KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Tunca'dan savcılara ve valiye çağırı!

Bingöl Belediyesi'nin tartışılan ihalesi ile ilgili açıklamada bulunan SHP İl Başkanı Halil Tunca;  “Bu işlerin tamamı Bingöl'ü talan etmek içindir” dedi ve ekledi: “İhalenin araştırılması için sayın savcılarımızı ve sayın valimizi göreve çağırıyorum.”

Tunca`dan savcılara ve valiye çağırı!
07 MAYIS 2008 ÇARŞAMBA 10:17
0
1412
0
AA aa
Bingöl Belediye Başkanlığı'nın 22 Nisan 2008 gün ve 26855 sayılı Resmi Gazete'de yer alan 14 projeli 295 milyon YTL artı KDV'lik işinin 02 Mayıs 2008'de ihale edilmesi ve verilen teklifleri değerlendirmeye almasıyla ilgili açıklamada bulunan SHP İl Başkanı Halil Tunca, konunun araştırılması için savcıları ve valiyi göreve çağırdı.
“Bu işlerin tamamı Bingöl'ü talan etmek içindir” diyen Tunca, ihalenin tamamının şaibeli olduğunu savunduğu ve ihaleye çıkarılan projelerin karşılığını şu iddialarla doldurdu.
1 - Kanalizasyon ve yağmur suyu deşarj inşaatı. (Nelere yapılacağı belli değil, projesi yok maliyeti belli değil) şaibe 1
2 -
İçme suyu yeni şebeke ve mevcut şebeke onarımı inşaatı (Sadece kâğıt üzerine yazılı beyanla yazılan ve maliyeti belli olmayan iş) şaibe 2
3 -
Atık su arıtma tesisi inşaatı, (Belediye Başkanı Ketenalp, 1 milyon 494 bin 111 Euro'luk hibe, AB fonlarından alınmış. Mart 2007'de tesis kurumu için çalışmalar başlatılacak" dedi. Son yapılan ihalenin içinde ne işi var bunun. Şaibe 3
4 -
Kilit parke taşı ve bazalt taş ile yol kaplama bordür refüj, sıcak asfalt yapılması, (tesisleri kurulu olan üretim yapan bu tesislerin ne işi var bu ihalede?) şaibe4
5 - Kent
bilgi dönüşümü, e-Belediye sistemi kurulması, Sinyalizasyon (Bu interaktif sisteminin bu ihalenin içinde olması sadece kabarık bir liste oluşturmaktan başka bir şey değil. Bu iş için tahmini bedeli: 295.525.099 YTL (KDV Hariç). İhalenin 1 saatlik faiziyle yapılacak bir iş.
6 - Belediye yardımcı tesisleri, (Kadın ve Çocuk sığınma evi, huzurevi, itfaiye Binası, Belediye hizmet binası. (Duygusal bir proje Kadın ve Çocuk sığınma evi, huzurevi 300.000.000 YTL KDV hariç projesine ajitasyon.)
7 -
Kapalı Pazaryeri inş. (Dört adet) (Evet, bir kapalı çarşı yapıldı halen mahkemelik. İçinde bulunan esnaflar havasızlıktan, soğuktan ve yağmur sularından dolayı perişan. Önce yaptığınızı bitiriniz sayın başkan)
8 -
Otogar inş.  (güzel olur)
9 - Kentsel dönüşüm planı 500 adet toplu konut inşaat işleri. (Yapılacak yer mi var, nereye yapmayı düşünüyorsunuz?)
10 - Sosyal tesisler, spor kompleksi, Park-Bahçe Rekreasyon alanı, (Güzel olur da, yer mi kaldı memlekette. Nerelere yapmayı düşünüyorsunuz sayın başkanımız. Yapılacak yer ve projesi hazır mı?)
