KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Türbanlı öğrenciye af geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, türbanlı oldukları için üniversiteden ilişiği kesilen öğrenciler için af sinyali verdi.

Türbanlı öğrenciye af geliyor
13 ŞUBAT 2008 ÇARŞAMBA 14:03
0
1292
0
AA aa
MEB, üniversitelerde türban serbestisi getiren Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesini ardından, türban nedeniyle üniversiteyle ilişiği kesilenler için yeni bir düzenleme beklendiğini açıkladı.

AK Parti İletişim Merkezi (AKİM), türban nedeniyle üniversiteyle ilişiği kesilen ve af bekleyen eski bir öğrencinin gönderdiği yazıya yanıt verdi. AKİM'den verilen yanıtta söz konusu talebin Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildiği belirtildi. MEB'den AKİM'e gönderilen yazıda ise yükseköğretimde türban sorununun çözümü ile ilgili Anayasa değişikliği teklifi hazırlandığı ve değişikliğin Cumhurbaşkanı'nın onayından sonra yasalaşacağı hatırlatıldı. CHP'nin düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gideceği ve Anayasa Mahkemesi'nde de bir süreç geçeceği kaydedilen yazıda şunlar ifade edildi:

“Bütün bunların olumlu geçmesi halinde değişiklik yürürlüğe girecektir. Anayasanın yürürlüğe girmesinden sonra, daha önce ‘başörtüsünden' dolayı mağdur edilmiş binlerce öğrencinin okullarına dönmesi için bir düzenlemenin yapılması gerekmektedir. Bilindiği üzere daha öncede Sayın Başbakanımız yükseköğretim öğrencilerine yönelik af konusunda araştırma yapılması talimatı vardı. Bu iki talep birleştirilerek yeni bir düzenleme yapılması beklenmektedir.”

AKİM ise türban nedeniyle üniversiteden ayrılan gençlerin bu konudaki taleplerini tüm siyasi partilere ve YÖK'e iletmesini istedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın