KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Türk hava sahası kuzey ırak'a kapatıldı

Kuzey Irak'a yönelik ekonomik yaptırımları görüşen Bakanlar Kurulu, toplantı sonrasında ilk somut adımı attı. Kuzey Irak'a yönelik sivil uçuşlarda Türk hava sahası kapatıldı.

Türk hava sahası kuzey ırak`a kapatıldı
01 KASIM 2007 PERŞEMBE 12:46
0
1245
0
AA aa
Bir süredir yürütülen teknik çalışmaları tamamlayan Ulaştırma Bakanlığı, son olarak Dışişleri Bakanlığı'nda hafta başında bu konuyu masaya yatırdı. Dün akşam yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında da ilk karar sivil havacılığa ilişkin oldu.

Kuzey Irak'a uçuşlarda Türk hava sahasının kapatılması kararlaştırıldı. Yetkililer Türkiye'den bölgeye son dönemde uçuş olmadığını, hava sahasını kullanarak yapılan iki uçuşdan birinin de güvenlik nedeniyle durdurulduğunu belirtiyor.

Diğer şirketin uçuşuna da bundan sonra hava sahası kapatılacağı için izin verilmeyeceği kaydediliyor. Söz konusu karar Bağdat'a yönelik uçuşlarla, askeri uçuşları kapsamıyor.

Bakanlar Ekonomik Yaptırımı da Konuştu

Bakanlar Kurulu'nda, Irak'a ekonomik yaptırımlar ele alındı. Hükümetten bu konuda ayrıntılı açıklama gelmedi ama yaptırımların iki tarafta da sivil halka zarar vermemesi gerektiğinin altı çizildi.

6 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, tedbirlerin uygulamada görüleceğini söyledi. Çiçek “Bunlarda ayarı iyi yapmalıyız. Ne sınır ötesindeki halk, ne de bizim insanımız zarar görmemeli” dedi.

Çiçek, hedefin doğrudan terör örgütü ve ona yataklık yapanlar olduğunu yineledi. Çiçek Habur sınır kapısının kapatılması, Irak'a verilen elektriğin kesilmesi, hava sahasının sivil uçuşlara kapatılması gibi somut kararlar alınıp alınmadığı sorusuna net yanıt vermedi.

(NTV-MSNBC)
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın