KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Türk kızılay derneği, bingöl'de 700 adet büyükbaş hayvan kesti

Türk Kızılay Derneği, Kurban Bayramı'nda vekaletini aldığı vatandaşların kurbanlarını Et ve Balık Kombinası'nda dini vecibelere ve hijyenik şartlara uygun kesiyor.

Türk kızılay derneği, bingöl`de 700 adet büyükbaş hayvan kesti
22 KASIM 2010 PAZARTESİ 09:33
0
2563
0
AA aa

Kurban Bayramı dolayısıyla Türk Kızılay Derneği ile Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği, vekâletini veren vatandaşların kurbanları özenle kesiliyor. 

Et ve Balık Kurumu Bingöl Et Kombinası Müdürü Eşref Eser; 3 veteriner, 1 hayvan sağlığı memuru, 32 kasap ve 15 rampa elemanı olmak üzere 51 personel ile Kızılay'a ait kurban kesimlerinin yapıldığını söyledi. Eser, "Türk Kızılay Derneği ile Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü arasında yapılan sözleşme gereği bu yıl Bingöl Et Kombinası'nda 700 adet kurban kesildi. Kızılay, 7 bin insanın vekâletiyle 700 hayvan kesimini Bingöl Et Kombinası'na verdi. Biz de bunları kesip paketleyerek Kızılay'a teslim ediyoruz. Kurbanlık hayvanların beyin, doku ve kan tahlilleri yapıldıktan sonra kesimleri gerçekleştiriliyor" dedi.

Türk Kızılay Derneği Bingöl Şube Başkanı Mehmet Savaş ise kombinalarda kesilen kurbanların dini ve hijyenik şartlara uygun bir şekilde yapıldığını söyledi. Savaş, "Kızılay olarak her yıl Kurban Bayramı'nda vatandaşların vekâletini almak suretiyle kurbanlarını kesiyoruz. Kesimlerimizi Et ve Balık Kombinası'nda dini kurallara uygun, veteriner hekim ve müftülük tarafından görevlendirilen din adamları kontrolünde yapıyoruz. Kestiğimiz kurbanların zayi olmaması için Et ve Balık Kombinası soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor. Daha sonra bunlar konserve, et, kavurma, kuşbaşı ve kıyma olarak paketlenerek fakir vatandaşlara ulaştırılması için Türk Kızılay Derneği Genel Merkezi'ne gönderiliyor. Kesim sırasında hazırlanan CD'ler ise daha sonraki dönemlerde vekâleti veren vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Ayrıca her kurban sahibine 800 gram kıyma ve kuşbaşı gönderiliyor. Kızılay olarak kurban ibadetini İslami kurallara uygun yaparak, kesilmeyen kurbanın kurban sayılmayacağı bilgisi ile vekaletini aldığımız vatandaşların kurbanları hijyenik ortamda kesiliyor" şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın