MÜSİAD'ın Erzurum'da, Lojistik sektörünü bir araya getirdiği toplantıda konuşan LODER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Türkiye'nin kamyona dayalı bir taşımacılık sistemi benimsediği bu yüzden Türk ekonomisinin lojistik sektöründeki bu yanlış tercih yüzünden çok hızlı büyüyemediğini ifade etti.
Avrupa ülkelerinin ise, kamyon taşımacılığını değil Tır taşımacılığını tercih ettiğini belirten Tanyaş, “Tır taşımacılığı ile Lojistik sektöründe maliyetleri ciddi orandan düşürdüler ve ekonomileri hızlı büyüdü” dedi.
Tanyaş, Türkiye'de Lojistik sektörünün kamyona bağımlı olmasını Türk erkeğinin, Selvi Boylum Al Yazmalım filminin unutulmaz karakteri olan Türkan Şoray'dan etkilenmesine bağladı.
Tanyaş, “Selvi Boylum Al Yazmalım filmini izleyen Türk erkeği, Türkan Şoray'dan etkilenerek o film de önemli bir obje olan kamyona yöneldi. Belki o film de kamyon değil de Tır olsaydı bugün ekonomimiz çok daha güçlü olacaktı” dedi.
Ekoayrıntı