11 -
Mezbahane inşaat. (Hiç gerek kalmadı. Çünkü Bingöl'de hayvancılık öldü, kasaplarımız başka illerdeki mezbahanelerde kesip getiriyorlar. Kasaplara sorunuz sayın başkanımız.)
12 - Çapakçur Deresi ıslahı, Taşkın önleme. (Hatırladığım kadarıyla sayın başkanımız aşağı çarşıya gölet yapacaktınız. Hatırlatmak amacıyla soruyorum sayın başkanımız)
13 - 100 yataklı termal otel ve apart inş. (Sayın başkanımız, sizinle Bingöl değişti. Cazibeli ve şaibeli bir il olduk. Gelen yabancıları yatıracak yer yok.)
14 - 2500 Konutun Jeotermal enerji ile ısıtılması işleri. (Hangi konutlar sayın başkanımız? Belirlediniz mi, projesi hazır mı?)
Sorularıma cevap istiyorum sayın başkanımız!
Ayrıca, 295 milyon 525 Bin 099 YTL (KDV Hariç ihaleye hangi firma girdi ve neden gizleme ihtiyacı duyuyorsunuz?
Şeffaflıktan bahsediyorsunuz neden halka açık yapmadınız?
Basını neden içeri almadınız?
295 milyon 525 Bin 099 YTL (KDV Hariç bir ihalede, nasıl olurda yükleyici firmaya sunduğunuz projeleri 185 milyon YTL'ye yapacaklarını teklif ettiler. Sayın başkanımız bu işleri hazırlarken hesap kitap yapmadınız mı? Neden firma belediyeye 112 milyon YTL  bağış yapacakmış?
Bu işler için AB Fonundan hibe mi geldi? Hangi paradan, hangi fondan?
Bu işler için neden Bingöl'ü 30 yıllığına kiraya veriyorsun?
Ben bu memleketin 30 saniyesini bile sana verdirmem.
Bu ihalenin araştırılması için sayın savcılarımızı ve sayın valimizi göreve çağırıyorum.
 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
08.09.2025
16:11
12Bingölspor maç gelirini Efrayim Bebeğin hesabına aktardı
12Bingölspor maç gelirini Efrayim Bebeğin hesabına aktardı
3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor, Karaköprü Belediyespor ile pazar günü oynanan ligin ilk maçındaki bilet gelirlerini SMS Hastası Efrayim Gökalp'in hesabına aktardı, dekontu sosyal medya hesabında paylaştı.
08.09.2025
15:42
Seven:
Seven: 'Filistin hepimizin vicdanını sınayan bir imtihandır'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Filistin'de insanlığın gözü önünde sürdürülen açık bir soykırıma şahit oluyoruz. Henüz 6 yaşında, 355 kurşunla hunharca öldürülen küçük Hind'in, günlerce açlıkla mücadele eden Zeynep'in enkaz altında can veren binlerce masum yavrunun feryadı, hepimizin vicdanını sınayan bir imtihan. Bu çığlık, hepimizin sınavı, ahirette verilecek hesabıdır.'
08.09.2025
15:25
Hüdapar`dan Çözüm Çağrısı
Hüdapar'dan Çözüm Çağrısı
Yerinde incelediği sorunlar sonrası basına açıklamada bulunan HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, dört başlıkta özetlediği sıkıntıların acilen çözülmesi çağrısı yaptı.
08.09.2025
14:35
Bingöl`de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 2025-2026 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 374 okulda, 60 bin öğrenci ve 4 bin 530 öğretmen ders başı yaptı. Okulun ilk günü öğrenciler kadar velileri de heyecanlıydı.
08.09.2025
14:27
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bugün başlayan başvurular 12 Eylül'de sona erecek. 22 Eylül'de işbaşı yapılacak, program 31 Mayıs 2026'da sona erecek. Program kapsamında katılımcılara Genel Sağlık Sigortası yapılacak. Katılımcılara ücret olarak çalıştığı gün başına 1.083,00 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın