KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Kasım 2026 Çarşamba

Tüketici güven endeksi şubat ayında geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. Tüketici güven endeksi, şubatta aylık bazda yüzde 2,8 gerileyerek 71,2 değerini aldı.

Tüketici güven endeksi şubat ayında geriledi
18 ŞUBAT 2022 CUMA 11:46
0
2634
0
AA aa

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, şubatta bir önceki aya göre yüzde 2,8 azaldı. Ocakta 73,2 seviyesinde olan endeks, şubatta 71,2'ye geriledi.

Geçen 12 aylık döneme göre mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi ocakta 56,1 iken şubatta yüzde 1,6 azalarak 55,2 oldu. Gelecek 12 aylık döneme ilişkin hanenin maddi durum beklentisi endeksi ocakta 71,3 iken şubatta yüzde 4,2 düşerek 68,3'e geriledi.

Ocak ayında gelecek 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi 74,5 iken şubatta yüzde 3,8 düşüşle 71,7 olarak gerçekleşti.

Geçen 12 aylık döneme göre gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ocakta 90,9 iken şubatta yüzde 1,7 azalışla 89,4'e geriledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.11.2026
22:41
Muhtar dinmeyen silah seslerine isyan etti: `Burası sizin spor kompleksiniz değil!`
Muhtar dinmeyen silah seslerine isyan etti: 'Burası sizin spor kompleksiniz değil!'
Bingöl'de dağ keçilerinin yoğun olarak yaşadığı Öreme bölgesinin bu yıl avcılığa açılmasına tepki gösteren Sudurağı Köyü Muhtarı Mahmut İnanır, gün boyu süren silah seslerinin köylüleri ve hayvanları tedirgin ettiğini, doğumuna günler kalan iki ineğin düşük yaptığını öne sürdü. 'Burası sizin spor kompleksiniz değil!' diyerek sitemini haykıran İnanır, kontrolsüz avcılığa tepki göstererek yetkililere denetim çağrısında bulundu.
03.11.2026
22:39
Bingöl`de Eğitim ve Araştırma Hastanesi için hazırlıklar değerlendirildi
Bingöl'de Eğitim ve Araştırma Hastanesi için hazırlıklar değerlendirildi
Sağlık Bakanlığı heyeti, Bingöl'de bölgesel kamu hastanelerinin mevcut durumunu değerlendirmek üzere toplantı gerçekleştirdi. Görüşmelerde, yakın zamanda hizmete açılması planlanan Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hazırlık süreci, tıbbi cihaz ve donanım ihtiyaçları ile sağlık hizmetlerinin kapsamı ele alındı.
03.11.2026
22:38
Hülakü, üreticilerin mağduriyetini SÜTAŞ yönetimine taşıdı
Hülakü, üreticilerin mağduriyetini SÜTAŞ yönetimine taşıdı
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, mısır üreticilerinin yaşadığı sorunları yerinde dinleyerek çiftçilerin talep ve mağduriyetlerini SÜTAŞ Yönetim Kurulu'na iletti. Görüşmede üreticilerin beklentileri ve çözüm önerileri ele alındı.
03.11.2026
21:09
Bingöl tek yürek oldu! Efrayim bebek Dubai yolcusu
Bingöl tek yürek oldu! Efrayim bebek Dubai yolcusu
Bingöl'de SMA hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için başlatılan yardım kampanyası, hayırseverlerin desteğiyle tamamlandı. Kent Meydanı'nda düzenlenen balon uçurma etkinliğiyle sevinç paylaşılırken, Efrayim bebek üç aylık tedavi süreci için ailesiyle birlikte Dubai'ye uğurlanacak.
03.11.2026
14:51
WhatsApp kullanıcılarına kritik uyarı: Hesabınız siz fark etmeden ele geçirilebilir!
WhatsApp kullanıcılarına kritik uyarı: Hesabınız siz fark etmeden ele geçirilebilir!
Siber güvenlik uzmanları, WhatsApp ve Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarını hedef alan hesap ele geçirme ve dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı. Özellikle güncellenmeyen iOS cihazlarda güvenlik riskine dikkat çeken uzmanlar, doğrulama kodlarının paylaşılmaması ve iki aşamalı doğrulamanın etkinleştirilmesi gerektiğini vurguladı.
03.11.2026
14:37
Araç sahiplerine yeni MTV faturası! 2027`de kim, ne kadar ödeyecek?
Araç sahiplerine yeni MTV faturası! 2027'de kim, ne kadar ödeyecek?
Yeniden değerleme oranının yüzde 27,83 olarak açıklanmasıyla 2027 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tarifesi de şekillendi. Cumhurbaşkanı tarafından farklı bir oran belirlenmemesi halinde araç sahipleri yeni yılda daha yüksek MTV ödeyecek. İşte motor hacmi, araç yaşı ve matrahına göre 2027 MTV ücretleri…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın