KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Haziran 2026 Pazar
°C

Tümsiad bingöl şubesi tümexpo'ya katıldı

TÜMSİAD Bingöl Şubesi, TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı ve Uluslararası KOBİ Şurası’na Katıldı.

Tümsiad bingöl şubesi tümexpo`ya katıldı
16 EYLÜL 2013 PAZARTESİ 08:13
0
3793
0
AA aa

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bingöl Şube üyeleri, TÜMSİAD'ın düzenlediği ihracat odaklı “TÜMEXPO - TÜMSİAD Genel Ticaret Fuarı ve Uluslararası KOBİ Şurası”na katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan fuara, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr.Hasan Sert, TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu, Başkan Yardımcıları Vedat Bingöl, Yakup Karagöz, İl Genel Sekreteri Ergin Günerigök, Bingöl Şube üyeleri ve işadamları, üst düzey bürokratlar, Türkiye'den ve dünyadan alanında uzman akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda işadamı katıldı.

Makine, tekstil, gıda, otomotiv ve inşaat gibi pek çok sektörlerde faaliyet gösteren firmaların katıldığı “TÜMEXPO - TÜMSİAD Genel Ticaret Fuarı”na TÜMSİAD Bingöl Şube üyesi Bingroup Binler Tekstil de katıldı.

Fuarda ürünlerini sergileyen TÜMSİAD Bingöl Şube Başkan Yardımcısı ve Bingroup Binler Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bingöl, fuarla ilgili yaptığı açıklamada: “Biz, fuarların avantajlarını çok iyi biliyoruz. Bu nedenle çok yoğun olduğumuz zamanlarda bile fuarlara katılıyoruz. Özellikle TÜMEXPO, yurtiçi ve yurtdışı tüm sektörleri kapsayan bir fuar olduğu için, mutlak surette katılmamız gerektiğini düşündük. ” şeklinde konuştu.

TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu fuarların önemine değinerek: “Fuarlar, ekonomik kalkınma doğrultusunda firmaların daha aktif pazarlara açılması için son derece önemlidir. Yerel Değerlerden Küresel Liderliğe sloganıyla yola çıkmış olan TÜMSİAD-Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği, kısa zamanda önemli faaliyetlere imza atan bir Sivil Toplum Kuruluşu oldu. Bizler de Bingöl Şube olarak bu aktif faaliyetler içerisinde sürekli aktif olmaya çalışıyoruz. TÜMSİAD, kurulduğu günden bu yana ekonomik kalkınma doğrultusunda her zaman KOBİ'lerin yanında olmuştur. Bundan sonra her yıl düzenlenecek olan TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı'nın, ekonomiye büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

MİLLİ GELİR 1,5 TRİLYONA ÇIKTI

Fuarın açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜMEXPO Fuarı ve Uluslararası KOBİ şurası etkinliklerinin sevindirici etkinlikler olduğunu söyledi. Bu tür etkinliklerin Türkiye ekonomisine büyük destek sağlayacağını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Milletçe sevindirici haberi TÜİK'den aldık. 2013 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 4,4 büyüme kaydettik. 6 aylık ortalama büyüme oranımız yüzde 3,7. Geriye dönük 4 dönemde milli gelirimizi Türk Lirası bazında 1,5 trilyona çıkararak, rekora imza attık. Ekonomimiz bu etkinlikler aracılığıyla daha da büyüyecek.”

32 ÜLKEDEN 500 ALIM HEYETİ

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, açılışta yaptığı konuşmada; TÜMEXPO ve Uluslararası Kobi Şurası ile ilgili şu bilgileri verdi:

“32 ülkeden 500 alım heyetinin katıldığı fuarımıza 10 binlerce ziyaretçi bekliyoruz. 300'e yakın katılımcının yer aldığı TÜMEXPO'da 1.000 dolayında marka yer alıyor. Hindistan, Malezya, Makedonya, Hollanda, Almanya, Belçika, Danimarka ve Avusturya'dan fuara yoğun bir katılım var.” Fuarcılık sektörünün önemine de değinen Sert, “600 milyar dolar büyüklüğünde fuarcılık sektöründe Almanya ve Çin en büyük paya sahip ülkeler. Türkiye bu pastadan yüzde 1 bile alamıyor. Bunun önüne geçilmeli. Fuarcılık Türkiye'de öğrenilmeli” diye konuştu.

Ulusal ve uluslararası düzeyde 40 bin ziyaretçinin beklendiği organizasyona ağırlıklı olarak KOBİ'ler katılırken, 20 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen TÜMEXPO'da 300'e yakın katılımcı 1.000 dolayında marka ile yer aldı.

Hollanda, Almanya, Belçika, Danimarka ve Avusturya'nın yurtdışı katılımcı ülkeler arasında başı çektiği organizasyonun sektörel ürün grupları arasında makine ve ekipmanları, tekstil, gıda, kozmetik, inşaat, sağlık, lojistik, finans, turizm, maden ve mobilya bulunuyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.06.2026
18:29
Vali Çelik: Hesarek`i Türkiye`nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Vali Çelik: Hesarek'i Türkiye'nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımları değerlendirdi. Çevre Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine de katılan Çelik, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla Hesarek'in daha güçlü bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
07.06.2026
18:28
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destek verdi. Polisler hem alışveriş yaptı hem de satış sonrası kalan tüm sebze ve yeşillikleri satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bağışladı.
07.06.2026
18:27
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak. Başvurular başladı
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak. Başvurular başladı
Adalet Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 15 bin yeni sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Başvurular 7-22 Haziran tarihleri arasında e-Devlet ve Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak.
07.06.2026
18:26
Polisten kaçamadılar! Kovalamaca anı kamerada!
Polisten kaçamadılar! Kovalamaca anı kamerada!
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 'Kasten Yaralama' ve '6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet' suçlarından gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kovalamaca anı kameralara yansıdı!
07.06.2026
18:25
Baraç`tan Koça`a sert eleştiri! Derhal Özür Dilenmelidir
Baraç'tan Koça'a sert eleştiri! Derhal Özür Dilenmelidir
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, İzmir Balçova'da gerçekleştirilen Amerikan Hastanesi açılışında Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un anlattığı fıkraya tepki göstererek, kadın kimliği ve Kürt kimliği üzerinden yapılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.
07.06.2026
18:24
Bingöl`de çöp kutuları yenilendi
Bingöl'de çöp kutuları yenilendi
Bingöl Belediyesi, tarafından şehir merkezindeki yoğun yaya güzergahlarında bulunan çöp kutuları yenilenerek 70 adet yeni çöp kutusu yerleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın