KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2026 Perşembe
°C

Türk kızılay derneği, bingöl'de 700 adet büyükbaş hayvan kesti

Türk Kızılay Derneği, Kurban Bayramı'nda vekaletini aldığı vatandaşların kurbanlarını Et ve Balık Kombinası'nda dini vecibelere ve hijyenik şartlara uygun kesiyor.

Türk kızılay derneği, bingöl`de 700 adet büyükbaş hayvan kesti
22 KASIM 2010 PAZARTESİ 09:33
0
2495
0
AA aa

Kurban Bayramı dolayısıyla Türk Kızılay Derneği ile Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği, vekâletini veren vatandaşların kurbanları özenle kesiliyor. 

Et ve Balık Kurumu Bingöl Et Kombinası Müdürü Eşref Eser; 3 veteriner, 1 hayvan sağlığı memuru, 32 kasap ve 15 rampa elemanı olmak üzere 51 personel ile Kızılay'a ait kurban kesimlerinin yapıldığını söyledi. Eser, "Türk Kızılay Derneği ile Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü arasında yapılan sözleşme gereği bu yıl Bingöl Et Kombinası'nda 700 adet kurban kesildi. Kızılay, 7 bin insanın vekâletiyle 700 hayvan kesimini Bingöl Et Kombinası'na verdi. Biz de bunları kesip paketleyerek Kızılay'a teslim ediyoruz. Kurbanlık hayvanların beyin, doku ve kan tahlilleri yapıldıktan sonra kesimleri gerçekleştiriliyor" dedi.

Türk Kızılay Derneği Bingöl Şube Başkanı Mehmet Savaş ise kombinalarda kesilen kurbanların dini ve hijyenik şartlara uygun bir şekilde yapıldığını söyledi. Savaş, "Kızılay olarak her yıl Kurban Bayramı'nda vatandaşların vekâletini almak suretiyle kurbanlarını kesiyoruz. Kesimlerimizi Et ve Balık Kombinası'nda dini kurallara uygun, veteriner hekim ve müftülük tarafından görevlendirilen din adamları kontrolünde yapıyoruz. Kestiğimiz kurbanların zayi olmaması için Et ve Balık Kombinası soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor. Daha sonra bunlar konserve, et, kavurma, kuşbaşı ve kıyma olarak paketlenerek fakir vatandaşlara ulaştırılması için Türk Kızılay Derneği Genel Merkezi'ne gönderiliyor. Kesim sırasında hazırlanan CD'ler ise daha sonraki dönemlerde vekâleti veren vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Ayrıca her kurban sahibine 800 gram kıyma ve kuşbaşı gönderiliyor. Kızılay olarak kurban ibadetini İslami kurallara uygun yaparak, kesilmeyen kurbanın kurban sayılmayacağı bilgisi ile vekaletini aldığımız vatandaşların kurbanları hijyenik ortamda kesiliyor" şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2026
16:52
Bingöl`de Böbrek Taşı Tedavisinde Yeni Dönem: Sevkler Azaldı
Bingöl'de Böbrek Taşı Tedavisinde Yeni Dönem: Sevkler Azaldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde uygulanan PNL yöntemiyle büyük böbrek taşları kapalı ameliyatla tedavi edilirken, il dışına sevk edilen hasta sayısında dikkat çekici düşüş yaşandı.
30.04.2026
12:48
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl genelinde gök gürültülü sağanak yağışların bir hafta boyunca etkili olacağını duyurdu. Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım ve çığ riskine karşı vatandaşları uyardı.
30.04.2026
11:56
İsrail`den Sumud Filosu`na müdahale! Filo`da Bingöllü iki isim var
İsrail'den Sumud Filosu'na müdahale! Filo'da Bingöllü iki isim var
İsrail'in Gazze ablukasını kırmak ve buraya insani yardım götürmek üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na, İsrail donanması tarafından uluslararası sularda Yunanistan yakınlarında müdahale edildi. İsrail, 22 tekneye müdahale etti, 18 tekneyle iletişim kesildi. Sumud Filosu'ndan yapılan açıklamada 18 Türk aktivistin, İsrail askerleri tarafından alıkonulduğu açıklandı. Bunlardan ikisi Bingöllü…
30.04.2026
11:30
Bingöl`de Heyelan Köy Yolunu Ulaşıma Kapattı
Bingöl'de Heyelan Köy Yolunu Ulaşıma Kapattı
Bingöl merkeze bağlı Elmalı köyü Alatepe mezrasında meydana gelen heyelan nedeniyle köy yolu tamamen kapanırken, bazı yerleşim yerlerine ulaşım sağlanamaz hale geldi. Ekipler yolu yeniden açmak için çalışma başlattı.
30.04.2026
11:29
TUTAP ile Türkiye Sigorta`dan `Dünya Mirası Türkiye` İçin Güç Birliği
TUTAP ile Türkiye Sigorta'dan 'Dünya Mirası Türkiye' İçin Güç Birliği
Türkiye'nin kültürel ve tarihi mirasını uluslararası alanda daha görünür kılmayı amaçlayan 'Dünya Mirası Türkiye' projesi kapsamında, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) ile Türkiye Sigorta arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Yapılan iş birliğiyle, Türkiye'nin sahip olduğu eşsiz kültürel değerlerin küresel ölçekte daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.
29.04.2026
19:40
10 Milyar TL`lik Hibe İçin Başvurular Başladı
10 Milyar TL'lik Hibe İçin Başvurular Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın