KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2026 Salı
°C

Tümsiad'dan depremzede çocuklara sıcak yardım

TÜMSİAD Bingöl şubesi, düzenlemiş olduğu yardım kampanyası çerçevesinde, 7-15 yaş gurubundaki toplam 700 çocuğa kışlık kaban gönderdi.

Tümsiad`dan depremzede çocuklara sıcak yardım
27 EKİM 2011 PERŞEMBE 20:45
0
2672
0
AA aa

23 Ekim Pazar günü saat 13.41'de meydana gelen ve 534 kişinin hayatını kaybettiği 1352 kişinin de yaralandığı deprem sonrasında Van ve ilçelerine Bingöl'den yardımlar gitmeye devam ediyor.

TÜMSİAD Bingöl Şubesi'nin Pazartesi günü başlattığı yardım kampanyasına Bingöllü iş adamlarından destekler gelmeye devam ediyor. Yardımlar çerçevesinde depremzede çocuklara kışlık kaban gönderildi.

Kabanlar, yardım toplama merkezi olan Kızılay Aşevi'ne teslim edildi. Yardımların teslim edildiği esnada Vali Mustafa Hakan Güvençer de bulundu.

Yardımları teslim alan Vali Güvençer, Bingöl'deki bu yardımlaşma ve dayanışma duygusundan dolayı çok memnun olduğunu söyleyerek, “Şu ana kadar 15 kamyon ve 2 tır olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunduk ve yardımlarımız da aralıksız devam edecektir. Havaların soğuduğu ve kar yağışının başladığı bu günlerde TÜMSİAD'ın 700 çocuğumuza kışlık kaban tedarik etmeleri çok güzel oldu. Şu an oradaki en büyük sorunlar çadır, battaniye ve kışlık kaban tarzı giyeceklerdi bizler de teslim aldığımız bu kabanları Erciş bölgesindeki çocuklarımıza vermek üzere teslim almış bulunuyoruz. Şu an bu bölgede 700 adet kışlık kaban bulmak maalesef para ile bile mümkün değildir. O yüzden bu yardım yerinde ve çok anlamlı olmuştur. TÜMSİAD Yönetim Kurulu'nu bu çalışmalarından dolayı tebrik ederim '' dedi

TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu, ise şunları söyledi:

“ Van'da yaşanan deprem felaketinden hemen sonra sayın valimizin başkanlığında düzenlenen toplantıya davet edildik ve yardımlar konusunda görüşlerimizi bildirdik. Sayın Valimiz M.Hakan Güvençer, TÜMSİAD olarak bizlerden depremzede çocuklara kışlık kaban tedarik etmemiz için ricada bulundular ve bizler de yönetim olarak acilen toplanıp neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Aslında bizler yönetim kurulu olarak deprem bölgesine gitme kararı almıştık. Ancak valimizin şimdi oraya gitmektense bu arada iyi bir çalışmanın daha doğru olur fikrinden yola çıkarak gitme kararımızı askıya aldık. İstanbul'daki tekstil fabrikaları ile iletişime geçerek kız ve erkek çocukları için toplamda 700 adet kışlık kaban sipariş ettik ve siparişlerimiz dün itibariyle elimize geçti. Bizlerde havaların soğuması ve kar yağışının başlamasından dolayı hiç vakit kaybetmeden gelen kışlık kabanları sayın valimize teslim ettik. Bu anlamda yardım kampanyamıza her türlü desteği veren başta yönetim kurulu ve üyelerimiz olmak üzere ilimiz iş adamlarına sonsuz teşekkür ederim.”

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.09.2026
19:18
MHP Bingöl`de kongre heyecanı! 15. Olağan İl Kongresi 11 Eylül`de
MHP Bingöl'de kongre heyecanı! 15. Olağan İl Kongresi 11 Eylül'de
Milliyetçi Hareket Partisi Bingöl İl Başkanlığı, 15. Olağan İl Kongresi'ni 11 Eylül Cuma günü gerçekleştirecek. Kongre, Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda saat 13.00'te başlayacak.
08.09.2026
15:25
Zazaca için yeni dönem: MEB`de ayrı müfredatla okutulacak
Zazaca için yeni dönem: MEB'de ayrı müfredatla okutulacak
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü'nde görev yapan Zaza Dili ve Edebiyatı alan uzmanı Dr. Murat Varol, Zazaca için hazırlanan yeni öğretim programının onaylandığını duyurdu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yaklaşık 200 sayfalık programla Zazaca, MEB'in öğretim programlarında ayrı bir dil olarak yer alacak.
08.09.2026
15:07
122 milyar TL`lik para trafiği! Bingöl`de de gözaltılar var
122 milyar TL'lik para trafiği! Bingöl'de de gözaltılar var
Bingöl dahil 3 ilde düzenlenen operasyonda, yurt dışından yasa dışı yollarla getirilen dövizleri usulsüz şekilde yurt dışına aktardıkları belirlenen 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli hesaplarında 122 milyar 791 milyon TL'lik para hareketi tespit edilirken, yaklaşık 50 milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu.
08.09.2026
15:06
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL`ye çıkıyor
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL'ye çıkıyor
Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba, Resmî Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle arıcılık desteklerinde yüzde 80 oranında artış yapıldığını açıkladı. Bazı üreticiler için ödenecek destek tutarı dikkat çekici seviyeye ulaşırken, yeni desteklerle arıcıların üretim maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor.
08.09.2026
15:05
Bingöl`de 5 bin 176 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de 5 bin 176 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 5 bin 176 kök kenevir/skunk bitkisi, 430 gram esrar, 104 kilogram tütün, silah ve yüzlerce mühimmat ele geçirilirken, aranan 2 kişi de yakalanarak tutuklandı.
07.09.2026
19:07
Genç`te `Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi` Çalıştayı
Genç'te 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' Çalıştayı
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' çalıştayında uyuşturucu ve sanal kumarla mücadeleden aile yapısının güçlendirilmesine, ağır borçlanmadan düğün ve taziyelerde israfın azaltılmasına kadar ilçenin sosyal sorunları ele alındı. Çalıştayda, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve toplumsal değerlerin gelecek nesillere aktarılması için ortak hareket çağrısı yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın