KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Mart 2026 Salı
°C

Tümsiad bingöl şubesi tümexpo'ya katıldı

TÜMSİAD Bingöl Şubesi, TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı ve Uluslararası KOBİ Şurası’na Katıldı.

Tümsiad bingöl şubesi tümexpo`ya katıldı
16 EYLÜL 2013 PAZARTESİ 08:13
0
3680
0
AA aa

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bingöl Şube üyeleri, TÜMSİAD'ın düzenlediği ihracat odaklı “TÜMEXPO - TÜMSİAD Genel Ticaret Fuarı ve Uluslararası KOBİ Şurası”na katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan fuara, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr.Hasan Sert, TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu, Başkan Yardımcıları Vedat Bingöl, Yakup Karagöz, İl Genel Sekreteri Ergin Günerigök, Bingöl Şube üyeleri ve işadamları, üst düzey bürokratlar, Türkiye'den ve dünyadan alanında uzman akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda işadamı katıldı.

Makine, tekstil, gıda, otomotiv ve inşaat gibi pek çok sektörlerde faaliyet gösteren firmaların katıldığı “TÜMEXPO - TÜMSİAD Genel Ticaret Fuarı”na TÜMSİAD Bingöl Şube üyesi Bingroup Binler Tekstil de katıldı.

Fuarda ürünlerini sergileyen TÜMSİAD Bingöl Şube Başkan Yardımcısı ve Bingroup Binler Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bingöl, fuarla ilgili yaptığı açıklamada: “Biz, fuarların avantajlarını çok iyi biliyoruz. Bu nedenle çok yoğun olduğumuz zamanlarda bile fuarlara katılıyoruz. Özellikle TÜMEXPO, yurtiçi ve yurtdışı tüm sektörleri kapsayan bir fuar olduğu için, mutlak surette katılmamız gerektiğini düşündük. ” şeklinde konuştu.

TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu fuarların önemine değinerek: “Fuarlar, ekonomik kalkınma doğrultusunda firmaların daha aktif pazarlara açılması için son derece önemlidir. Yerel Değerlerden Küresel Liderliğe sloganıyla yola çıkmış olan TÜMSİAD-Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği, kısa zamanda önemli faaliyetlere imza atan bir Sivil Toplum Kuruluşu oldu. Bizler de Bingöl Şube olarak bu aktif faaliyetler içerisinde sürekli aktif olmaya çalışıyoruz. TÜMSİAD, kurulduğu günden bu yana ekonomik kalkınma doğrultusunda her zaman KOBİ'lerin yanında olmuştur. Bundan sonra her yıl düzenlenecek olan TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı'nın, ekonomiye büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

MİLLİ GELİR 1,5 TRİLYONA ÇIKTI

Fuarın açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜMEXPO Fuarı ve Uluslararası KOBİ şurası etkinliklerinin sevindirici etkinlikler olduğunu söyledi. Bu tür etkinliklerin Türkiye ekonomisine büyük destek sağlayacağını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Milletçe sevindirici haberi TÜİK'den aldık. 2013 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 4,4 büyüme kaydettik. 6 aylık ortalama büyüme oranımız yüzde 3,7. Geriye dönük 4 dönemde milli gelirimizi Türk Lirası bazında 1,5 trilyona çıkararak, rekora imza attık. Ekonomimiz bu etkinlikler aracılığıyla daha da büyüyecek.”

32 ÜLKEDEN 500 ALIM HEYETİ

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, açılışta yaptığı konuşmada; TÜMEXPO ve Uluslararası Kobi Şurası ile ilgili şu bilgileri verdi:

“32 ülkeden 500 alım heyetinin katıldığı fuarımıza 10 binlerce ziyaretçi bekliyoruz. 300'e yakın katılımcının yer aldığı TÜMEXPO'da 1.000 dolayında marka yer alıyor. Hindistan, Malezya, Makedonya, Hollanda, Almanya, Belçika, Danimarka ve Avusturya'dan fuara yoğun bir katılım var.” Fuarcılık sektörünün önemine de değinen Sert, “600 milyar dolar büyüklüğünde fuarcılık sektöründe Almanya ve Çin en büyük paya sahip ülkeler. Türkiye bu pastadan yüzde 1 bile alamıyor. Bunun önüne geçilmeli. Fuarcılık Türkiye'de öğrenilmeli” diye konuştu.

Ulusal ve uluslararası düzeyde 40 bin ziyaretçinin beklendiği organizasyona ağırlıklı olarak KOBİ'ler katılırken, 20 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen TÜMEXPO'da 300'e yakın katılımcı 1.000 dolayında marka ile yer aldı.

Hollanda, Almanya, Belçika, Danimarka ve Avusturya'nın yurtdışı katılımcı ülkeler arasında başı çektiği organizasyonun sektörel ürün grupları arasında makine ve ekipmanları, tekstil, gıda, kozmetik, inşaat, sağlık, lojistik, finans, turizm, maden ve mobilya bulunuyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.03.2026
03:12
TKDK`dan 241 Milyon Avroluk Destek
TKDK'dan 241 Milyon Avroluk Destek
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III Programı kapsamında 2026 yılı çağrı takvimini duyurdu. Toplam 241 milyon avro bütçeli destek programına 81 ilden başvuru yapılabilecek. Arıcılığın destek dışı bırakıldığı belirtildi.
30.03.2026
03:10
Bingöl`de Stratejik Alanlarda Ortak Çalışma Protokolü
Bingöl'de Stratejik Alanlarda Ortak Çalışma Protokolü
Bingöl Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında; kuantum teknolojileri, savunma sanayii için ileri malzeme geliştirme, otonom İHA yazılımları, yapay zekâ algoritmaları ve akıllı tarım uygulamaları gibi kritik alanlarda ortak projeler yürütülmesi hedefleniyor.
30.03.2026
03:09
Bingöl Esentepeliler İlk ve Yeni Muhtarını Seçti
Bingöl Esentepeliler İlk ve Yeni Muhtarını Seçti
Bingöl merkezin 16. mahallesi olarak kuruluşu ilan edilen Esentepe Mahallesi, ilk seçimini yaptı. Mahalle Muhtarlığı için sandığa giden Esentepelilerin tercihi Gafur Ulcay oldu.
30.03.2026
03:08
Genç Murat Aslanları`ndan büyük başarı
Genç Murat Aslanları'ndan büyük başarı
Türkiye Kano Federasyonu tarafından Munzur Çayı'nda düzenlenen şampiyonada Bingöl temsilcisi Genç Murat Aslanları Spor Kulübü, Türkiye ikinciliği elde ederek kente gurur yaşattı.
30.03.2026
03:06
12 Bingölspor`da Şampiyonluk İçin Son Viraj!
12 Bingölspor'da Şampiyonluk İçin Son Viraj!
12 Bingölspor, deplasmanda Niğde Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda kritik bir galibiyet aldı. Yeşil-beyazlı ekip, kalan 3 haftada sadece 1 puanla şampiyonluğunu ilan edebilecek.
30.03.2026
03:04
Atıl alan Gençlik Yaşam Merkezi`ne dönüştürüldü
Atıl alan Gençlik Yaşam Merkezi'ne dönüştürüldü
Bingöl Üniversitesi bünyesinde atıl alanın yeniden dizayn edilmesiyle hayata geçirilen Gençlik Yaşam Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Merkez, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunmayı hedefliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın