KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Temmuz 2026 Salı
°C

‘Turizm ve İmaj’ Semineri

Genç ve Solhan ilçelerinde ‘Turizm ve İmaj Semineri' düzenlendi. Genç'te Murat Nehri, Solhan'da ise Yüzenada ele alındı

‘Turizm ve İmaj’ Semineri
15 EYLÜL 2007 CUMARTESİ 08:55
0
898
0
AA aa
Yaşam İçin Sivil Toplum Derneği tarafından “Bingöl'ün Tanıtımı Projesi” kapsamında yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu amaçla Genç ve Solhan ilçelerinde ‘Turizm ve İmaj Semineri' düzenlendi. Genç'te Murat Nehri, Solhan'da ise Yüzenada ele alındı
‘Tekne Gezisi uygulaması'
İlçe öğretmen evinde düzenlenen ve yaklaşık 50 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerde Proje danışmanı ve İletişim Uzmanı turizm konusunda bilgilendirme çalışmalarında bulundular.
Karşılıklı fikir alışverişlerinde öne çıkan önemli konular arasında Murat Nehri'nin turizm açısından değerlendirmesi oldu.
Nehir üzerinde yapılacak çalışmalarla tekne gezilerinin düzenlenmesinin sağlanabileceğinin konuşulduğu seminerde, ayrıca plaj sisteminin uygulanabileceği dile getirildi. Bu sayede hem ilçe ekonomisine katkı sunulabileceği hem de istihdam sahalarının oluşturulabileceğinin kaydedildiği seminerde, bu konuda girişimlerin başlatılması gerektiği vurgulandı.
İlçedeki doğal güzelliklerin de turizme kazandırılması gerektiğinin belirtildiği seminerde bir konuşma yapan Proje Sorumlusu Mahmut Buyankara: “Turizm büyük bir çoğunlukla hizmetler sektöründen oluştuğu için ilk etapta çok büyük yatırımlar gerektirmiyor. Her zaman fabrikası olmadığı için yakınılan ilimizde özellikle işsiz olanların turizm konusunda neler yapılabileceği üzerine kafa yormaları lazım. Biraz düşünülürse birçok iş alanı oluşturulup, turizm pastasında pay kapılabilir.  Genç ilçemizde özellikle Murat Nehri'nden çok iyi istifade edilebilir. Tekne gezileri ve plaj uygulaması ile ekonomik bir getiri ve istihdam sağlanabilir. Bu konuda girişimlerin başlatılmasını diliyoruz. Ayrıca tarihi dokuların bulunduğu Kral Kızı Kalesi ve benzeri yerlerde değerlendirmeye alınmalı ” dedi.
“Yüzenada kaderine terk edilmemeli”
‘Turizm ve İmaj Semineri'nin bir diğeri Solhan'da düzenlendi. Solhan Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen seminerde ise Yüzenada ele alındı.
Yol problemi yüzünden yerli ve yabancı turistlerin gidemediği Yüzenada'nın hiçbir getirisinin bulunmadığının dile getirildiği seminerde, yol sorunun çözülmesi gerektiği vurgulandı.
‘Tabiat Anıtı' seçilen Yüzenada'nın turizm sektörüne kazandırılması için gerekli girişimlerin yapılması gerektiğinin aktarıldığı seminerde, Yüzenada çevresinde yeni düzenlemelerin yapılması istedi.
Büfe, oturma alanları, piknik olanakları ve benzerli kolaylıkların oluşturulması ile Yüzenada'nın canlandırılabileceğini kaydedildiği seminerde, şu görüşler aktarıldı.
“Bingöl'ün turizm açısındaki en büyük nimetlerinden biri olan Yüzenada, kaderine terk edilmiş durumda. Böylesi bir tabiat güzelliğine ulaşılabilecek yol yok. İnsanların haftasonlarını geçirebileceği mekân haline getirilebilir. Özellikle turizm şirketlerinin ve üniversite öğrencilerinin düzenlediği bölge turlarında Yüzenada'ya gidilmek istendiği ancak yol sorunu nedeniyle bu güzelliğin görülemediği yönündeki sıkıntılar duyuluyor. Oysaki Yüzenada'da yapılacak bir takım düzenlemelerle hem yerli ve yancı turist çekilerek ekonomik getiri sağlanabilir hem de ilçeye yeni bir imaj kazandırılabilir. Bu sıkıntıların son bulması için gerekli girişimler başlatılmalı”
Genel olarak Yüzenada'nın konuşulduğu seminerde, katılımcılar tarafından katrılan öneriler de not edildi.
Turizm ve imaj seminerinin önümüzdeki günlerde Kiğı ve Bingöl Merkezde de yapılacağı öğrenildi.




BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
22:56
Murat Nehri`nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Murat Nehri'nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Genç Belediyesi, Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasını kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Parklar, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Murat Nehri kıyısı ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
27.07.2026
22:55
Hülakü:
Hülakü: 'Barışı Müzakere ve Mücadeleyle İnşa Edeceğiz'
Genç'te vatandaşlar ve esnafla bir araya gelip talep ve beklentileri dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kalıcı barışın diyalog, müzakere ve demokratik siyaset zemininde inşa edilebileceğini söyledi.
27.07.2026
22:54
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig`de!
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig'de!
Yükselen Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı, Trabzon'da düzenlenen Terfi Ligi müsabakalarında gösterdiği başarıyla Bingöl spor tarihinde bir ilke imza atarak Türkiye Masa Tenisi 3. Ligi'ne yükseldi. Tamamı Bingöl'de yetişen genç sporculardan oluşan takım, profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı.
27.07.2026
22:53
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Bingöl Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Dener, özellikle 40 yaşından itibaren düzenli mamografi taramasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın