KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2026 Salı
°C

Tümsiad'dan depremzede çocuklara sıcak yardım

TÜMSİAD Bingöl şubesi, düzenlemiş olduğu yardım kampanyası çerçevesinde, 7-15 yaş gurubundaki toplam 700 çocuğa kışlık kaban gönderdi.

Tümsiad`dan depremzede çocuklara sıcak yardım
27 EKİM 2011 PERŞEMBE 20:45
0
2533
0
AA aa

23 Ekim Pazar günü saat 13.41'de meydana gelen ve 534 kişinin hayatını kaybettiği 1352 kişinin de yaralandığı deprem sonrasında Van ve ilçelerine Bingöl'den yardımlar gitmeye devam ediyor.

TÜMSİAD Bingöl Şubesi'nin Pazartesi günü başlattığı yardım kampanyasına Bingöllü iş adamlarından destekler gelmeye devam ediyor. Yardımlar çerçevesinde depremzede çocuklara kışlık kaban gönderildi.

Kabanlar, yardım toplama merkezi olan Kızılay Aşevi'ne teslim edildi. Yardımların teslim edildiği esnada Vali Mustafa Hakan Güvençer de bulundu.

Yardımları teslim alan Vali Güvençer, Bingöl'deki bu yardımlaşma ve dayanışma duygusundan dolayı çok memnun olduğunu söyleyerek, “Şu ana kadar 15 kamyon ve 2 tır olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunduk ve yardımlarımız da aralıksız devam edecektir. Havaların soğuduğu ve kar yağışının başladığı bu günlerde TÜMSİAD'ın 700 çocuğumuza kışlık kaban tedarik etmeleri çok güzel oldu. Şu an oradaki en büyük sorunlar çadır, battaniye ve kışlık kaban tarzı giyeceklerdi bizler de teslim aldığımız bu kabanları Erciş bölgesindeki çocuklarımıza vermek üzere teslim almış bulunuyoruz. Şu an bu bölgede 700 adet kışlık kaban bulmak maalesef para ile bile mümkün değildir. O yüzden bu yardım yerinde ve çok anlamlı olmuştur. TÜMSİAD Yönetim Kurulu'nu bu çalışmalarından dolayı tebrik ederim '' dedi

TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu, ise şunları söyledi:

“ Van'da yaşanan deprem felaketinden hemen sonra sayın valimizin başkanlığında düzenlenen toplantıya davet edildik ve yardımlar konusunda görüşlerimizi bildirdik. Sayın Valimiz M.Hakan Güvençer, TÜMSİAD olarak bizlerden depremzede çocuklara kışlık kaban tedarik etmemiz için ricada bulundular ve bizler de yönetim olarak acilen toplanıp neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Aslında bizler yönetim kurulu olarak deprem bölgesine gitme kararı almıştık. Ancak valimizin şimdi oraya gitmektense bu arada iyi bir çalışmanın daha doğru olur fikrinden yola çıkarak gitme kararımızı askıya aldık. İstanbul'daki tekstil fabrikaları ile iletişime geçerek kız ve erkek çocukları için toplamda 700 adet kışlık kaban sipariş ettik ve siparişlerimiz dün itibariyle elimize geçti. Bizlerde havaların soğuması ve kar yağışının başlamasından dolayı hiç vakit kaybetmeden gelen kışlık kabanları sayın valimize teslim ettik. Bu anlamda yardım kampanyamıza her türlü desteği veren başta yönetim kurulu ve üyelerimiz olmak üzere ilimiz iş adamlarına sonsuz teşekkür ederim.”

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın