlikçi, halkın dinini, mezhebini ve dilini inkar eden sistemin devam etmesinin mümkün olmayacağını ifade etti.


Türkiye'nin değişmekten başka çaresinin olmadığını ve yol ayrımına geldiğini öne süren Tan, 'Türkiye şu an öyle bir noktaya geldi ki yol ayrımına, makasa geldi. Türkiye'de artık 1924'ten sonra halka zorla dayatılan, tek kimlikçi, halkın dinini, mezhebini ve dilini inkar eden sistemi devam etmesi mümkün değildir. Türkiye ya değişecek, ya değişecek, başka bir yolu yok' diye konuştu.


Tuğluk ve Tan konuşmaların ardından, BDP İl Başkanlığı tarafından Özlem Düğün Sarayı'nda düzenlenen halkla bütünleşme toplantısına katıldı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.06.2025
16:43
Bingöl`de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Bingöl'de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Günlük denetimler kapsamında birçok esnada uyarılar yapıldı, yasal tebligatlar gerçekleştirildi. İkinci denetimde halen işgali devam ettiren esnaf ve kişilere idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
24.06.2025
16:16
Bingöl`de işçi eylemi!
Bingöl'de işçi eylemi! 'Emeğimizin hakkını istiyoruz'
Anacur: 'HAK-İŞ'li emekçiler olarak bizler emeğimizin hakkını istiyoruz. Türkiye büyürken, emeğin payı küçülmesin diyoruz. Gelir adaletinin sağlanmasını ve toplu sözleşmenin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz.'
24.06.2025
15:55
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince şüphe üzerine durdurulan araç ve şahıs üzerinde yapılan aramada metamfetamin ve hassas terazi ele geçirildi.
24.06.2025
15:45
Türk-İş meydanları işaret etti
Türk-İş meydanları işaret etti
Hükümetin teklifini reddettiklerini açıklayıp, 'Geçinemiyoruz, susmuyoruz, geri adım atmıyoruz. Emekten gelen gücümüzü kullanır, Gereğini Yaparız! Bugün buradayız, yarın alanlarda olacağız' diyen Altunbay, eylem takvimini de açıkladı!
24.06.2025
13:40
Bingöl`de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Yenibaşak köyünde yıllardır yaşanan su sorunu, kurulan güneş enerjisi sistemi sayesinde çözüme kavuştu.
23.06.2025
21:46
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, yılanı yakalayarak etkisiz hale getirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın