KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Tüm kurumlar 'su'dan sorumlu olacak

Bingöl İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu’nun ilk toplantısı, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Köşger, “Su hayattır, susuz bir hayat söz konusu değildir. Suyu sağlıklı, israf etmeden en iyi şekilde kullanılabilmesi için alınması gereken tedbirleri gözden geçireceğiz” dedi.

Tüm kurumlar `su`dan sorumlu olacak
25 KASIM 2015 ÇARŞAMBA 21:13
0
1774
0
AA aa

 DSİ 94. Şube Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü(DSİ) 9. Bölge Müdür Yardımcısı Sait Teker, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, DSİ 94. Şube Müdürü Zeki Erdem ve ildeki kurum amirleri katıldı.

“SUSUZ BİR HAYAT SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Köşger, suyun ve havzaların yönetiminin son dönemlerde üzerinde durulan önemli konular olduğunu belirterek, “Suyun tüm canlılar açısından çok önemlidir. Su hayattır, susuz bir hayat söz konusu değildir. Suyu sağlıklı, israf etmeden en iyi şekilde kullanılabilmesi için alınması gereken tedbirleri gözden geçireceğiz. İlimizdeki tüm su kaynaklarının korunması ve en iyi şekilde kullanılması açısından gerekli görüşmeleri yapacağız. Gelecek nesillere temiz, sağlıklı, yeterli ve ulaşılabilir su kaynakları bırakmak için kamu, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları ve bireyler olarak, elbirliği ile hareket etmeliyiz” dedi.

DSİ 9. Bölge Müdür Yardımcısı Sait Teker ise, su sorununun tek bir kurumu ilgilendiren bir husus olmadığını belirterek, “DSİ Hem taşkınlarla ilgili, hem de kuraklıklarla ilgili alınması gereken tedbirleri bugün gözden geçireceğiz. Su konusu, tek bir kurumu ilgilendiren konu değildir, bütün kurumları ilgilendiren bir konudur. Bu konuda alınması gereken tedbirler ve çözümleri tüm kurumlarla elbirliğiyle hareket ederek çözüm bulmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Toplantıda sunum yapan DSİ 94. Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Cuma Karaarslan, İl Su Yönetim Koordinasyon Kurulu görevlerini şöyle özetledi: “bakanlıkça hazırlanacak havza, taşkın ve kuraklık yönetim planları için gerekli katkıları sağlamak, havza koruma eylem planları, havza, taşkın ve kuraklık yönetim planlarının il bazında uygulanmasını sağlamak, içme ve kullanma suyu kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmaların takibini yapmak ve hazırlanan özel hükümlerin il bazında uygulanmasını sağlamaktır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2025
22:38
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Vali Usta: 'Coğrafi işaret; sadece bir belge değil, aynı zamanda ekonomik değer, kültürel koruma ve turizm potansiyeli demektir. Hedefimiz, bu sayıyı önce plakamız olan 12'ye çıkarmak, devamında ise tescilli 5 ürünümüzle birlikte toplamda 17 tescilli ürüne ulaşmak' dedi.
13.07.2025
22:16
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında kekik toplarken mahsur kalan 4 kişi, AFAD ve itfaiye botlarının arızalı olması nedeniyle spor antrenörünün jetskisiyle kurtarıldı. Vatandaşlar, sirensiz baraj su salınımı ve yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdiler
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın