KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Türban kararı kapatmayı tetikler mi?

Çiçek: "Elma ile armudu birbirine karıştırmayın"

Türban kararı kapatmayı tetikler mi?
05 HAZİRAN 2008 PERŞEMBE 21:52
0
1084
0
AA aa
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesinin başörtüsü düzenlemesine ilişkin kararıyla AK Partinin kapatılmasına ilişkin davanın başka konular olduğunu belirterek, "elma ile armudu birbirine karıştırmamak gerektiğini" söyledi.

Danimarka Milli Günü Resepsiyonu'nda gazetecilerin, Anayasa Mahkemesinin kararına ilişkin değerlendirmesini sormaları üzerine, bu konuda TBMM'de konuştuğunu hatırlatarak, daha fazla bir şey söylemenin doğru olmayacağını ifade etti.

Avrupa Birliğinin (AB), bu karara nasıl tepki vereceğinin sorulması üzerine ise Cemil Çiçek, "AB'den ne gibi bir tepki geleceğinin hep beraber görüleceğini" belirtti ve kendisinin AB yerine açıklama yapamayacağını bildirdi.

Çiçek, daha sonra şunları söyledi:

"Bu, bir mahkeme kararıdır. Gerekçelerini görmek gerekir. Gerekçeyi görmeden bir değerlendirme yaparsanız, bence yanlış olur."

Çiçek, bir soru üzerine, Anayasa Mahkemesinin başörtüsü düzenlemesine ilişkin kararıyla AK Partinin kapatılmasına ilişkin davanın farklı konular olduğunu vurgulayarak, "Bu kararı sordunuz cevabını söyledim. Bu ise başka bir konu. Elma ile armudu birbirine karıştırmadan konuşmak lazım" dedi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın