KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Türk hava kurumu 91 yaşında

Türk Hava Kurumunun (THK) kuruluşunun 91'inci yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan THK Bingöl Şube Başkanı Ahmet Kıtay, “THK, 90 yıldır; 6 Bin pilot, 90 bin paraşütçü,15 bin planörcü, 3 bin yamaç paraşütçü yetiştirmiş ve 100 bin gencimize model uçak eğitimi vermiştir” dedi.

Türk hava kurumu 91 yaşında
16 ŞUBAT 2016 SALI 23:33
0
1930
0
AA aa

 THK'nın cumhuriyetin ilanından kısa bir süre sonra Mustafa Kemal Atatürk tarafından havacılığı gençlere sevdirmek için kurulduğunu anımsatan Kıtay, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün 91 yaşına basan Türk Hava Kurumu Kadirşinas vatandaşlarımızın ve yerel yöneticilerimizin destekleriyle 91 yıldan beri Atatürk'ün kendisine yüklemiş olduğu misyon doğrultusunda gençlere havacılığı sevdirmek, havacı gençlik yetiştirmek, havacılığı yurt sathına yaymak, havacılık araç ve gereçlerini üretmek üzere kurulmuş ve 90 yıldır; 6 Bin pilot yetiştirmiş, her yıl 65-70 yetiştirdiği pilotu havayolu şirketlerine göndermiş, 90 bin paraşütçü,15 bin planörcü, 3 bin yamaç paraşütçü yetiştirmiş 100 bin gencimize model uçak eğitimi vermiştir. Ayrıca Türk Hava Kurumu Üniversitesini kurarak tüm öğrencilerimize başarılı bir öğrenim sürdürmek ve meslek sahibi edinmeleri sağlanmaktadır.”

THK'nın binlerce orman yangınına müdahale ettiğini ve hava ambulans uçaklarıyla yüzlerce organ nakli yaptığını kaydeden Kıtay, “Türk Hava Kurumu 91 yıldır halkından aldığı maddi ve manevi destek ile milletine hizmet vermektedir. Milletin sinesinden çıkmış Türk Hava Kurumu, 91 yılın sonunda da Yüce Milletimizin destek, yardım ve şefkatine muhtaçtır. Hedefimiz 91 yıldır değişmedi: Gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak onlara havacılığı sevdirmek ve THK'den yardım bekleyenlerin umudunu boşa çıkarmamak. Desteğiniz var oldukça dün olduğu gibi yarın da bunu başaracağız. Türk Hava Kurumu'nu güçlendirmek, yaşatmak görevlerimizden öte yurttaşlık borcumuzdur. Türk Hava Kurumunun 91. kuruluş yılı kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın