KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Türk heyeti yarın israil'e gidiyor

İsrail Başbakanı Olmert'in Ankara ziyareti sırasında varılan mutabakat doğrultusunda yedi kişilik Türk teknik heyeti, Haremüşşerif'teki tartışmalı inşaat çalışmalarını incelemek üzere yarın İsrail'e gidecek.

Türk heyeti yarın israil`e gidiyor
19 MART 2007 PAZARTESİ 13:47
0
1025
0
AA aa
Sadece iki gün çalışma yapabilecek heyete İsrail Dışişleri Bakanlığı ve Kudüs Belediyesi yetkilileri eşlik edecek.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Ankara ziyareti sırasında varılan mutabakat doğrultusunda Kudüs kentindeki Haremüşşerif'te sürdürülen tartışmalı inşaat çalışmalarını incelemek üzere bir Türk teknik heyeti, yarın İsrail'e gidecek.

Sadece iki gün Kudüs'te incelemelerde bulunacak teknik heyete Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan'ın eşlik edeceği belirtildi. Bu arada, heyete İsrail Dışişleri Bakanlığı ve Kudüs Belediyesi yetkililerinin de eşlik edeceği kaydedildi.

Heyetin üyeleri konusunda resmi bilgi verilmedi. Buna karşın mimar, arkeolog, sanat tarihçisi ve inşaat mühendisleri gibi uzmanlardan oluştuğu belirtilen teknik heyet üyelerinin çoğunun İstanbul'da görevli, bazılarının da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bağlantılı olduğu öğrenildi.

ZAMAN SINIRI

Bu arada, İsrailli bir diplomatik kaynak Ankara'nın, heyetin üyeleri konusunda kendilerine bilgi verdiğini, herhangi bir itirazlarının olmadığını da söyledi.

Aynı kaynak da, heyetin çalışmalarının iki gün ile sınırlandırıldığı iddialarının sorulması üzerine, “Bir sınırlamanın olduğunu sanmıyorum. Böyle bir şey duymadım” dedi.

RAPOR HAZIRLAYACAK

İsrail'den dönüşünde incelemelerin sonucunu bir rapora aktarak teknik heyetinin raporunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağı da kaydediliyor.

Heyetin hazırlayacağı rapor ise merakla bekleniyor. Türk heyetinin İsrail yolculuğu hemem öncesi ise, Haremüşşerif'te incelemelerde bulunan UNESCO ekibinin, inşaat çalışmaları konusunda eleştirel bir rapor sunmuştu.

Kudüs'e teknik heyetin gönderilmesi, İsrail Başbakanı Olmert'in, Şubat ortasında Ankara'ya yaptığı ziyaret sırasında kararlaştırılmıştı.

İKÖ HEYETİ ÖNERİLMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, görüşmelerde Türkiye'de de tepki yaratan çalışmaların incelenmesi üzerine İslam Konferansı Örgütü'nden bir heyetin Kudüs'e gitmesini önermişti. Ancak, Olmert, İKÖ üyelerinin çoğunun İsrail'i tanımadığı gerekçesiyle bu öneriyi kabul etmemişti.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın